VIT - PLZ 3:0

VIT - PLZ 3:0 - Indiáni ani jednou nevyzráli na Bartošáka a odjeli z Vítkovic s prázdnou

Souboj první dvou týmů v tabulce nabídl vyrovnanou bitvu, v níž ovšem nedokázala Škodovka za celý zápas najít potřebný recept na gólmana Bartošáka. Vítkovice naopak vsítily ve druhé třetině během chvíle dvě branky a ve zbytku duelu si pohlídaly svůj náskok, který pečetily střelou do prázdné branky.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

3:0
0:0, 2:0, 0:0

Branky a nahrávky: 27. Olesz (Lev, Trška), 31. Kucsera (Klok, Kolouch), 60. Tybor. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Jindra, Zíka

vyloučení
5:1
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
21:25
Zblokované střely
10:8
Hity
12:9
Vhazování
28:37
Diváci
7 878

HC Vítkovice Ridera

Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda (A), Baranka, Hrbas, Urbanec, Trška, D. Krenželok – Olesz (C), Lev, Bartovič – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Szturc, Š. Stránský, Dej.

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Sochůrek) – Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kracík, Indrák (A) – D. Kindl, Kratěna, Straka – Rubner, Preisinger, Pour.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 57 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -3 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -2 0
Nick Jones 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -2 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní minuty předznamenaly opatrný průběh duelu. Obě mužstva pozorně bránila a snažila se neudělat výraznější chybu, která by poslala soupeře do šance. Hrálo se průběžně mezi brankami, ale gólmani působili jistým dojmem. Plzeňský Svoboda se přesto musel činit při úniku domácího Lva, jenž nedokázal vyzrát na gólmana indiánů. Jedno vyloučení na každé straně a z toho vyplývající přesilové hry neznamenaly vážnější nebezpečí. Západočeši několikrát zavřeli sice svého protivníka v pásmu, ovšem Bartošáka výrazněji neohrozili.

Po změně stran se nadále čekalo na první gólový úder v duelu. Zpoza svatyně to zkoušel Jaroslav Kracík, jehož zakončení si nicméně vítkovický strážce svatyně pohlídal. Ve vyloženější šanci se ocitl po akci Mertla Lukáš Kaňák, který z prostoru mezikruží pálil do betonu připraveného vítkovického brankáře. Vzápětí ale udeřilo na druhé straně. Lev si vybruslil zpoza branky a naslepo před brankou našel najíždějícího Rostislava Olesze, jenž uklidil kotouč za bezmocného Svobodu.

Odpovědět mohl brzy po střele Denise Kindla obránce Sklenička, proti jehož dorážce nastražil Bartošák pohotově svůj beton. Plzeňané poté nevyužili početní výhodu a následně podruhé v duelu inkasovali. Střelu Lukáše Kloka od modré čáry tečoval Lukáš Kucsera mimo dosah gólmana indiánů. Regulérnost branky ještě musel posvětit videorozhodčí, který ji uznal. Škodovka byla stále poměrně aktivní, ale kýžený recept na Bartošáka se jí nedařilo najít. Svého soupeře ve druhé třetině i přestřílela, góly ovšem padaly pouze do hostující klece.

Ve třetí periodě se Plzeň tlačila za kontaktní brankou, vítkovická obrana nicméně fungovala velmi dobře a dlouho držela hosty na uzdě. Když už se do vyložené příležitost dostal Tomáš Mertl, prázdnou branku, před níž ležel Bartošák, trestuhodně minul. Na druhé straně v situaci dva na jednoho nechal Lev vyniknout lapačku Miroslava Svobody.

Čtyři minuty před koncem zápasu dostala Plzeň k dispozici početní výhodu, kterou ještě více umocnilo odvolání Svobody. Plzeňané se ale ani v šesti do vyloženější šance dostat už nedokázali, navíc v závěrečné minutě ještě jednou kapitulovali. Radoslav Tybor ujel všem, a přestože trefil nakonec branku, jednalo by se stejně o technický gól, jelikož plzeňský Gulaš hodil hůl po kotouči. Nic to už ovšem nezměnilo na tom, že všechny body zůstanou ve Vítkovicích.

Ohlasy trenérů

Pavel Trnka (asistent trenéra Vítkovic): Viděli jsme atraktivní utkání, které mělo podobné parametry jako předchozí zápas s Kometou s tím rozdílem, že tentokrát jsme dali góly my. Plzeň má výborný tým, ne nadarmo jsou na vrcholu tabulky, což potvrdili i tady. O to víc jsme rádi, že máme tři body.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Hráče někdy po vítězném utkání kritizujeme, jsme na ně přísní, ale tentokrát je to obráceně. Podali jsme velmi dobrý výkon a prohráli jsme, tak to někdy prostě je. Podobně jako v úterním čtvrtfinále dvacítek prohrál lepší tým. V koncovce jsme totiž byli neúčinní. Nevím, do jaké míry to bylo námi, nebo gólmanem Vítkovic. S herním projevem týmu jsme ale byli my trenéři spokojeni.