PLZ - LIT 4:2

PLZ - LIT 4:2 - Litvínov poražen, Plzeň bere třetí výhru v řadě!

Plzeň - Indiáni se poprvé v roce 2017 představili v Home Monitoring Aréně, na západ České republiky přicestoval tým HC VERVA Litvínov. Skóre se v prvních dvou třetinách přelévalo ze strany na stranu. V té třetí však zařídil výhru Plzně Dominik Kubalík, který v duelu zaznamenal čistý hattrick!

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov

4:2
1:1, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 13. Kratěna (Pulpán), 32. D. Kubalík (T. Svoboda), 41. D. Kubalík (Kratěna), 59. D. Kubalík (T. Svoboda) – 16. J. Černý (M. Hanzl, Jurčík), 27. J. Černý. Rozhodčí: Polák, Pavlovič – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4708. Střely na branku: 40:16. Zblokované střely: 12:10. Hity: 19:10. Vhazování: 30:24. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Sochůrek) – Němeček, P. Kadlec (A), Moravčík, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička – D. Kubalík, Kratěna (C), T. Svoboda – Stach, Preisinger, Indrák – Lev, Kracík, Hrnka – Vondráček, Koreis, Kodýtek

HC Verva Litvínov

Petrásek (Pinc) – Z. Sklenička, Gula, K. Černý, Pilař, Kokeš, F. Pavlík, Strejček – Lukeš, V. Hübl (A), Gerhát – J. Černý, M. Hanzl, Jurčík – Trávníček (C), Havlíček, M. Hořava – Mical, Válek, Babincev

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 16 2 14 87,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 2 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Jakub Koreis 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 1 1 2 3 0
Dominik Kubalík 3 0 3 3 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
David Němeček 0 0 0 2 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 -1 0
David Sklenička 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 0 2
Tomáš Svoboda 0 2 2 3 0
Tomáš Vondráček 0 0 0 -1 0

komentář

Do utkání mezi Plzní a Litvínovem vstoupili aktivněji domácí hokejisté, kteří byli posilnění dvěma výhrami z venkovních ledů. Indiáni navíc mohli počítat s navrátilci do základní sestavy, po zranění znovu nastoupili Jakub Koreis, Jaroslav Kracík a Tomáš Hrnka, naopak v sestavě Severočechů několik borců chybělo. I tak se však Litvínovští v první třetině bránili velice poctivě a nepouštěli aktivně bruslící a napadající Škodovku do vyložených šancí. Ve čtvrté minutě mohl po nenápadném nahození Skleničky dorážet touš za Petráskova záda Miroslav Indrák, leč poskakující kotouč netrefil.

Modrobílí v posledních duelech výrazně zlepšili produktivitu v přesilových hrách, jednu takovou si mohli zahrát i po faulu na Tomáše Svobodu, pykat na trestnou lavici šel Martin Kokeš. Verva zvládala početní nevýhodu dlouho velmi dobře, až se ke konci přesilovky do zajímavé šance dostal kapitán Plzně Ondřej Kratěna, jenž uspěl se svými opakovanými dorážkami a nakonec odrazil kotouč nejspíše od Petráska za brankovou čáru. Jenže Litvínov také o tři minuty později udeřil. Po celkem nenápadně akci velice pohotově u tyčky zakončil Jakub Černý, který tak překvapil Matěje Machovského a zařídil svému týmu vyrovnání. Za stavu 1:1 se šlo do kabin.

Ve druhé třetině měl první zajímavou příležitost domácí Miroslav Indrák, toho však parádně vychytal lapačkou hostující gólman Michael Petrásek. O chvilku později vypálil od modré čáry Petr Kadlec, kotouč byl na chvilku ještě volný, ale Hrnka se Lvem ho nedokázali dorazit do litvínovské klece. A druhý jmenovaný byl navíc ještě vyloučen za sekání. Přesilovou hru využila Verva až v samém závěru, když se hostující hráči lehce dostali k puku ve středním pásmu a střelec Jakub Černý ukázal, že se mu proti Plzni daří. Jeho dokonalá dělovka do horního rohu byla opravdu nechytatelná a Verva šla poprvé do vedení.

Škodovka to však vůbec nezabalila a o pět minut později už na kostce opět svítil nerozhodný stav. Tomáš Svoboda sice prohrál buly v útočném pásmu, puk však záhy vybojoval v rohu hřiště. A okamžitě ho poslal před branku, kde už číhal kanonýr Dominik Kubalík. Nejlepší extraligový střelec už si věděl rady a pohotovou střelou překonal brankáře Petráska. Uběhla jen jedna minuta a domácí bek Lukáš Pulpán pěkným hitem narazil na mantinel Ondřeje Jurčíka. Po této bombě se plexisklo vysypalo a notnou chvilku se nehrálo. Poté se prostřední třetina přece jenom rozeběhla, ale nic závažného už se v ní nestalo.

Zato do třetí části měli skvostný vstup modrobílí. Ondřej Kratěna poslal do sóla Dominika Kubalíka, jenž přesnou střelou o břevno podruhé překonal Michaela Petráska, vrátil indiánům vedení a připsal si jubilejní dvacátou trefu v probíhající sezoně – 3:2 pro Škodovku. A Plzeň neměla dost! Po přečíslení pálil z první Jakub Lev, ale Petrásek byl dobře připravený. Hostující strážce branky si poradil i za malý moment, když skvěle vyrážečkou zastavil dorážku Tomáše Hrnky z bezprostřední blízkosti. Litvínovští měli vzápětí k dispozici přesilovou hru, nicméně v ní si nedokázali vytvořit pořádnou příležitost k zakončení.

Potom byl k vidění velice vyrovnaný hokej, který se často přeléval z jedné strany na druhou, ale velké šanci nepřicházely. Verva se sice snažila, ale tutovky si nemohla přes poctivou defenzivu Plzně vypracovat. Jaroslav Kracík tři minuty před koncem sice poslal puk do sítě, nicméně bylo to až po zapískání sudích, takže branka nemohla být uznána. Minutu a půl před koncem už hrál Litvínov vabank a Škoda toho náležitě využila. Indiáni se dostali do přečíslení, Svoboda naservíroval kotouč před branku a Dominik Kubalík dokonal čistý hattrick! Tato trefa uzavřela skóre utkání, Verva si tedy z Plzně odváží porážku 2:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Odehráli jsme velmi dobrý zápas. Litvínov umí proměnit šance, respektive potrestat naše chyby. My jsme jich moc neudělali, ale potrestali i to málo, co jsme udělali špatně. Díky tomu hosté drželi dlouho krok, ale výhru jsme si nakonec zasloužili.

Radim Rulík (HC VERVA Litvínov): Plzeň byla lepším týmem. Mohli jsme být rádi, že jsme se dvě třetiny drželi. Ve třetí části rozhodly dvě brejkové situace o tom, že jsme prohráli. Plzeň si výhru zasloužila, protože byla lepším týmem.