PLZ – LIB - 5:1

PLZ – LIB - 5:1 - Tygři v Plzni uloveni od první minuty!

Plzeň – Po úřadujícím mistrovi dorazil na západ Čech mistr z roku předešlého a indiáni znovu v první části hned třikrát zamířili do černého. Vítězství si ovšem v tomto duelu vzít nenechali a před venkovním pětizápasem se s fanoušky rozloučili příjemnou výhrou.

HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec

5:1
3:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Moravčík (Schleiss, Jones), 4. Stach (Kindl, P. Kadlec), 10. Gulaš (Čerešňák, Pulpán), 35. Kracík (Indrák, Pulpán), 55. D. Kubalík (Gulaš, P. Kadlec) – 7. Ševc. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Vyšší tresty: Jones, Hollweg - Stránský - všichni 10 minut

Rozhodčí: Hribik, Hradil – D. Jelínek, Kis

vyloučení
12:12
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:25
Zblokované střely
13:9
Hity
19:12
Vhazování
25:32
Diváci
7 113

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec (C), Pulpán, Čerešňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – D. Kubalík, Stach, Kindl – Straka, Kracík, Indrák (A) – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Bílí Tygři Liberec

Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Kolmann – L. Krenželok (A), P. Jelínek, Jašek – Lakatoš, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Redenbach, Bartovič – J. Vlach, Vantuch, J. Stránský – Jeník.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 25 1 24 96,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 1 1 1 0
Milan Gulaš 1 1 2 2 2
Ryan Hollweg 0 0 0 0 16
Miroslav Indrák 0 1 1 0 2
Nick Jones 0 1 1 1 12
Petr Kadlec 0 2 2 0 0
Denis Kindl 0 1 1 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 1 0 1 0 0
Dominik Kubalík 1 0 1 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 2 4
Michal Moravčík 1 0 1 2 2
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 2 2 0 0
Jan Schleiss 0 1 1 2 4
David Sklenička 0 0 0 0 0
David Stach 1 0 1 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0

komentář

Tygři se na plzeňském ledě nestačili ještě ani rozkoukat a již prohrávali. Michal Moravčík našteloval svůj kanón na modré a touš zamířil přesně k levě tyči. Domácí pokračovali ve velkém tlaku a hosté nestíhali. Velký kolotoč rozjel v útočné třetině zejména druhý plzeňský útok a vše zakončil ranou do prázdné po příhře Kindla od tyče k tyči David Stach. Následně stadion zmrazila málo vídaná branka. Martin Ševc z rohu pouze nazdařbůh nahodil puk směr brána, ten ku překvapení všech přítomných skončil v síti. Západočeši ovšem nadále pokračovali v nastoleném tempu a Tygry nad vodou držel pouze Will, který u své levé tyče musel tváří v tvář čelit Kubalíkovi a vzápětí i Moravčíkovi. I on si však vybral slabou chvilku. Mila Gulaš napřáhl přesně na půlící čáře a hostující brankář betony dostatečně neutěsnil. Severočeši vývoj utkání těžce nesli, Vantuch se po odpískání nefér krosčekem zezadu pokusil vyprovokovat bitku, avšak neuspěl, domácí se soustředili raději na hokej. Indrák nejprve po příhře z levé strany u pravé tyče netrefil černý nesmysl před poloodkrytou brankou, po chvilce si od modré mezi kruhy sjel bez povšimnutí hostujících hráčů Jones, avšak přestřelil. Dali o sobě vědět i šelmy. V početní výhodě obdržel pěknou přihrávku z kruhu na kruh Bakoš, z první ale minul zařízení. Tutovkou před sirénou spálil také Mertl. Ten dostal příhru od Gulaše zpoza brány před ní, zamířil však přímo do středu branky. V závěru třetiny ještě vyslal trenér Pešán pětku zlých mužů na vyvolání konfliktu. To se však příliš nepovedlo. Každý Tygr si sice chytl jednoho protihráče, ti však větší provokace nepřipustili a ranám se v poklidu vyhnuli. To jim také vyneslo přesilovou hru.

První velkou šanci prostřední části si vypracovali Severočeši. Derner obkroužil branku, vyjel si až mezi kruhy a pořádně vyprášil Svobodovi pravý beton. Pár kroků za modrou to z otočky zkusil tak Stránský, domácí brankář byl na ledě včas. Podobně si muž s maskou vedl i proti ráně Ševce od modré. Nepříjemně dvakrát dorážel u levé tyče také Bartovič, Svoboda vše vyřešil svou lepačkou. Nejblíže brance však byl Bakoš, jenž z levého kruhu rozezvučel tyč. Indiáni se osmělili až v přesilové hře, s dělovkou Kadlece od modré měl Will plnou výstroj práce. Lapačkou si vzápětí poradil s lehce tečovanou ranou Čerešňáka ze stejné pozice. Neujala se ani kulišárna Jaroslava Kracíka, který zkoušel u levé tyče zakončit zadovkou. Po chvilce ale stejný hráč zůstal na stejném místě špatně hlídaný Jaškem a využil povedenou pasu Indráka z pravého kruhu. Před druhou sirénou ještě Tygři promarnili přesilovou hru, jediným ohrožením branky Plzně bylo nahození Ševce na teč od modré. Fanoušky ještě stihl pobavit Sklenička, který výstavním stromem zastavil o dvě hlavy většího Bakoše.

Trochu ospalý úvod závěrečné dvacetiminutovky rozčísl Straka ranou z levého kruhu, Will srazil touš do rohu. Na druhé straně si našel zblokovanou střelu Bartoviče Ordoš, vyznamenal se také Svoboda. Hodně zmatků poté nadělala Tygrům rána Skleničky od modré, kterou brankář hostí neudržel a obrana měla plné ruce, nohy a hokejky práce s odklizením puku před dorážejícím Hollwegem. Jedovatě vypálil také Bakoš z levého kruhu, muž s maskou Západočechů zasáhl ramenem. Bleskový přesun za nedlouhé poté předvedl Will, který doslova ukradl jistý gól Kodýtkovi. Mladý útočník zakončoval v situaci dvou na jednoho po přistrčení Preisingera. Severočeši následně hned na celé dvě minuty museli do tří a Plzeň kousala. Nejprve Dominik Kubalík z pravého kruhu z první rozvlnil síť pouze z boku, neujalo se ani ostřelování Kadlece pár kroků za modrou. Vytouženého bůra ale Západočeši přeci jenom stihli. A byl to právě nejlepší extraligový střelec posledních let, který po příhře Gulaše završil dnešní střelecký výčet duelu. V závěru ještě pláchl do sóla Straka, svižnou střelou mezi betony Willa ale mezírku mezi betony nenašel. Utkání navíc zpestřila boxerská vložka mezi Hollwegem a Stránským, kterou domácí forvard ovládl ve velkém stylu. Indiáni tak doma i posedmé bodovali, naopak Tygři venku i pošesté zůstávají zklamaní.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Byla to dnes z naší strany asi nejlepší první třetina. Od druhé třetiny se hra srovnala, ale celou dobu jsme tahali za delší konec. I tak to bylo nadprůměrné utkání, Liberec stále hraje výborný hokej, je pro nás tak trochu vzorem. Vyzdvihl bych Jana Stránského, které se vrhl do bitky a ukázal obrovské srdce.

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): Obraz našich zápasů venku je pořád stejný, z první střely jsme dostali gól. Extrémně laciné byly i další inkasované góly. Ve druhé a třetí třetině už jsme viděli vyrovnaný hokej, ale opět jsme dostali branku v přesilovce a poté jsme zase inkasovali po zbytečné oslabení tři proti pěti. Výsledkem je naše další debakl, který jsme schytali.