KOM - PLZ 3:2sn

KOM - PLZ 3:2sn - Indiáni si na cestu z ledu mistra přibalili cenný bod!

Plzeň - Západočeši mají za sebou druhý těžký duel na ledě soupeře. Velkou taktickou bitvu nakonec musely dnes rozhodnout až samostatné nájezdy.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

3:2sn
0:1, 2:0, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 32. Malec (Bartejs, R. Zohorna), 39. H. Zohorna (J. Krejčík, M. Erat), rozh. náj. Mallet – 7. Pour (D. Sklenička), 59. Stach (Gulaš, Indrák). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Gebauer, Lederer

vyloučení
3:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:27
Zblokované střely
11:7
Hity
10:7
Vhazování
34:24
Diváci
7700

HC Kometa Brno

Čiliak (Jekel) – J. Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, Hruška, M. Erat – T. Havránek, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, L. Čermák, Vondráček.

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Kolář) – Moravčík, P. Kadlec, D. Sklenička, Jones, Pulpán, Čerešňák, L. Kaňák – Schleiss, Mertl, Gulaš – D. Kindl, Kratěna, Indrák – Stach, Kracík, Straka – Rubner, Preisinger, Pour.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 65 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 0 1 1 1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 0 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Denis Kindl 0 0 0 -1 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 1 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 4
Marek Rubner 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 1 1 0 0
David Stach 1 0 1 1 0
Petr Straka 0 0 0 0 0

komentář

Hostům vyšel vstup do utkání. Ve třetí minutě ještě Straka mířil tváří v tvář Marka Čiliaka mimo bránu, za malou chvíli ale Plzeň udeřila. V polovině sedmé minuty usměrnil puk za záda brněnského gólmana Jakub Pour, jenž tečoval střelu Skleničky od modré čáry. Iniciativu ale následně převzali domácí. Ondřej Němec svou vyloženou příležitost z kruhu nevyužil. Hráči Komety byli jasně střelecky aktivnější, ale první branku si schovali do prostřední části.

Na úvod druhé třetiny si zahráli krátkou početní převahu hosté, Kracík v obrovské příležitosti netrefil odkrytou klec. Vyrovnání se zaplněná DRFG Arena dočkala těsně po polovině zápasu. Ve 32. minutě napřáhl zpoza levého kruhu sváteční střelec Tomáš Malec, jenž svým razantním a přesným projektilem propálil všechno před sebou včetně gólmana Plzně Svobody. Brněnský zadák se prosadil v základní části poprvé po čtyřech letech. Velkou šanci následně nepřetavil v obrat Hruška, ale domácí se přece jen rozdílového gólu dočkali. Při přesilové hře v závěru druhé části se puk po Krejčíkově střele odrazil od Svobody do tyčky. O necelých deset vteřin později napřáhl Krejčík podruhé, tentokrát do jeho rány vložil hůl Hynek Zohorna a brněnský útočník usměrnil puk za Svobodova záda. Plzeň mohla bleskurychle srovnat, ale domácí zachránila od inkasování branková konstrukce.

Srovnání měl na hokejce na začátku třetí třetiny Indrák, jenomže z dobré pozice minul prostor mezi třemi tyčemi. Na druhé straně Mallet neúspěšně dorážel puk přes ležícího Svobodu. Hra se nadále přelévala ze strany na stranu. V 51. minutě zakončoval z výhodné pozice z mezikruží Kracík, Čiliak vyrazil projektil plzeňského forvarda maskou. Hruškovu dobře mířenou střelu zase zastavil pohledným semaforem Svoboda. Definitivně o výhře Komety mohl rozhodnout Mallet, který tváří v tvář Svobodu nepřekonal, dorážející Radim Zohorna zakončoval mimo bránu. V dramatickém závěru se nakonec podařilo Plzni vstřelit vyrovnávací branku. V 59. minutě při power play Gulaš Čiliaka po buly ještě nepřekonal, z následné dorážky ale srovnal David Stach, a poslal utkání do prodloužení.

V něm si zprvu ani jedno z mužstev žádnou šanci nevytvořilo, než Plzeň špatně vystřídala a domácí si díky trestu za příliš mnoho hráčů pro hostující střídačku zahráli početní převahu čtyři na tři. Kometa se neprosadila a o vítězi rozhodly nájezdy. V samostatných nájezdech poslal Kometu do vedení přesným zakončením mezi nohy Tomáš Havránek, za hosty srovnal Ondřej Kratěna. Vedení vrátil domácím Alexandre Mallet. Hosté odpovědět nedokázali, a modrobílí tak po výhře na samostatné nájezdy získali druhý bod.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (HC Kometa Brno): Plzeň dnes hrála výborně. Myslím, že jsme viděli výborný zápas. Na první gól jsme zareagovali slušně a byli jsme aktivnější. Vyrovnávací branku se nám v první části dát nepodařilo. Ve druhé třetině se nám povedlo i díky přesilové hře otočit. Ve třetí části se soupeř hnal za vyrovnáním, i my jsme měli šanci. Bylo to kdo s koho, o tom, jestli povedeme 3:1, nebo to skončí nerozhodně. Trochu nás mrzí, že jsme inkasovali v závěru. Těší nás ale, že jsme v nájezdech vyhráli. Věřím, že jsme potěšili fanoušky.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Myslím, že jsme viděli atraktivní utkání nahoru, dolů. U nás to začalo líp, vedli jsme 1:0. Musíme se vyvarovat zbytečných faulů. Ve druhé třetině soupeř otočil, ale ve třetí části jsme měli navrch. Vypracovali jsme si spoustu šancí, Kometa taky. Jsme rádi za vyrovnání. S předvedenou hrou jsme spokojeni, chtěl bych tým pochválit, že to s takovým soupeřem venku za nepříznivého stavu nezabalil a předvedl dobrý výkon.