PLZ - ZLN 1:2pp

PLZ - ZLN 1:2pp - Indiáni berou po urputném boji bod, Berani rozhodli duel v prodloužení

Plzeň - Indiáni se znovu po pěti dnech představili domácí fanouškům, do Plzně přicestoval celek Aukro Berani Zlín. Duel byl dvě třetiny nesmírně vyrovnaný, jediný gól v tomto rozmezí obstaral domácí útočník David Stach. Ve třetí části dokázali Zlínští během přesilové hry vyrovnat, duel tedy dospěl až do prodloužení. To nakonec rozhodli hosté, kteří si domů odvážejí dva body.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

1:2p
0:0, 1:0, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 36. Stach (Mertl) – 51. Šťastný (Honejsek, Freibergs), 62. J. Ondráček (O. Veselý, Freibergs). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Brejcha, Jelínek

vyloučení
4:7
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
38:20
Zblokované střely
16:7
Hity
8:12
Vhazování
36:33
Diváci
7 111

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Jones, J. Kindl, L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Kvasnička, D. Sklenička – Gulaš (C), Mertl, Kratěna – Indrák (A), Kracík, Stach – Straka, Preisinger, D. Kindl – Hollweg (A), Kodýtek, Schleiss

PSG Berani Zlín

Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Řezníček, Žižka (A), Petran – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts – J. Ondráček, P. Sedláček, Klhůfek – Fryšara, Popelka, Illo

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 62 20 2 18 90,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 2
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Nick Jones 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 0 0 0 2
Denis Kindl 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 -1 0
David Stach 1 0 1 -1 0
Petr Straka 0 0 0 0 0

komentář

Úvodní třetina duelu mezi Plzní a Zlínem nabídla převážně defenzivní řežbu, nějaké veliké ofenzivní kousky na ledě k vidění nebyly. Pokud už se některý z hráčů dostal do zajímavé střelecké pozice, tak ho vychytali gólmani na obou stranách – plzeňský Miroslav Svoboda a zlínský Libor Kašík. První takovou příležitost měli západočeští hokejisté v přesilově hře, kterou režíroval především u pravého mantinelu kombinující Ondřej Kratěna, jenž poslal nádhernou žabičku na Milana Gulaše. Domácí kapitán vypálil z první, jeho tvrdá bomba letěla k levé tyči hostující klece, leč Kašík se stihl včas přemístit a betonem letící kotouč vyrazil. Hned po chvilce pálil Peter Čerešňák těsně mimo tři tyče.

Jen o minutku později se před brankou Beranů vytvořila nepřehledná skrumáž, nikdo chvíli nevěděl, kde je kotouč, jako první ho objevil plzeňský centr Jaroslav Kracík, který se pokoušel o dorážku. Na kotouč nakonec ale o kousíček nedosáhl, takže i tuhle šanci Zlínští přežili. Moravané se dostali do první obrovské šance díky zaváhání Gulaše. Ten poslal Jonesovi přihrávku na paty, takže americký bek na puk nemohl dosáhnout. Touše se bleskově ujal Radoslav Illo, který ujížděl na Svobodu podporován ještě jedním spoluhráčem, kterého však Jones stihl dobruslit. Illo zkusil vypálit k levé tyči, nicméně plzeňský gólman dokázal kotouč zastavit vyrážečkou. Po první třetině tedy odcházely týmy do kabin za stavu 0:0.

V prostřední třetině měli více ze hry domácí indiáni, kteří mohli napočítat několik výrazných gólových šancí. Jako první ve druhé části zahrozil nesmírně aktivní Milan Gulaš, kterého poslal do úniku Tomáš Mertl. Plzeňská 77 rychle vypálila, Kašík nejspíše kotouč přizvedl, ten nakonec skončil na horní tyčce zlínské branky! O minutu později se díky brejku dostal ke střele David Šťastný, který se zkoušel trefit ke vzdálenější tyči, nicméně znovu úřadovala Svobodova vyrážečka. Indiáni si po té zahráli přesilovku, během ní pálil opět Milan Gulaš, jeho tvrdý projektil zastavil Kašík lapačkou, následné dorážky se neujaly. A Gulaš, kterého byl opravdu plný led, byl následně nedovoleně poslán na led, takže následovala přesilovka pět na tři pro domácí.

Během ní vyjelo před branku Zlína pět útočníků Plzně, což nakonec přineslo ovoce. Kratěna coby falešný obránce přihrál na druhého falešného beka, kterým byl Gulaš, ten vypálil, Kašík jeho bombu vyrazil betonem před sebe. Tam se puku jako první zmocnil Mertl, přiťukl ho Davidu Stachovi, jenž si kotouč ještě malinko popotáhl a následně ho poslal přesně pod břevno! Indiáni vedli, ale ještě v téže minutě mohl srovnat Roberts Bukarts. Ten se dostal do samostatného úniku, Svoboda nakonec zasahovat nemusel, protože zlínský střelec pálil těsně mimo. Poté opět předvedli krásnou akci indiáni. Mertl se prohnal po pravém křídle přes střední pásmo, v přečíslení oslovil Ondřeje Kratěnu, který také rychle vypálil, ale pozorný Kašík se přesunul včas. Po čtyřiceti minutách tedy vedli Západočeši o jeden gól.

Třetí třetina začala celkem svižně. Kodýtek nahodil puk na Kašíka, před kterým výtečně clonili Hollweg se Schleissem, ale ti nedokázali vyražený kotouč dorazit do sítě. Následně se svými střelami neuspěli Kubiš a Popelka na jedné straně, svůj průnik nedokázal přesně zakončit ani Miroslav Indrák na straně druhé. Devět minut před koncem základní hrací doby šli indiáni do čtyř, hostující celek dokázal početní výhodu rychle zužitkovat. Antonín Honejsek si zpracoval puk na pravém kruhu, poslal ho před brankoviště, kde do jeho přihrávky pouze vložil hokejku David Šťastný, který díky tomu vyrovnal. Indiáni měli čtyři minuty před koncem další možnost dvojnásobné přesilovky, během které vyslali na klec Zlína několik jedovatých pokusů, ale buď pálili mimo tři tyče, nebo trefovali gólmana Kašíka. Duel po skončení základní hrací doby skončil nerozhodně, následovalo tedy prodloužení.

To trvalo přesně jednu minutu a 31 sekund, když se před brankou Plzně objevil úplně volný Jiří Ondráček, jenž tak ukončil obrovskou bitvu. Indiáni letos podruhé doma prohráli v prodloužení, nicméně i tak natáhli bodovou sérii.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Neměli jsme v první třetině vůbec dobrý pohyb. Byli jsme mdlí, nehráli jsme, co jsme chtěli. O pauze jsme si sice něco řekli a byli jsme lepší ve druhé třetině. Vytvářeli jsme si šance, byli aktivní, z čehož pramenili fauly, dali jsme gól. Třetí třetina nebyla špatná, odehráli jsme solidních deset, dvanáct minut. Po chybě v oslabení jsme ale dostali branku. Měli jsme ale poté rozhodnout v dvojnásobné přesilovce, což se ukázalo nakonec jako klíčový moment. V prodloužení jsme po další chybě inkasovali rozhodující branku. Máme z utkání smíšené pocity. Pokud chceme dál hrát náš agresivní hokej, musíme hrát celých šedesát minut, nesmíme se dopustit výpadků jako dnes.

Robert Svoboda (Aukro Berani Zlí): My jsme hrozně rádi za dva body, V Plzni se body zrovna nerozdávají. Podařil se nám vstup do utkání, ale poté domácí přidali a proměnili přesilovku. Z minima jsme vytěžili maximum, srovnali jsme a dali jsme šťastný gól v prodloužení. Je to pro nás velké povzbuzení, výborně zachytal gólman Kašík, který nás držel celý zápas.