KOM - PLZ 8:5

KOM - PLZ 8:5 - Třináctigólové představení nakonec ovládl brněnský lídr

Plzeň - Nádherný zápas sehráli indiáni na půdě lídra z Brna. Ani čtyři branky Dominika Kubalíka však na vítězství nakonec nestačily, hosté ale odjíždějí z jihu Moravy s hlavami nahoře.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

8:5
2:3, 1:0, 5:2

Branky a nahrávky: 5. Kováčik (J. Káňa, Haščák), 7. M. Erat (M. Kvapil, Nečas), 24. Štencel (Hruška, V. Němec), 45. J. Káňa (Malec, Vincour), 48. Čermák (J. Káňa, Vincour), 55. Zaťovič (Dočekal), 58. Dočekal (Malec, Vejmelka), 60. J. Káňa (Gulaši) – 6. D. Kubalík (Kratěna, Frühauf), 11. Kodýtek (T. Svoboda, Indrák), 20. D. Kubalík (Čerešňák), 48. D. Kubalík (Pulpán, Kracík), 58. D. Kubalík (T. Svoboda, Kracík). Rozhodčí: Čech, Horák – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9. navíc Čermák (KOM) 5+DKU. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700. Střely na branku: 17:25. Zblokované střely: 12:10. Hity: 14:8. Vhazování: 30:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4, 7:4, 7:5, 8:5.

HC Kometa Brno

Vejmelka – Štencel, O. Němec, Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, L. Vágner – M. Kvapil, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Čermák (C), Vincour – T. Havránek, Nečas, Dočekal – Dymáček.

HC Škoda Plzeň

Hylák – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička, Němeček, Moravčík, Frühauf – D. Kubalík, Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – T. Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Alexandr Hylák 59 15 6 9 60,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 1 1 -1 0
Peter Frühauf 0 1 1 0 2
Tomáš Hrnka 0 0 0 -1 2
Miroslav Indrák 0 1 1 0 2
Nicholas Johnson 0 0 0 -3 4
Petr Kodýtek 1 0 1 -1 0
Jakub Koreis 0 0 0 -2 2
Jaroslav Kracík 0 2 2 1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 1 0
Dominik Kubalík 4 0 4 1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -3 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
David Němeček 0 0 0 -2 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 0 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
Tomáš Svoboda 0 2 2 0 2
Tomáš Vondráček 0 0 0 -2 2
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0

komentář

První třetina nabídla ofenzivní hokej. Hned z první větší šance se domácí dokázali prosadit, když Káňa posunul puk obránci Jozefu Kováčikovi a ten mezi kruhy namířil kotouč přesně k pravé tyči branky hostů. Netrvalo to však dlouhou a Plzeň se dočkala vyrovnání. Kratěna našel v přečíslení volného Dominika Kubalíka, který zakončil mezi betony Vejmelky – 1:1. Brno si za chvíli vzalo vedení zpět, a to při své obávané přesilovce. Po křižné přihrávce Marka Kvapila se kotouče opřel z první Martin Erat a jeho rána po ledě zapadla přesně za pravou tyč – 2:1.

V první třetině poté mířili přesně jen hosté. Nejprve od modré čáry napřáhl Petr Kodýtek a rána mladého indiána propadl i s jemnou tečí do sítě – 2:2. Plzeň se dostala do vedení poprvé v přesilovce na konci úvodní dvacetiminutovky, když dostal nabito Dominik Kubalík a prudkou ranou mimo Vejmelkovu lapačku zaznamenal druhý zásah v zápase – 2:3

Druhá dvacetiminutovka nabídla strhující bitvu plnou srážek, soubojů i šancí, ovšem pouze jednu branku. O tu se postaral po individuální akci v přesilovce Jan Štencel, jenž projel kolem tří soupeřů a zavěsil přesně do šibenice – 3:3. Druhá třetina byla minulostí, ačkoliv oba celky měly hodně šancí, nicméně do kabin odcházely za nerozhodného stavu.

Do třetí třetiny vstoupili lépe svěřenci hlavního kouče Libora Zábranského. Tomáš Malec v přečíslení našel volného Jana Káňu, který po skvostné přihrávce doklepl puk do prázdné branky – 4:3. A na domácí stadiónu bylo o pár chvil ještě veseleji. Káňovu ránu vyrazil ještě Hylák, ale po výjezdu Leoše Čermáka před branku a jeho zakončení k levé tyči, už musel kapitulovat – 5:3. Hala byla na nohou a Kometa opět ve vedení.

Plzeň si vzala oddechový čas a záhy snížila, když hattrick po přihrávce Pulpána završil Dominik Kubalík - 5:4. Domácí poté pokračovali ve své aktivitě a byli odměněni šestou brankou. Ve skvostné akci předložil Martin Zaťovič kotouč do jízdy jmenovci Dočekalovi, který se nerozpakoval a k levé tyči mu kotouč vrátil a brněnský útočník zamířil do prázdné branky – 6:4

Leoš Čermák byl pět minut před koncem třetí části potrestán vyšším trestem a hosté vyzkoušeli při přesilové hře hru v šesti mužích. Vejmelka vychytal řadu šancí, až s kotoučem ujel Martin Dočekal, který se po pravé straně dostal do pásma a zakončil bekhendem do prázdné branky – 7:4.

Ani indiáni ale nesložili zbraně a muž zápasu na straně Škody Dominik Kubalík přidal po přihrávce Svobody nadvakrát svou čtvrtou trefu v zápase – 7:5! Definitivu za zápasem udělal při další hře bez brankáře Plzně Jan Káňa, jenž z levého kruhu poslal kotouč do prázdné branky a uzavřel skóre napínavého zápasu na konečných 8:5!

Ohlasy trenérů

Martin Pešout: Byl to atraktivní zápas pro diváky. Plzeň hrála dobře, i když výsledek vypadá jasně pro nás. Na začátku třetí třetiny měla Plzeň dvě velké šance, trefili břevno a byli blízko gólu. Kdyby dali na 5:4, mohlo to vypadat jinak. Nestalo se tak, to je hokej. My jsme poté dali branky a rozhodli. Plzeň tady hrála nejsympatičtější hokej, co tady zatím letos kdo ze soupeřů hrál. Souhlasím s tím, že Plzeň porážka bude mrzet, ale její výkon byl více než dobrý.

Ladislav Čihák: Na oko diváka asi dobrý hokej, padlo hodně gólu. My jsme sem jeli s tím, že Kometa letos hraje hodně dobře, chtěli jsme se na to připravit. První třetina nám vyšla, vyhráli jsme ji. Druhá třetina byla vyrovnaná a domácí dokázali srovnat. Ve třetí třetině to nebylo ideální, domácí chodili do protiútoků a nakonec rozhodli. Chtěl bych klukům poděkovat, jak bojovali, že se nevzdali a také za jejich dobrý výkon. Dnes jsme prohráli po boji, nemám z něj bod, ale nemrzí nás to tolik, jako by to bylo o jeden gól, a po špatném výkonu.