PLZ – OLO 10:0

PLZ – OLO 10:0 - Indiáni čepovali poctivou desítku!

Plzeň – Modrobílí si spravili chuť po utkání v Třinci, když vyzráli deseti góly na Olomouc. Již do poloviny utkání si modrobílí vypracovali pohodlný náskok, který nakonec přetavili v cenné vítězství.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

10:0
2:0, 3:0, 5:0

Branky a nahrávky: 5. Mertl (Straka), 12. Kindl (Kodýtek), 22. D. Kubalík (Stach, Indrák), 36. Stach (D. Kubalík), 36. Kratěna (Kracík), 44. Indrák (Pulpán, Mertl), 49. D. Kubalík (Stach, P. Kadlec), 50. Mertl (Gulaš), 53. Mertl (Gulaš), 54. D. Kubalík (Stach, Indrák). Průběh utkání: 0:0, 10:0.

Vyšší tresty: Strapáč (OLO) 10 minut

Rozhodčí: Hodek, Pavlovič – Jelínek, Pešek

vyloučení
4:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:13
Zblokované střely
13:16
Hity
11:15
Vhazování
27:38
Diváci
4181

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Kvasnička, P. Kadlec (C), Pulpán, D. Sklenička, Moravčík, Jones – Straka, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Indrák (A) – Kindl, Kracík, Kratěna – Schleiss, Preisinger, Hollweg – Kodýtek.

HC Olomouc

Konrád (Matoušek) – Houdek, Ondrušek (A), Vyrůbalík (C), Škůrek, L. Galvas, Dujsík, J. Galvas – Strapáč, J. Knotek (A), Buc – Burian, Sundher, Skladaný – Holec, Herman, R. Vlach – Laš, Řípa, Jergl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 13 0 13 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Milan Gulaš 0 2 2 3 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 1 2 3 4 0
Nick Jones 0 0 0 4 0
Petr Kadlec 0 1 1 3 2
Denis Kindl 1 0 1 2 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 3 0
Dominik Kubalík 3 1 4 4 0
David Kvasnička 0 0 0 3 4
Tomáš Mertl 3 1 4 4 0
Michal Moravčík 0 0 0 4 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 3 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 3 0
David Stach 1 3 4 4 0
Petr Straka 0 1 1 4 0

komentář

Olomouc v Plzni nezačala nejlépe, již po devíti vteřinách musela do čtyř. Ostřelování indiánů však ustála. Již při hře v pěti na obou stranách jedovatě vypálil Sklenička z levého kruhu, když obdržel pěknou příhru zpoza branky. Následně se skóre měnilo. Konrád jen tak tak vyrazil pokus Straky u levé tyče, touš se odrazil mezi kruhy, odkud ho dvakrát dopravil do sítě Tomáš Mertl. Hanáci se osmělili v početní výhodě, kdy si až před Svobodu vybruslil Strapáč, na muže s maskou ale nevyzrál. Naopak na druhé straně zvonila branková konstrukce po akci Gulaš - Mertl. Zanedlouho poté se v Home Monitoring Aréně tleskalo ve stoje. V situaci jeden na jednoho si Denis Kindl udělal “dobrý den” z Jergla a následně nasadil kličku i Konrádovi a zakončoval do zcela prázdné klece soupeře. Snížit mohl díky zakrytému výsledku domácího gólmana ihned po buly Holec, ovšem mířil příliš nad. Naopak navýšení náskoku svých barev měl na holi opět Mertl, jeho teč pumelice Jonese se taktéž mezi tři tyče nevešla. V závěru třetiny se ještě Plzeň řítila do přečíslení, které vyřešila zpětnou přihrávkou právě na Jonese. Ten tvrdě pálil těsně vedle branky Konráda, Kodýtek ještě dorážel, brankář Mory si dokázal poradit.

Hned v úvodu prostřední periody oslovil Holec v situaci dva na jednoho Buce, ten skákavý puk promáchl. To modrobílí začali gólově. Stach předložil Dominiku Kubalíkovi mezi kruhy a puk div neskončil až na parkovišti před halou. V polovině utkání v oslabení zachytil rozehrávku Škodovky Skuhravý, ovšem v tísni zakončoval pouze bekhendem do náruče připraveného Svobody. Pro něj to byl tou dobou teprve pátý zákrok v zápase! Následně se do puku opřel Sklenička a dvakrát u pravé tyče dorážel i Kracík, Konrád si dokázal poradit. Pak ale ani on nestačil na dvojitý direkt indiánů. Nejprve Kubalík ve středním pásmu zachytil rozehrávku Hanáků a vyslal do sóla Davida Stacha, který uspěl svižnou střelou na lapačku. Za dalších čtyřicet vteřin vypálil z pravého kruhu Ondřej Kratěna, touš se po bloku obránců Olomouce k němu vrátil a šancí na reparát zkušený veterán nepohrdl - 5:0! Těsně před druhou sirénou ještě Kubalík posouval do nájezdu opět na Stacha, ten jen těsně černý nesmysl nezpracoval.

Poslední třetina začala v poklidném tempu, které rozčísli indiáni. Pulpán na místo rány od modré zvolil střílenou příhru mezi kruhy, odkud jemně protečoval pod břevno Miroslav Indrák. V přesilové hře doslova ukradl čestný úspěch Bucovi Svoboda, když proti jeho pokusu z mezikruží vytasil bleskurychlou lapačku. Poté domácí hráči povyprávěli Olomouci pohádku O Škodovce a sedmi trpaslících. Stach vyslal do samostatného úniku Dominika Kubalíka, jenž uspěl svižnou střelou mezi betony. Osmý gól přidal Tomáš Mertl, který z první zakončil z mezikruží pobídku v podání Gulaše. Hosté i tak neskládali zbraně. Vlach zachytil domácí rozehrávku, ale domácí stihli zakročit v čele se Svobodou a touš nakonec skončil jen na zadním mantinelu. Naopak na druhé straně došlo ke zkompletování hattricku. Gulaš z pravého kruhu oslovil k levé tyči najíždějícího Tomáše Metrla, jemuž prakticky pouze stačilo nastavit hůl. Druhý hattrick dokonal vzápětí Dominik Kubalík, který si vybruslil mezi kruhy a zavěsil přesně do pravé šibenice - 10:0! Závěr utkání se nesl ve znamení přesilové hry Olomouce, která ovšem již velké ohrožení domácí svatyně nepřinesla a kromě dvojciferného nastříleného počtu branek tak mohli indiáni slavit i čisté konto.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): My jsme se na zápas připravovali hodně, hráče jsme varovali, že do Plzně přijede tým bojovníků, se kterým jsme měli v minulé obrovské problémy. Kluci se na zápas skvěle připravili, vyrovnali jsme se soupeři v soubojích, měli jsme výborný pohyb. Ten výsledek je pro Olomouc samozřejmě hrozně moc krutý, napadalo nám tam vše, na co jsme sáhli. Z naší strany skvělý výkon.

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Já si myslím, že ten výsledek hovoří za vše. Dnes nás Plzeň spláchla úplně jednoznačně. Nehráli jsme vůbec svoji hru dopředu, ani jsme nebránili dobře, dnešní výkon byl ve všem špatný. Plzeň nás zaslouženě přehrávala.