LIT - PLZ 2:0

LIT - PLZ 2:0 - Indiánští útočníci poprvé na ledě soupeře nepromluvili

Plzeň - Indiáni odehráli na ledě Litvínova dobrý zápas, o osudu utkání však v závěru prvního dějství rozhodl nešťastný vlastní gól.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

2:0
1:0, 0:0, 1:0

Branky a nahrávky: 14. Stříbrný, 54. M. Hořava (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Lacina – Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. Diváci: 5280. Střely na branku: 21:18. Zblokované střely: 13:6. Hity: 10:10. Vhazování: 30:33. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

HC Verva Litvínov

Janus – Kubát, Gula, Sörvik, T. Pavelka, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš – Lukeš, V. Hübl, Stříbrný – J. Černý, R. Hanzl, M. Hanzl – Trávníček, Reichel, M. Hořava – Gerhát, Válek, Jurčík.

HC Škoda Plzeň

Machovský – Kvasnička, Čerešňák, Moravčík, P. Kadlec, Pulpán, D. Sklenička, Němeček – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Hrnka, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Vondráček – Lev, Preisinger, Johnson.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 59 24 2 22 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 2
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -2 2
David Sklenička 0 0 0 -2 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 -1 0
Tomáš Vondráček 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0

komentář

Opatrný úvod utkání z obou stran přivál vážnější šanci až v páté minutě, kdy se v dobré pozici zjevil Kubát, Machovský byl připraven. Do šance se řítil i Hořava, místo střely ale volil přihrávku, kterou Škodováci přečetli. Za hosty po přistrčení od Svobody odpověděl Kubalík, Janus si parádním zákrokem zadělal u svých fanoušků na aplaus. Hosté následně nevyužili ani přesilovou hru a tak udeřili domácí. V přečíslení dva na jednoho předložil Lukeš Josefu Stříbrnému, který ještě zbytečně přihrávku vracel zpět, k jeho velkému štěstí však touš přímo do vlastní sítě nešťastně srazil vracející se Sklenička 1:0! Prvně jmenovaný se do listiny střelců mohl po chvilce zapsat také, gólman indiánů jeho jedovku však vyrazil a poradil si i s dorážkou. Když pak těsně před první sirénou Vracovský nezkrotil ve slibné příležitosti skákavý kotouč, odcházeli do kabin spokojenější hráči Vervy.

Druhou třetinu odšpuntovali Kubalík s Hüblem, ani jeden pokus však mezi tři tyče nezamířil. Plzeňský šikula dostal po chvíli šanci na reparát, těsně před Janusem totiž nebezpečně tečoval, ani tentokrát to ke gólu nevedlo. Smolný okamžik z první dvacetiminutovky mohl odčinit i Sklenička, ten si na modré ještě popojel pár metrů k Janusovi, tvrdou ranou jej ale nepřekonal. V největší šanci následně selhal Vracovský, který v přesilové hře nezmařil přesně do poloodkryté svatyně Litvínova. A protože Reichel v dobré příležitosti zamířil těsně vedle levé šibenice, měla o všem rozhodnout část třetí.

A tak se také stalo. Ale nepředbíhejme. Nejprve Hanzl našel mezi kruhy najíždějícího Černého, Machovský svůj tým podržel. Poté to dvakrát od modré zkoušel Sörvik, ani on vedení svých barev nenavýšil. Naopak srovnat mohl tvrdou pumelicí Sklenička, Janus zasáhl betonem. Pak již rozhodnutí přišlo. Pavlík zatáhl černý nesmysl do pásma, přihrál na střed volnému a najetému Miloslavu Hořavovi, který ještě stihl udělat kličku do forhandu a pohodlně zavěsit do poloodkryté klece - 2:0! V závěru to ještě Západočeši zkoušeli v šesti, navíc při vyloučení Guly hráli proti čtyřem, ale Januse již překonat nedokázali a naopak je ještě zachránila tyč při střele Lukeše.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): „Plzeň byla urputná, dobře bruslila. Byl to těžký zápas, který jsme odpracovali. V první třetině nám pomohl šťastný gól, protože jsme se pak trošku zlepšili. Ve druhé části nás hosté zatlačili. Měli územní převahu a se štěstím jsme se ubránili. Ve třetí třetině a s přibývajícím časem musel soupeř víc otevřít hru a my jsme využili jedno přečíslení. Bylo důležité, že jsme neinkasovali v oslabení. Tři body bereme, nebylo to vůbec jednoduché utkání.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Na naše možnosti jsme předvedli docela slušný výkon. Vypracovali jsme si střelecké možnosti, ale v koncovce jsme byli nuloví. Litvínov nás vyučil z produktivity. Využil dvě přečíslení a vyhrál.“