PLZ - ZLN 7:1

PLZ - ZLN 7:1 - Paráda! Škodovka zdemolovala zlínské ševce

Plzeň - Škodovka přivítala v Home Monitoring Aréně tým PSG Zlín, všichni očekávali nelítostnou a nesmírně důležitou bitvu. Duel měl nakonec jednoznačný průběh, což asi čekal málokdo! V první třetině se domácí trefili čtyřikrát, ve druhé třikrát - bylo tedy jasné, jak střetnutí dopadne.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

7:1
4:0, 3:0, 0:1

Branky a nahrávky: 10. D. Kubalík (Němeček, Kracík), 13. Indrák (Lev, Stach), 15. Lev (Indrák, P. Kadlec), 20. Stach (D. Kubalík), 22. Preisinger (T. Svoboda, Moravčík), 34. Kratěna (Němeček, D. Kubalík), 35. Lev – 49. Gago (Popelka). Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Barvíř, Gerát. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4755. Střely na branku: 31:33. Zblokované střely: 12:9. Hity: 19:10. Vhazování: 46:36. Průběh utkání: 7:0, 7:1.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Sochůrek) – Pulpán (A), Čerešňák, Němeček, P. Kadlec (A), Moravčík, D. Sklenička, Frühauf – D. Kubalík, Kracík, Kratěna (C) – Lev, Stach, Indrák – T. Svoboda, Preisinger, Martin Procházka – Kodýtek, Koreis, Hrnka

PSG Berani Zlín

Kašík (21. Štůrala) – Kotvan, Marušák (A), Blaťák, Matějíček, Žižka (A), Řezníček, Gazda – Říčka, P. Holík, Bukarts – O. Veselý (C), Chytil, Okál – J. Ondráček, Honejsek, Šťastný – Gago, Ostřížek, Popelka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 33 1 32 96,97 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 1 1 2 0 2
Petr Kadlec 0 1 1 3 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 2 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 2 0
Dominik Kubalík 1 2 3 4 0
Jakub Lev 2 1 3 0 0
Michal Moravčík 0 1 1 2 0
David Němeček 0 2 2 2 0
Miroslav Preisinger 1 0 1 1 0
Martin Procházka 0 0 0 1 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 1 2
David Stach 1 1 2 0 0
Tomáš Svoboda 0 1 1 1 0

komentář

Úvod stěžejního utkání mezi Plzní a Zlínem nebyl pro domácí celek úplně šťastný. Již v první minutě byl vyloučený Petr Kadlec a Moravané měli k dispozici rychlou početní výhodu. Ta však přišla asi příliš brzy, takže se hostující celek nedostal do pořádné šance. Další přesilovku měli ševci o pět minut později, ale ani z této výhody nezapršelo. A tak indiáni trestali! Po vhazování v útočném pásmu se kotouč dostal na modrou čáru, obránce David Němeček ho nahodil směrem na Libora Kašíka, před kterým přesně tečoval Dominik Kubalík, jenž svým sedmadvacátým gólem v sezoně otevřel skóre důležitého mače.

Poté Škodovka Zlínu ukázala, jak se využívají přesilové hry. Antonín Honejsek strávil na trestné lavici pouze šest sekund a už mohl opět zamířit na střídačku. Miroslav Indrák byl totiž velmi důsledný a důrazný na brankovišti, dorazil kotouč do sítě a podruhé rozjásal Home Monitoring Arénu. Záhy byl faulovaný i Tomáš Svoboda, modrobílí měli tedy k dobru další početní výhodu. V ní našel Kadlec přesným pasem Indráka, ten pálil z voleje, Kašík dokázal jeho ránu vyrazit, ale jen před sebe. Tam už číhal Jakub Lev, který neměl žádnou potíž poslat touš do prázdné klece – 3:0 pro Západočechy. Následně se do šance dostali i Zlínští, konkrétně to byl Michal Gago, ten svou střelou orazítkoval břevno branky Matěje Machovského. A pak počtvrté úřadovali Plzeňští! David Stach parádní individuální akcí projel až do útočného pásma, tam vypálil a jeho střela zapadla přesně pod břevno Kašíkovy klece.

Od prostřední části se v brance Zlína začal objevovat Tomáš Štůrala, který nahradil Libora Kašíka. Ale ani nová tvář v hostujícím brankovišti moc dlouho nulu neudržela… Moravčík nahodil kotouč z levé strany, Svoboda ho šikovně sklepl a nehlídaný Miroslav Preisinger v pohodě zaznamenal svůj druhý gól v tomto ročníku. Pro slovenského útočníka to byla pěkná oslava, neboť v den utkání proti Zlínu měl narozeniny. Další šanci měl kanón Kubalík, ale proti němu Štůrala dobře vyjel a jeho šanci zpacifikoval. Poté se několik minut nic moc na ledě nedělo, následně se trefovali znovu domácí hokejisté.

Celkem lehce přišel ke své trefě kapitán Ondřej Kratěna, jenž zkusil štěstí střelou z levé strany, puk nakonec překvapivě propadl hostujícímu gólmanovi mezi betony až do branky. O minutu později už svítil na kostce stav 7:0! Ševci hráli sice v přesilovce, nicméně v obranném pásmu nebyli moc důrazní, ke kotouči se snadno dostal Jakub Lev a povedenou bekhendovou střelou pod břevno zaznamenal svůj druhý gól v utkání. Zlínští se do šancí moc nedostávali, když už se tak stalo, Matěj Machovský ránu v klidu pokryl. Tak tomu například bylo, když z levé strany pálil bek Tomáš Žižka – plzeňský gólman byl na místě a udržel čisté konto.

Ve třetím dějství se toho hodně dlouho moc nedělo, byla to spíše takové dohrávání rozhodnutého duelu. Poté se čestného úspěchu dočkali rovněž hostující hokejisté. Machovský nezachytil kotouč, který projel jeho brankovištěm, ten uzmul Michal Gago, jenž dorážkou zaznamenal svůj první gól v extralize! Mezi střelce se mohl zapsat i debutant v plzeňském dresu, jenže pěknou střelu Martina Procházky zastavil Štůrala lapačkou. Skóre už se však do konce základní hrací doby nezměnilo, indiáni tak smetli PSG na domácím ledě 7:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Měli jsme výborný vstup do zápasu, hráli jsme s velkým elánem. .Pomohli jsme si v úvodu přesilovkami, v nichž jsme se dostali do vedení, a mužstvo vždy nakopne, když se mu vydaří početní výhody. Chtěl bych kluky pochválit, že jsme se neuspokojili a nedovolili jsme, abychom ztratili dobře rozehraný zápas. Není lehké hrát za jednoznačného stavu utkání. Samozřejmě tam byly nějaké pasáže, kdy to nebylo ono, ale utkání jsme uhráli pro nás a výsledek dopadl jednoznačně.

Martin Hamrlík (PSG Zlín): Musím pogratulovat soupeři. Nehodnotí se mi to vůbec lehce. Jsme zklamaní, že jsme zápas o desítku prohráli takovým výkonem. Byli jsme v Plzni i o den dříve, ale vůbec nám to nepomohlo. Viděli jsme něco špatně už během první desetiminutovky, kdy se nám zcela nedařili přesilovky, v nichž jsme ani nevystřelili. Hráči si určitě poté vzpomněli během zápasu na Třinec, aby to nedopadlo podobně. Takhle se nebojuje o desítku. Jediné plus pro nás je, že máme šanci zapomenout na tuto facku v neděli proti Pardubicím.