LIB – PLZ 4:0

LIB – PLZ 4:0 - Plzeň v Liberci vyšla bodově i střelecky naprázdno

Plzeň – Poslední duel základní části na ledech soupeřů čekal na indiány v Liberci. Vyrovnaný zápas nakonec pro sebe zlomili domácí v jeho druhé polovině.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

4:0
0:0, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 39. Bakoš (Ordoš, Redenbach), 49. Redenbach (Ševc, L. Krenželok), 54. Derner (Jánošík, Bakoš), 57. Ordoš (Filippi, Bulíř). Průběh utkání: 0:0, 4:0.

Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Kajínek, Zavřel

vyloučení
6:5
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
25:26
Zblokované střely
8:6
Hity
18:16
Vhazování
43:23
Diváci
5 353

Bílí Tygři Liberec

Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Maier, Šmíd (A), Jánošík, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), L. Krenželok – Bulíř, Redenbach, M. Kvapil – Bakoš, Filippi, Ordoš – J. Vlach, Bližňák, Lakatoš.

HC Škoda Plzeň

Tomáš Král (48. M. Svoboda (C)) – P. Kadlec (C), Moravčík, Čerešňák, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, L. Kaňák (A) – Indrák, Kratěna, D. Kindl – Schleiss (A), Mertl, Kantner – M. Chalupa, Kracík, Stach – Hollweg, Kodýtek, Vracovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Král 48 18 1 17 94,44 0
Miroslav Svoboda 11 7 3 4 57,14 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 -3 0
Nick Jones 0 0 0 -1 0
Petr Kadlec 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Jakub Kindl 0 0 0 -2 0
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 2
David Sklenička 0 0 0 -1 2
David Stach 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 0

komentář

Utkání odšpuntovalo brzké vyloučení Liberce. Indiáni si ovšem v početní výhodě nevedli příliš dobře, naopak sami mohli inkasovat. Ordoš, který se vracel z trestné lavice, pláchl s Filippim do přečíslení a předložil svému spoluhráči bravurní příhru, ten však zblízka minul zařízení. Vzápětí se k zajímavé teči dostal Bulíř, i on měl však špatně seřízená mířidla. Pak byla rána Bakoše z levého kruhu sražena přímo k Pyrochtovi, ten také pouze rozduněl zadní mantinel. Za hosty odpověděl od modré Moravčík, Will betonem kotouč vykopl do bezpečí. Podobně mladý brankář zasáhl i proti pumelici Stacha z první z levého kruhu. Vzápětí se mezi kruhy zjevil Krenželok, bekhendem ale přestřelil. Když z pravé strany neuspěl ani Jelínek, odcházelo se do kabin o první přestávce za bezbrankového stavu.

Prostřední pasáž hry načal Denis Kindl, jenž před brankou našel Chalupu, ten nezamířil přesně. Zasahovat tak musel až gólman Plzně, který ramenem řešil bekhendové zakončení Jaška. V polovině utkání si vybruslil Krenželok před plzeňského brankáře, ten již ležel na ledě, i tak dokázal puk směřující do horní části rukou vyškrábnout. Na druhé straně v oslabení Kantner oslovil Chalupu, avšak příhra směřovala na paty. Poté z první z pravého kruhu vypálil Jones, Will se stihl přemístit. To na druhé straně si našel Ordoš u pravé tyče touš odražený od zadního mantinelu, posunul ještě mezi kruhy na Martina Bakoše, který otevřel dnešní střelecký výčet. Z kruhu ještě s rychlou odpovědí přispěchal Indrák, muž s maskou Tygrů povolal do zbraně vyrážečku.

Po pár vteřinách hry ve třetí části se zjevil mezi kruhy Moravčík, mezírku mezi betony Willa nenašel. Na druhé straně hrozil opět Bakoš, jenž si z levé strany vybruslil na osu hřiště, následně ale minul. Z podobné pozice pálil i Jelínek, lapačka gólmana Západočechů puk nadzvedla nad. Pak se již skóre měnilo. Ševc v přesilové hře předložil na pravý kruh Tyleru Redenbachovi, jenž z první navýšil náskok svých barev. Po chvilce zase na modré napřáhl Lukáš Derner a povedenou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Tygři následně naopak sami museli do čtyř a indiáni šest minut před třetí sirénou zkusili hru v šesti. Toho se snažil využít Šmíd, avšak těsně branku minul. Poté neskutečně vlastním tělem zabránil ve skórování obránce Sklenička Ordošovi. Čtvrté trefy se Severočeši přeci jenom dočkali. Právě dnes celý zápas aktivní Jan Ordoš si nabruslil mezi kruhy a střelou přes obránce uzavřel střelecký výčet.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Bílí Tygři Liberec): „Plzeň ukázala, že hraje ve velké pohodě. Zápas byl dvě třetiny vyrovnaný. Jsem rád, že jsme byli trpěliví. I když si myslím, že jsme byli dvě třetiny trochu horším týmem, zápas jsme v závěru otočili na naši stranu. Jsem rád, že jsme vyhráli.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Liberec vyhrál zaslouženě, protože proměnil některé své šance. Naopak my jsme si nevytvořili skoro žádné šance. Neodehráli jsme tady dobré utkání.“