PLZ - MHK 3:1

PLZ - MHK 3:1 - Indiáni potvrdili body z Třince, Mountfield porazili i podruhé!

Plzeň - Indiáni během tří dní zapisují na své konto již šestý bod, když po vyrovnaných dvou třetinách rozhodli v té poslední dvěma góly během třinácti vteřin.

HC Škoda Plzeň - Mountfield HK

3:1
0:0, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 22. Vondráček (Pulpán), 48. Hrnka (Moravčík), 49. Kratěna (Kubalík, Kracík) – 34. Bednář (Köhler). Rozhodčí: Pražák, Hribik – Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. Diváci: 3548. Střely na branku: 36:28. Zblokované střely: 6:17. Hity: 28:11. Vhazování: 34:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

HC Škoda Plzeň

Sochůrek (Zeman) – Kvasnička, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička, Němeček, Moravčík, Slovák – D. Kubalík (A), Kracík, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Vondráček – T. Svoboda, Kodýtek, Indrák – Vracovský, Koreis, Hrnka.

Mountfield HK

Rybár (Kacetl) – Gregorc, Štajnoch, Pavlas, Newton, Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Čáp – Šimánek, Dragoun, Jarůšek – T. Knotek, Bednář (C), Köhler (A) – Bulík, Potulny, R. Pavlík – J. Dvořák, Nedvídek, J. Veselý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Sochůrek 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 1 0 1 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Jakub Koreis 0 0 0 1 4
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 1 0
Dominik Kubalík 0 1 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 1 4
Michal Moravčík 0 1 1 0 0
David Němeček 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 3 0
David Sklenička 0 0 0 2 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 -1 0
Tomáš Vondráček 1 0 1 1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 1 0

komentář

Úvod utkání patřil domácím. V zajímavých šancích se zjevil Kubalík a později i Kratěna, Rybár odolal. Oba celky si následně zkusily hru v početní výhodě, obrany však byly lepší útoků. V polovině prvního dějství vyslal do sóla Svoboda Indráka, ten ani nadvakrát neuspěl. Na druhé straně se dral mezi kruhy Jarůšek, zakončení gólové parametry nemělo. Do touše se opřel také Vracovský, mířil nad. Dělovkou byl počastován i Sochůrek, který musel zasahovat proti Pláňkovi. Těsně před první sirénou ještě z točky pořádně zaměstnal domácího brankáře Knotek, bezbranková třetina tím ale skončila.

O moc déle již ale fanoušci na gól čekat nemuseli. Po pětadevadesáti vteřinách hry v prostředním dějství nahodil pár kroků za modrou na branku Pulpán a skvělou tečí dokonal dílo Tomáš Vondráček - 1:0! O rychlou odpověď se snažil Gregorc, proti byla lapačka Sochůrka. Po chvilce se dostal k dorážce Svoboda, puk se ovšem mezi tři tyče nevešel. V polovině utkání si na přihrávku před Rybára nabruslil Kubalík, zakonči ale jen do přemisťujícího se gólmana Mountfieldu. Nejlepší loňský střelec dostal brzy šanci na reparát po přiťuknutí dvorního nahrávače Kracíka, z první zamířil příliš nad. Obrana Východočechů následně dvakrát podržela svého gólmana, který neudržel nahození Pulpána a později dělovku Lva a dotírajícím indiánům znemožnila dorážet. To se nepovedlo po chvilce při snaze doručit puk na místo určení ani Vracovskému , Rybár udržel černý nesmysl pod betonem. A nakonec tak platilo otřepané "nedáš-dostaneš." Sochůrek zastavil nahození hostí za bránou, nejblíže k němu ovšem měl Köhler, který zpoza klece našel u tyče najíždějícího Jaroslava Bednáře, jenž z první dokázal vracejícího se gólmana Západočechů překonat - 1:1! Prakticky vzápětí mohl vrátit vedení svým barvám Koreis, z první z mezikruží ovšem nastřelil pouze Vydareného. Vondráček zase zkusil překvapit brankáře Mountfieldu zpoza klece, ten se na švestkách nachytat nenechal. Když pak na Rybárovi skončil v dobré pozici i Kubalík a Kratěna, byl i o druhé přestávce stav remízový.

Zkraje poslední dvacetiminutovky domácím nevyšla početní výhoda, naopak nebezpečně dvakrát vypálil Newton. Poprvé jeho pokus Sochůrek lapil, později touš těsně prolétl kolem jeho svatyně. Další přesilovku již modrobílí zvládli lépe, Pulpánovu pobídku šikovně tečoval Kracík, po Indrákově příhře vypálil zase nebezpečně Lev. Skóre se ale měnilo až vzápětí. Při hře v pěti se hráči Mountfiledu špatně ve dvou stáhli k Moravčíkovi na pravou stranu, ten tak pouze oslovil mezi kruhy osamoceného Tomáše Hrnku, jenž střelou k tyči konečně protrhl střeleckou smůlu indiánů - 2:1! Za dalších třináct vteřin navíc Kubalík zpoza bány našel před ní Ondřeje Kratěnu a v Plzni bylo ještě veseleji - 3:1! Neuběhla ani minuta a Lev přistrčil Vondráčkovi , jehož jedovatý pokus vytáhl Rybár jen tak tak betonem. Pak museli indiáni do čtyř a na modré napřáhl Dietz. Sochůrek svůj tým podržel bleskurychlým rozštěpem. Mountfield ovšem začal tlačit, po chvilce měl domácí muž s maskou plnou výstroj práce proti Šimánkovi z levého křídla. Do dobré pozice si vybrusli l i Vydarený, zamířil však nepřesně. V čase 57:22 se hosté odhodlali ke hře bez brankáře. Nejvíce se do toho opřel Gregorc, konkrétně hned třikrát. Nejprve dvakrát netrefil zařízení, pak ale dokonce Sochůrka překonal, touš se ale za brankovou čáru nedošoural. To se Východočechům povedlo až s poslední sirénou, gól ale neposvětil ani videorozhodčí a skóre tak již na západě Čech zůstalo nezměněno.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (asistent trenéra HC Škoda Plzeň): Mně se to samozřejmě hodnotí dobře. Velice nám pomohl vítězný zápas v Třinci. Hráči po té předchozí mizérii zjistili, že hokej hrát umí. Díky základní věcem jako je vyhrávání soubojů a houževnatost se dá vyhrávat. To jsme dnes předvedli a zaslouženě zvítězili. Dvě třetiny jsme byli lepší, třetí začala vyrovnaně, ale pak nám pomohly ty dva góly a závěr už jsme odehráli dobře. Hráče bych tedy chtěl pochválit.

Václav Sýkora (hlavní trenér Mountfield HK): Budu velmi stručný. Plzeň byla od začátku zápasu lepší. My jsme trošičku zvedli hlavu ve druhé třetině, ale paradoxně poté, co jsme začali více hrát, tak jsme inkasovali. Pak jsme sice vyrovnali, ale celkově s takovýmto výkonem nemůžeme pomýšlet na bodový zisk. Plzeň zaslouženě vyhrála.