LIB - PLZ 3:1

LIB - PLZ 3:1 - Na ledě úřadujícího mistra i lídra bojovali indiáni o body až do poslední minuty

Plzeň - Dlouho pokoukávali indiáni v jámě Tygří po bodovém dvěma zápasy.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

3:1
1:1, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 3. R. Šimek (Svačina), 48. Valský (R. Šimek, Radivojevič), 60. Radivojevič (J. Stránský, Vitásek) – 20. Indrák (Němeček). Rozhodčí: Lacina, Bulanov – Bláha, Špůr. Vyloučení: 3:5. navíc Laktoš (LIB) 10 min. os. trest. Využití: 1:0. Diváci: 6046. Střely na branku: 26:21. Zblokované střely: 6:5. Hity: 16:13. Vhazování: 40:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Bílí Tygři Liberec

Lašák (Will) – R. Šimek, Vitásek, Mojžíš (A), Jánošík, Pyrochta, Derner, Bednář – Svačina, P. Jelínek, J. Mikyska – Valský, Bulíř, Radivojevič (C) – J. Stránský, Bližňák, Bartovič – Ordoš, Vantuch, J. Vlach – Lakatoš.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Němeček, Čerešňák, Pulpán (A), D. Sklenička, Moravčík – T. Svoboda, Kratěna (C), D. Kubalík – Indrák, Preisinger, Stach – Hrnka, Kracík, Lev – Vondráček, Koreis, Schleiss.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 25 2 23 92,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 -2 0
Miroslav Indrák 1 0 1 1 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
David Němeček 0 1 1 1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
David Sklenička 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 1 2
Tomáš Svoboda 0 0 0 -1 0
Tomáš Vondráček 0 0 0 0 0

komentář

Tygři na svého soupeře doslova vlétli a už od úvodní buly nedávali Plzeňským moc prostoru ke hře. Navíc šli už po dvou minutách do vedení. Radim Šimek, jenž se po zranění vrátil do sestavy, si nikým nehlídaný sjel až do mezikruží, odkud po Svačinově nahrávce střelou z první propálil brankáře Machovského – 1:0. O několik okamžiků později vyslal Vlach do samostatného úniku Vantucha, ten však tváří v tvář hostujícímu brankáři neuspěl!

Šanci ke skórování měl poté Ordoš, jenž se ocitl sám před Machovským. Na rozdíl dvou gólů ovšem nezvýšil, neboť mířil příliš přesně a trefil tyč. Úvodní dějství bylo převážně v Liberecké režii a Indiáni se do šancí dostávali jen zřídka. Jednu z nich měl Svoboda, který vlétl do útočné třetiny jako velká voda a vypálil. Mířil ale nad a Lašák nemusel zasahovat. Dvanáct vteřin před koncem třetiny ale přišel šok, když Němeček nahodil puk směrem na bránu a těsně před Lašákem jej do sítě tečoval Miroslav Indrák - 1:1.

Ve druhé třetině měli navíc opět hráči z města pod Ještědem. Těně před skončením přesilové hry našel Bulíř před bránou úplně osamoceného Valského, který ovšem střelou z voleje mířil nad. Následně byl na dvě minuty vyloučen další navrátilec Dominik Lakatoš, Škodovka ale libereckého maskovaného muže neohrozila. V polovině zápasu mohl Tygry do vedení poslat Svačina, jenže Machovský si s jeho pokusem z mezikruží dokázal poradit.

Poté přišel nepříjemný okamžik, když si Lukáš Derner obětavě lehl do střely a jen těžko se zvedal z ledu. Na střídačku ale nakonec přeci jen odjel po svých. Ne moc výraznou prostřední dvacetiminutovku osvěžila už jen akce Severočechů, když Jaroslav Vlach nabil Janu Stránskému, který mohl zakončovat do odkryté klece. V rozhodující okamžik ale netrefil puk.

V úvodu závěrečné periody putoval na trestnou lavici Dominik Lakatoš a Západočeši přesilovku málem vyžili. Lašákovi asi pořádně zatrnulo, když Lvova střela sice minula domácí svatyni a vypadalo to, že žádné nebezpečí nehrozí. Místo toho se ale puk odrazil od zadního mantinelu zpět před brankoviště! Nikdo z plzeňských však nedokázal kotouč dorazit do odkryté branky.

O několik okamžiků později byl pro změnu vyloučen plzeňský hráč a šelmy nabídkou v podobě přesilové hry nepohrdly. Radim Šimek vyslal tvrdý projektil od modré a kotouč těsně před brankářem tečoval Jakub Valský, jenž vrátil Liberci vedení a vsítil první branku po svém návratu do města pod Ještědem – 2:1. Liberečtí i nadále tlačili a hosty v podstatě k ničemu nepouštěli. Po skvěle provedeném úniku dva na jednoho pálil po Radivojevičově přihrávce Bulíř a jen těsně se netrefil mezi tři tyče.

O pět minut později v podobné situaci našel Jakub Valský dobře najíždějícího Michala Bulíře a ten před brankou pálil jen těsně vedle. Indiáni se až do posledního okamžiku snažili vyrovnat, nepomohla jim už ale ani závěrečná hra s šesti hráči v poli, ani oddechový čas. Výhru domácích navíc pojistil Branko Radivojevič jenž zamířil přesně do prázdné klece hostů – 3:1.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec) "Myslím, že jsme do utkání vstoupili velice dobře. Téměř celou první třetinu jsme dominovali v té naší hře, kterou jsme chtěli hrát. V jejím závěru jsme ale pomalu střídali a soupeř vyrovnal, čímž se dostal do hry. Získal sebevědomí a troufnu si říct, že ve druhém dějství byl jeho výkon o chlup lepší, než ten náš. My jsme ovšem byli trpěliví a jsem rád, že jsme před domácím publikem získali tři body se soupeřem, který byl velmi nepříjemný a organizovaný."

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň) "Do zápasu jsme vstoupili špatně, soupeř byl jasně lepší celou první třetinu. Ta nakonec skončila po našem šťastném zásahu 1:1. Myslím, že ve druhém dějství se náš výkon o trochu zlepšil. Liberec měl ale po zbytek zápasu navrch. Přesto jsme drželi dobrý výsledek a rozhodlo až jedno naše oslabení. Za průběh zápasu je výsledek zasloužený."