ČF4: PLZ – LIB 0:4

ČF4: PLZ – LIB 0:4 - Indiáni krok od propasti, opět...

Plzeň – Druhý domácí duel Západočeši nezvládli, Tygři jako první dokázali v této sérii uspět na ledě soupeře a stejně těžký úkol nyní na Plzeň čeká také – již ve středu.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

0:4
0:2, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 5. Svačina (Valský, Vantuch), 12. P. Jelínek (Bulíř, R. Šimek), 43. Radivojevič (Bulíř), 54. Lakatoš (Ševc, Svačina). Rozhodčí: Bulanov, Hribík – Frodl, Zavřel. Vyloučení: 9:4, navíc Schleiss - Jánočík os. 10 trest. Využití: 0:3. Diváci: 7028. Střely na branku: 16:34. Zblokované střely: 12:9. Hity: 25:14. Vhazování: 28:38. Průběh utkání: 0:0, 0:4.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Frühauf, Pulpán (A), Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), T. Svoboda – D. Kubalík, Stach, Indrák – Schleiss, Preisinger, Martin Procházka – Koreis, Kracík, Hrnka.

Bílí Tygři Liberec

Will (Lašák) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta, Plutnar – L. Krenželok, P. Jelínek, Bartovič – Radivojevič (C), Bulíř, Lakatoš – Svačina, Vantuch, Valský – Ordoš, Bližňák, J. Stránský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Peter Frühauf 0 0 0 0 0
Tomáš Hrnka 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Jakub Koreis 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 0 2
David Němeček 0 0 0 0 4
Miroslav Preisinger 0 0 0 -1 4
Martin Procházka 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 14
David Sklenička 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Tomáš Svoboda 0 0 0 0 0

komentář

Zápas začal pěkně od podlahy. Již po dvou minutách hry se trhl do úniku Valský, ovšem střela na vyrážečku skončila pouze na zadním mantinelu. Jenže domácí varování nevzali vážně, po chvilce našel zpoza brány před ní neobsazeného Vladimíra Svačinu právě Valský a nekompromisní zakončení poslalo poprvé Tygry v Plzni v této sérii do vedení - 0:1! Indiáni odpověděli Kratěnou z pravého kruhu, první rána kapitána ale skončila pouze v náručí Willa. Nebezpečněji působila dělovka Čerešňáka od modré, ta jen těsně minula pravý horní růžek. Jenže pro Západočechy přišla další pohroma. Bulíř v přesilové hře krásné předložil z pravého kruhu před branku na Petra Jelínka, kterému prakticky jen stačilo nastavit hůl - 0:2! Škodováci se snažili o brzkou odpověď, pěkně vypálil přes obránce z mezikruží autor včerejšího hattricku Svoboda, Will vymrštil pravý beton. Těsně před přestávkou ještě akci dva na jednoho vzal na sebe Indrák, hostující gólman pohotově zasáhl vyrážečkou.

V prostřední části to jako první zkusil Stach, z pravé strany přes obránce těsně minul zařízení. Na druhé straně táhl situaci dva na jednoho Jelínek, zapomněl ovšem za sebou puk. Lépe si vedl Šimek, jenž nebezpečně vypálil z mezikruží, Machovskému, který toho příliš neviděl, touš prolétl těsně kolem pravé tyče. Domácí gólman musel vzápětí vytáhnout skvělý zákrok betonem, když se až před něj protáhl Valský a zkusil dlouhou kličku od tyče k tyči. Zajímavý kolotoč na druhé straně předvedl Procházka se Schleissem, i Will dokázal odolat. Stejně jako následně, když neudržel Kadlecův pokus pár kroků za modrou, ovšem dorážka Stacha šla těsně mimo. Další dělovou ránu vyslal směr liberecká svatyně Čerešňák, její strážce pohotově zakročil a srazil černý nesmysl do rohu. Před druhou sirénou ještě zahrozil Bližňák, jenž se před Machovského natlačil z pravé strany, pohořel ovšem na jeho vyrážečce.

Třetí dvacetiminutovku odstartovala třiadevadesátivteřinovou dvojnásobnou početní výhodou Tygrů. A ti trestali. Branko Radivojevič dostal puk ideálně na střed, odkud z první nedal Machovskému šanci - 0:3! Naději mohl dát svém týmu povedenou ranou z levého kruhu Svoboda, Will si povyjel a projektil dokázal ztlumit. Poté se nepříliš čestně zachoval Jelínek, který loktem sestřelil Schleisse, postavit se pěstní výzvě ale odmítl. Pak se strhla na ledě bitka, kterou Schleiss nad Jánošíkem vyhrál na body i skolení protivníka k ledu. Následně již dostaly prostor opět i hokejové věci. Šimek obdržel touš z druhé vlny v situaci tři na dva, ještě se prokličkoval až před Machovského, který jeho pokus vytěsnil, stejně jako po chvilce, když obránce Severočechů tvrdě vypálil od modré. Ještě lépe si Podještědští vedli po chvilce. Dominik Lakatoš šikovně tečoval na brankovišti pobídku Ševce od modré a Machovský nemohl zakročit - 0:4! Závěr utkání si již Severočeši pohlídali a vybojovali si tak v Plzni tolik vytoužený mečbol. Potvrdí jej již ve středu nebo se čtvrtfinále do města piv ještě vrátí?

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): “Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, což se nám nepovedlo. Prohrávali jsme osobní souboje, byli všude pozdě, nedostávali se vůbec do hry. Ani se jsme nevyužívali přesilové hry, které se nám včera dařili. Liberec byla aktivnější, lépe byl bruslil a byl ho plný led. Je to ale play-off a my ještě neřekli poslední slovo. Odjíždíme do Liberce se vztyčenou hlavou a soupeři nic nedáme zadarmo.”

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): “Viděli jsme velmi emotivní a tvrdý zápas. Takto to má v play-off vypadat. My jsme ho odehráli výborně takticky i co disciplíny, v čemž jsme domácí předčili. Vyhráli jsme zaslouženě.”