PLZ – JIH 3:1

PLZ – JIH 3:1 - S rokem 2017 se indiáni rozloučili cennou výhrou!

Plzeň – Tipsport extraliga odehrála poslední kolo starého roku a Západočeši z pozice lídra přivítali poslední Jihlavu. Úvodní dva duely skončily vítězstvím modrobílých 2:1 a nyní Plzeň přidala ještě o jednu branku více.

HC Škoda Plzeň - HC Dukla Jihlava

3:1
1:0, 0:1, 2:0

Branky a nahrávky: 17. Jones (Preisinger, D. Sklenička), 41. Schleiss (Mertl), 60. Gulaš – 27. Zeman (Dostálek, Kajínek). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Brejcha, Jelínek

vyloučení
6:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
23:32
Zblokované střely
9:14
Hity
19:13
Vhazování
27:25
Diváci
7111

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Indrák (A), Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kracík, D. Kindl – Schleiss, Kratěna, Eret – Rubner, Preisinger, Straka.

HC Dukla Jihlava

Volden (Vejmelka) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa (A), T. Kubalík – Dostálek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Diviš (A), R. Hubáček, Rabbit.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 32 1 31 96,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Petr Eret 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 1 0 1 2 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Nick Jones 1 0 1 1 2
Petr Kadlec 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Denis Kindl 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 2 2 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 1 2
Jan Schleiss 1 0 1 1 2
David Sklenička 0 1 1 2 2
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 1 2

komentář

Již v první minutě odšpuntoval utkání ranou z mezikruží Gulaš, avšak minul zařízení. Následně dvakrát tvrdě vypálil Kadlec od modré, jenže vždy těsně minul. Poté to zkoušel opět Gulaš, střelu mezi tělo a ruku Voldena z pravého kruhu nevměstnal. Na druhé straně se po chybné domácí rozehrávce dostal k zakončení z mezikruží Žalčík, vypálil ale jen do středu branky. Lépe mířil Šidlík od modré, Svoboda byl vyrážečkou u levé tyče včas. U té své ovšem na druhé straně nechal Volden místečko, které z pravého kruhu trefil Nick Jones. Chuť si jihlavský gólman spravil vzápětí, když sklapl betony včas proti Stachově teči Kaňákovy pobídky od modré.

I v první minutě druhé části musel Volden čelit ráně z mezikruží, jenže Indrák zcela minul prostor ohraničený třemi tyčemi. Vzápětí se tváří v tvář jihlavskému brankáři zjevil Kratěna, po bekhendové kličce skulinku mezi betony nenašel. Poté všem na ledě pláchl Adam Zeman a své sólo přetavil ve vyrovnání svižnou ranou k levé tyči. Vrátit vedení mohli svým barvám Pulpán s Gulašem, oba mířili pod břevno, leč muž s maskou svou Duklu podržel. Svobodu zase trápil v početní výhodě De La Rose, ani on ale skórem dalekonosnými pokusy nepohnul. V závěru třetiny ještě předložil Straka v přečíslení dva na jednoho Rubnerovi, ten, podobně jako Stach z levého kruhu, na gólmana Jihlavy nevyzrál. Vše tak měla rozetnou až závěrečná část.

V té uběhlo přesně osmnáct vteřin, kdy branku obkroužil Jan Schleiss a bleskurychle zakončil u levé tyče. V tom samém prostoru zkoušel dorážet Rabbit, Svoboda si situaci pohlídal. Podobně jako za nedlouho poté, když mohutně napřáhl pár kroků za modrou Kajínek. Navýšení vedení Plzně měl na holi Gulaš, který se dostal za obranu Jihlavy, položil si gólmana, avšak bekhendem zle přestřelil. Nevedlo se ani duu Straka – Kracík, kteří v přečíslení dva na jednoho vyprodukovali střelu z mezikruží i dorážku. Prvně jmenovaný vzápětí obdržel pěknou příhru od pravého mantinelu na levý kruh, ránu Volden nadzdvihl nad. A dotřetice stejný hráč. Protáhl se středem až před gólmana soupeře, mezírku mezi jeho betony však nenašel. Dukla si 73 vteřin před třetí sirénou vyžádala oddechový čas a zkusila hru v šesti. Tu poměrně brzy ukončil skvělou individuální akcí Milan Gulaš a Plzeň tak i potřetí v sezóně poráží nováčka z Jihlavy.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Proti Jihlavě se hraje hrozně těžce, bojují s obrovským úsilím, klobouk dolů před nimi. Divákům se muselo vyrovnané utkání líbit, byli jsme dnes asi o trochu šťastnějším týmem. Oproti minulým zápasům na nás nebylo vidět jakési uspokojení, viděl jsme, že kluci chtějí zápas hodně vyhrát, což se povedlo.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme zklamaní, za předvedenou hru jsme si z dnešního zápasu bod zasloužili, ale bohužel děláme zbytečné chyby, takto zkušený soupeř to umí využít. První chyba - zbytečné oplácení - a podruhé to beci nechali otevřené, takže padl gól na 2:1. Musím pogratulovat soupeři, ale myslím si, že ten jeden bod jme si zasloužili.