PLZ - HCL 3:3

PLZ - HCL 3:3 - Odvetný zápas dopadl nerozhodně, Plzeň se loučí s Ligou mistrů

Plzeň - Indiáni přivítali v Home Monitoring Aréně celek HC Lugano, aby se s tímto švýcarským sokem utkali v odvetě prvního kola play-off Ligy mistrů. Střenutí bylo velice vyrovnané, devět sekund před koncem srovnal na konečných 3:3 domácí Tomáš Svoboda!

HC Škoda Plzeň - HC Lugano

3:3
1:1, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Lev (Kracík), 31. Kodýtek (Pulpán), 60. Svoboda (Kratěna) – 10. Zackrisson (Sartori, Mårtensson), 27. Hofmann (Ulmer), 48. Sannitz (Gardner, Bertaggia). Rozhodčí: Brill (GER), Hodek – Brejcha, Suchánek (všichni CZE). Vyloučení: 5:8, navíc Pulpán (PLZ) 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2065. Střely na branku: 20:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3.

HC Škoda Plzeň

Sochůrek (Polívka) – Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička, Slovák, Moravčík, Kaňák – Kubalík, Kracík (A), Lev – Johnson, Kratěna (C), Schleiss – Svoboda, Kodýtek, Yellow Horn – Krliš, Koreis, Hollweg. Trenér: Michal Straka.

HC Lugano

Manzato (Merzlikins) – Wilson, Sartori, Furrer (C), Ulmer, Hirschi, Ronchetti – Klasen, Mårtensson, Zackrisson – Bürgler, Hofmann, Brunner (A) – Reuille, Sannitz (A), Gardner – Bertaggia, Morini, Fazzini – Romanenghi. Trenér: Douglas Shedden.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Sochůrek 59 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 1 0 1 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Václav Krliš 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 1 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 1 0 1 1 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 2 16
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Tomáš Slovák 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 1 0 1 1 2
Colton Yellow Horn 0 0 0 1 0

komentář

Do odvetného utkání mezi Plzní a Luganem vstoupili aktivněji domácí indiáni, kteří museli z prvního duelu dotahovat ztrátu, neboť ve Švýcarsku prohráli 1:4. A už po půl minutě hry dostali možnost hrát v početní výhodě, nicméně přesilovka asi přišla brzy, Škodovka se v ní nedokázala prosadit. V osmé minutě o sobě dali poprvé vážněji vědět i hostující hokejisté, když Linus Klasen nebezpečně tečoval nahození Mårtenssona, ale Lukáš Sochůrek v plzeňské brance se překonat nenechal. Kromě něj se v sestavě domácích objevili například i bek Lukáš Kaňák, útočníci Petr Kodýtek a Václav Krliš – mládí vpřed! Navíc mantinely rozezvučoval už i uzdravený Ryan Hollweg, jenž se mohl se svými spoluhráči radovat z vedení. Jaroslav Kracík udržel touš v útočném pásmu, naservíroval ho mezi kruhy, kde už číhal Jakub Lev, jehož pohotová rána propadla Danielu Manzatovi do luganské klece.

Avšak modrobílí se z vedoucí branky radovali pouze 116 sekund. Ricardo Sartori se na pravé straně útočného pásma dostal k tvrdé střele, kterou Sochůrek vyrazil betonem před sebe, tam už stál připravený Patrik Zackrisson a naprosto bez problémů dorazil kotouč do odkryté sítě. Po této trefě se více do hry dostali hokejisté Lugana. V jedenácté minutě se před plzeňské brankoviště prokličkoval Damien Brunner, ale s jeho zakončením si parádně poradil debutant v CHL Lukáš Sochůrek. A další možnost si vypracovali hosté v přesilové hře, když to Tony Mårtensson zkoušel po ráně Furrera, nicméně i s tímto pokusem si dokázal poradit plzeňský gólman.

První obrovskou šanci prostřední periody si vypracovali domácí borci. Dominik Kubalík byl propuštěn z trestné lavice, ve veliké rychlosti si nabruslil do útočného pásma a výtečnou ranou orazítkoval tyč Manzatovy branky. O dvě minuty později se připomněli hosté, Sochůrek se musel vytáhnout proti ráně Moriniho. A poté opět zahrozili indiáni. Parádní individuální akcí se prezentoval Václav Krliš, jenž se prokličkoval až před brankoviště, ale k dokonalé akce mu chybělo přesnější zakončení. Škodovka se neprosadila, tak Lugano otočilo skóre. Gregory Hofmann pláchl po levé straně a milimetrově přesným zakončením podruhé překonal Sochůrka.

A i nadále se několik stovek fanoušků v Home Monitoring Aréně nenudilo. Kracík znovu oslovil svou přihrávkou Lva, na něj koukala prázdná klec, ale domácí 30 neměla čas na pořádné zakončení. Na druhé straně dvakrát pálil Ryan Gardner, nejdříve se proti jeho dorážce vyznamenal skokem plzeňský gólman, podruhé napálil hostující forvard brankovou konstrukci. V polovině utkání se mohla v západočeské aréně odšpuntovat velká radost! Mladičký Petr Kodýtek udržel na pravé straně útočného pásma touš, pěkně vypálil švihem a puk zapadl přesně do horního rohu branky. Pro tohoto šikulu to byl první gól mezi dospělými. Do konce třetiny už se skóre nezměnilo, diváky ještě zvedla ze sedadel pošťuchovaná mezi Lukášem Pulpánem a Ryanam Wilsonem.

Zkraje poslední periody se do toho obul Linus Klasen, který florbalově nabral kotouč na svoji čepel, ale pozorného Sochůrka nedokázal překonat. Poté byl několik minut na ledě relativní klid, až se opět prosadili hostující hokejisté. Úplně samotinký se před Sochůrkovou klecí objevil Raffaele Sannitz, v naprostém klidu si zpracoval touš a následně ho neomylně poslal pod břevno. O minutu později mohli po Čerešňákově nahození srovnat Kubalík se Lvem, ale hostující gólman jejich ataku odolal. Vyrovnat dokázal až devět sekund před koncem Tomáš Svoboda! Indiáni hráli v šesti a domácí forvard se prosadil parádní ranou od modré čáry k tyči. Odvetné utkání tedy skončilo 3:3, Škodovka se rozhodně nemá za co stydět!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): My jsem si chtěli vyzkoušet nějaké jiné věci, například Ondra Kratěna hrál na centru, šanci dostali i mladí hráči. Kody (Petr Kodýtek) ukázal, že už se srovnává s dospělým hokejem, navíc dal i gól. Ryan Hollweg ještě není v úplně dobré kondici, ale umí to přečíst při hře v oslabení. Kaňák i Krliš musí ještě zesílit, je to totiž velký skok z juniorského hokeje. Bylo dobře, že jsme neprohráli a zápas ještě srovnali. Vůbec nám ale nešly přesilovky, ty byly z naší strany hrozné. To musíme změnit.

Douglas Shedden (HC Lugano): Byl to těžký zápas. Plzeň bojovala velice slušně. My jsme se museli hodně často bránit v oslabení, což jsme ale nakonec zvládli skvěle a to zřejmě bylo klíčové. Náš tým si hodně věří, takže nám nijak nevadí, že jsme nakonec přišli v závěru o výhru. Je ale dobře, že jsme začínali doma, protože si myslím, že kdybychom začínali venku, tak by to nemuselo dopadnout dobře.