CHM – PLZ 7:6pp

CHM – PLZ 7:6pp - Ach, to vedení o tři góly…

Plzeň – Poslední venkovní duel roku 2017 byl velkou přestřelkou. Indiáni ztratili dvoubrankové i dokonce třígólové vedení a z Chomutova nakonec odjíždějí se ziskem pouze jednoho bodu.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

7:6p
2:2, 0:3, 4:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 14. Vondrka (Huml, Flemming), 15. Skokan (Knot, Slovák), 41. Koblasa (Huml, Skokan), 53. Mrázek, 57. Smejkal, 58. Huml (Knot, Koblasa), 62. Huml – 1. Gulaš (Mertl, Indrák), 8. Schleiss (Rubner, Preisinger), 25. Mertl (Moravčík), 26. D. Sklenička (Stach, Kratěna), 32. Stach (Moravčík, Preisinger), 59. Stach (P. Kadlec). Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:5, 6:5, 6:6, 7:6.

Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kajínek, Zavřel

vyloučení
4:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:31
Zblokované střely
9:14
Hity
16:8
Vhazování
33:33
Diváci
4842

Piráti Chomutov

Pavlát (26. Š. Lukeš) – Tomáš Dvořák, Valach, Dietz, Flemming, Knot, Slovák, Mrázek – Smejkal, Huml, Vondrka – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Poletín, Chlouba, Koblasa – A. Dlouhý, Šťovíček, Hlava.

HC Škoda Plzeň

Hylák (M. Svoboda) – Moravčík, Jones, D. Sklenička, P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, Kvasnička – Indrák, Mertl, Gulaš – Stach, Kracík, D. Kindl – Schleiss, Kratěna, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Alexandr Hylák 62 33 7 26 78,79 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Petr Eret 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 1 0 1 0 0
Miroslav Indrák 0 1 1 0 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 1 1 0 0
Denis Kindl 0 0 0 1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 -1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 1 2 -1 0
Michal Moravčík 0 2 2 -1 0
Miroslav Preisinger 0 2 2 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 1 1 -1 0
Jan Schleiss 1 0 1 0 0
David Sklenička 1 0 1 1 4
David Stach 2 1 3 1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří šli už po dvaceti vteřinách do vedení, když Milan Gulaš vybojoval puk u hrazení, otočil se na osu a prostřelil Dominika Pavláta – 0:1. Krátce poté se museli Chomutovští bránit ve dvou po sobě jdoucích oslabeních, ve druhém mohl zvýšit střelec první gólu Plzně, jenž ale netrefil z vyložené šance odkrytou klec. V osmé minutě šla Škodovka do dvougólového vedení, jelikož schovaná rána Jana Schleisse zapadla přes obránce až do sítě – 0:2.

Ve čtrnácté minutě začali svěřenci Vladimíra Růžičky stíhací jízdu. Nejprve Ivan Huml přiťukl puk Michalu Vondrkovi, který z pravé strany nezaváhal, a poté Knotovu ránu od modré tečoval do sítě Dávid Skokan – 2:2. Krátce poté mohl kapitán domácích otočit vývoj utkání, ale sám proti Alexadru Hylákovi neuspěl. Před koncem prvního dějství Chomutov ubránil přesilovku soupeře, a udržel tak vyrovnané skóre.

I do druhé části vstoupili lépe hosté, jelikož měli po pěti minutách a čtrnácti vteřinách hry dvougólové vedení zpět. Tomáš Mertl si vzal puk projel středem obranného pásma domácích a trefil horní roh Pavlátovy klece – 2:3. Přesně po minutě se Škodovka radovala znovu, když vyražený puk našel David Sklenička a vyhnal Dominika Pavláta z brány – 2:4. Mladého Piráta nahradil v brance domácích Štěpán Lukeš.

V dalším pokračování si oba celky zahrály přesilovku, ve které však ani jeden neskóroval. Po polovině střetnutí se před bránou nejlépe zorientoval David Stach, který zakončil do odkryté části klece – 2:5. V závěru dějství mohl snížit Michal Vondkra, jenž ale tváří v tvář plzeňskému gólmanovi trefil pouze jeho připravenou lapačku.

V závěrečné periodě se Piráti radovali už po čtrnácti vteřinách, Dávid Skokan předložil přes brankoviště puk na hůl Petra Koblasy, jenž vstřelil první mistrovský gól v sezóně – 3:5. Za pár momentů měli Chomutovští možnost výhody o jednoho hráče, ale ve dvouminutové přesilovce neohrozili bránu. V polovině třetí části mohl vstřelit kontaktní gól Vladimír Růžička, který uháněl po pravé straně, ale poté v tísni nevyzrál na Alexandra Hyláka.

V 53. minutě zadělal na drama Jaroslav Mrázek, který si z pozice obránce sebral puk, objel celé pásmo i s bránou a prosadil se na zadní tyčku – 4:5. V čase 57:00 vyrovnal v premiérovém zápase za Chomutov Jiří Smejkal, jenž dorazil puk z těsné blízkosti – 5:5. Za 35 vteřin vypukla v SD ARÉNĚ euforie, kterou zařídil povedenou tečí Ivan Huml – 6:5. O půl minuty později bylo opět vyrovnáno – Štěpán Lukeš měl zakrytý výhled, takže plachtící střela Davida Stacha se zastavila až o sít v chomutovské brance – 6:6.

Za vyrovnaného stavu došel duel do prodloužení, ve kterém vzal Ivan Huml situaci dva proti jednomu na sebe a rozhodl o bonusovém bodu pro Piráty – 7:6pp.

Ohlasy trenérů

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): „Zápas jsme špatně rozehráli, ale na druhou stranu bylo dobré, že jsme vyrovnali. Druhá třetina byla špatná, soupeř využil šance a dal nám tři góly. Myslím, že bylo hodně důležité, že jsme hned na začátku třetí třetiny dali gól na 3:5. Ožili jsme a nakonec se nám podařilo vyhrát v prodloužení. Chtěl bych poděkovat hráčům za ohromnou bojovnost. Prohrávat o tři góly s Plzní a vyhrát, to není nic jednoduchého. Perfektní výkon.“

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Z naší strany byly první dvě třetiny parádní, hráli jsme dobrý hokej. Chomutov sice vyrovnal na 2:2, ale věřili jsme, že ve druhé třetině šance proměníme a mohli bychom odskočit. To se nám povedlo, ale bohužel přišla třetí třetina a hned gól při první střídání, když jsem udělali chybu ve středním pásmu. Když Chomutov snížil na 3:5, úplně se nám to rozpadlo a soupeř se nakopl. Třetí třetinu jsme jenom bránili, to nemůžeme odskočit. Nakonec jsme mohli prohrát a odjet s nulou. Podobný zkrat se nám nesmí stávat, musíme se z toho poučit a hrát celých šedesát minut.“