ZLN - PLZ 3:1

ZLN - PLZ 3:1 - Důležité tři body zůstávají ve Zlíně

Plzeň - Předvánoční duel se pro indiány vyvíjel dlouho dobře, domácí ovšem třemi góly v řadě zápas přetočili ve svůj prospěch a radují se tak z cenného vítězství.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

3:1
0:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 35. Šťastný (Matějíček, Žižka), 37. R. Vlach (Kotvan, Marušák), 49. Kubiš (Šťastný, Kotvan) – 8. Vondráček (Švarc, Čerešňák). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4111. Střely na branku: 33:20. Zblokované střely: 8:6. Hity: 8:9. Vhazování: 22:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

PSG Berani Zlín

Kašík (Štůrala) – Kotvan, Marušák (A), Žižka (A), Matějíček, Blaťák, Bořuta, O. Horák – Říčka, Honejsek, Bukarts – Kubiš, Chytil, Šťastný – O. Veselý (C), Popelka, Okál – Sedláček, R. Vlach, J. Ondráček – Maruna.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Hylák) – D. Sklenička, P. Kadlec (A), Moravčík, Čerešňák, Frühauf, Slovák, Pulpán (A) – D. Kubalík, Kratěna (C), Indrák – Lev, Stach, M. Chalupa – Švarc, Koreis, Vondráček – Vracovský, Preisinger, Schleiss.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 59 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 1 1 -1 0
Peter Frühauf 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 1 4
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 2
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 -2 0
Milan Švarc 0 1 1 -1 2
Tomáš Vondráček 1 0 1 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0

komentář

Opatrný úvod utkání rozčísl až Ondráček, který se proháčkoval před Machovského zpoza jeho brány, ale místo zakončení přišla přihrávka, která nikoho ze spoluhráčů nenašla. Za indiány odpověděl Moravčík z mezikruží, Kašík byl připraven. Vzápětí ale Švarc vlétl do domácího pásma, zasekávačkou se zbavil svého strážce a přihrál z druhé vlny najíždějícímu Tomáši Vondráčkovi, který zamířil přesně - 0:1! Indiáni ovšem následně putovali do čtyř a musel se dvakrát činit Machovský, když to z ostrého úhlu zkoušel Bukarts a po chvilce i Honejsek. Modrobílí si v početní výhodě vedli lépe, když Frühaufovu ránu od modré dorážel Stach, po chvilce nebezpečně tečoval Vracovský. Gólman Zlína své barvy podržel. Když pak před první sirénou ještě neuspěl svou dělovkou z levé strany Sedláček, odcházeli do kabin spokojenější Západočeši.

Zkraje prostřední části se před Kašíkem zjevil Indrák, i kdyby ale uspěl, gól by pro postavení útočícího hráče v brankovišti nemohl být uznán. Na druhé straně byl v dobré palebné pozici Okál, rána po ledě ale na Machovského neplatila. Podobně si vedl i Kotvan za nedlouho poté, který si vybruslil mezi kruhy. Gól byl ve vzduchu cítit a také přišel. Modrobílí neustáli hru ve třech, když ránu Matějíčka dopravil na místo určení David Šťastný - 1:1! Za další zhruba dvě minuty se situace opakovala. Tvrdá rána od modré v podání Kotvana se odrazila před branku ke zcela volnému Romanu Vlachovi, který měl ještě dostatek času udělat kličku do bekhendu a zavěsit - 2:1! Berani tak po dvou třetinách byli rázem veselejší.

Úvod poslední dvacetiminutovky přinesl šance na obou stranách. Nejprve Švarc těsně před Kašíkem pouze promáchl, poté se neujala na druhé straně střela z otočky Kubiše. Po chvilce se k dobré ráně pár kroků za modrou dostal Slovák, touš proletěl těsně vedle tyčky. PSG povolalo do zbraně Matějíčka a Říčku, oba pokusy skončily ve výstroji Machovského. Následně se ale již domácí dočkali a jak jinak, než dorážkou. Pokus Šťastného se odrazil z levé strany na druhou přesně na hůl Pavla Kubiše a ten se z první nemýlil - 3:1! Šťastný se mohl následně také zapsat podruhé mezi střelce, jeho spolupráce právě s Kubišem ovšem skončila těsně mimo pravé tyče. Indiáni ještě zkusili v závěru hru bez brankáře, ale výsledkem byla pouze orazítkované spojnice jejich branky, když až příliš přesně zamířil Popelka. Veledůležité tři body tak zůstávají ve Zlíně.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Zlín): První třetina byla z naší strany hodně nervózní, protože jsme si uvědomovali tíhu zápasu. První velkou šanci jsme měli my. Chytil ale nedal a pak nás zchladila branka na 0:1. Hlavně jsme v úvodní části nehráli vůbec dobře. Pomohla nám vyloučení soupeře, jedno jsme proměnili a tam se to otočilo. Měli jsme střeleckou převahu a tam se to lámalo. Za třetí třetinu musím kluky pochválit, nešlapali jsme vodu. V Boleslavi se nám to vrátilo, kdy jsme v posledním dějství otočili zápas, a teď taky. Místy tam byl tlak Plzně, ale jinak jsme si to uhráli sami. Musím klukům poděkovat. Jsou to důležité tři body pro nás.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Do utkání jsme vstoupili slušně. Odehráli jsme dobře první třetinu, horší byl vstup do druhé části, kdy Zlín převzal aktivitu a sérií našich vyloučení se dostal do tlaku, který dokázal využít a dostal se tak i do hry a vedení. Třetí dvacetiminutovka z naší strany už byla planá snaha. Chybí nám kvalita do ofenzivy. Dáváme strašně málo gólů, nevypracováváme si ani šance a nechceme dělat věci, z kterých padají góly, jako mít hráče před bránou, nebo střílet ze všech možných pozic. U nás je strašně malá četnost střel na bránu, proto ty góly nedáváme a zápasy ztrácíme.