ČF1: PLZ – OLO 2:3sn

ČF1: PLZ – OLO 2:3sn - Nervydrásající úvod série pro Olomouc

Plzeň – Na co fanoušci čekali celou základní část, dnes naplno odstartovalo. Modrobílí rozehráli devátou čtvrtfinálovou sérii za posledních deset let.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

2:3sn
0:1, 1:1, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 29. Schleiss (D. Kindl), 48. J. Kindl (Gulaš, Kratěna) – 12. Irgl (Strapáč, J. Galvas), 36. Irgl (J. Knotek), roz. nájezd Irgl. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Rozhodčí: Pavlovič, Šír – Ondráček, Špůr

vyloučení
2:6
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
34:21
Zblokované střely
16:25
Hity
26:25
Vhazování
40:33
Diváci
6111

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Pulpán – Kantner, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – Schleiss, Kracík, D. Kindl – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

HC Olomouc

Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), L. Galvas, J. Galvas, Houdek – Laš, J. Knotek (A), Eberle – Burian, Strapáč, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Holec, Herman, Jergl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 80 21 2 19 90,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 0 1 1 0 2
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Nick Jones 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Jakub Kindl 1 0 1 1 0
Denis Kindl 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 0
David Sklenička 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 -1 0

komentář

Úvod utkání patřil indiánům. Mezi betony Konráda mířil Indrák, dorážkou neuspěl ani Stach. V následující početní výhodě o sobě dal vědět navrátilec do sestavy Západočechů Pulpán, síť však rozvlnil pouze z boku. Dalšího obránce – Jakuba Kindla – zase vychytala lapačka gólmana Olomouce. To na druhé straně ihned udeřilo. Zbyněk Irgl objel branku Plzně, vybruslil si až mezi kruhy a zamířil přesně k levé tyči. O rychlé vyrovnání se pokusil Sklenička, pár kroků za modrou z první ovšem minul zařízení. Podobně si vedl i Jaroměřský. Když pak před úvodní sirénou Konrád bleskově vypíchl touš směřující na neobsazeného Denise Kindla na brankovišti, odcházely jeho barvy do kabiny spokojenější.

Prostřední část odšpuntoval Gulaš, který se podél pravého hrazení natlačil až před Konráda, kde za záchrannou brzdu zatáhl Vyrůbalík. A protože se na stejném hráči po chvilce vyfauloval i Jaroměřský, museli kohouti na více než minutu do tří. Situaci ale ustáli, jediné dvě dělovky – Kratěny a Gulaše z vrcholů kruhů, Konrád dokázal vyrazit mimo. Vzápětí v přečíslení tři na dva našel před brankou Jakub Kindl Stacha, ten protečoval těsně mimo. V polovině utkání se již Západočeši dočkali. Konrád pouze vyrazil nevýraznou střelu Denise Kindla, kterou ovšem bleskurychle dorazil Jan Schleiss. Dokonat obrat v utkání mohl po ráně z první po příhře od levé tyče na pravý kruh Indrák, brankář hostí se včas přemístil. Dali o sobě ale vědět i Hanáci. Eberle na sebe vzal přečíslení dva na jednoho, Svoboda hřbetem lapačky vytěsnil mimo. Autor vyrovnávací trefy měl po chvilce další gól na holi, když dostal příhru na vrchol brankoviště, z první ovšem našel pouze betony muže s maskou červenobílých. Olomoucké výpady byly smrtelné a po dalším takovém udeřilo. Knotek našel mezi kruhy Zbyňka Irgla, který vymetl pavučinky v pravém horním růžku. I o druhé přestávce si tak nesli do kabiny náskok Olomoučtí.

Úvod třetí periody byl ve znamení oslabení domácích, kteří ho přestáli i přes značné ostřelování soupeřem bez ztráty kytičky. A hned se vydali kupředu. Indrák obkroužil branku a jal se rychle zakončovat, Konrád se na švestkách nachytat nenechal. Po chvilce ale neměl ani on nárok proti Jakubu Kindlovi, jenž si sjel od modré mezi kruhy a zamířil přesné do pravého horního růžku. Další obránci se nenechali zastínit, Konrád tak musel řešit dělovku Kadlece ramenem, betonem pak Moravčíka. Postupem času začaly oba týmy myslet především na defenzivu, zápas tak dospěl do prodloužení. V něm nejprve Mertl rozezvučel břevno, poté pálil do vyrážečky Konráda po buly Gulaš. O vítězi tak rozhodly až nájezdy, konkrétně první bod v sérii přisoudil svým barvám Zbyněk Irgl.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): První třetinu jsme hráli aktivně, ale nebylo to ono. Ve druhé náš nápor takový nebyl, Olomouc skvěle bránila střední pásmo, měli jsme s přechodem problémy. Když jsme se dostali do útočného pásma, tak jsme se tam neudrželi. Bylo znát, že jsme dlouho nehráli, ale chtěli jsme být trpěliví, říkali jsme klukům, aby byli připravení na to, že se série bude dlouhá. Olomouc vede 1:0, zítra bude nový den. My se na to připravíme, abychom předvedli nejlepší výkon.

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Důležité bylo, že jsme ustáli začátek, domácí byli aktivní, měli hodně šancí. Bylo vidět, že se Plzeň na play-off těšila, hodně na nás vlétli. Braňo Konrád toho navíc hodně pochytal. Pak jsme se dostali vedení, což byla taková psychická vzpruha, v Plzni moc gólů nedáváme. Byl to jinak vyrovnaný zápas, domácí byli aktivnějším týmem, ale zvládli jsme ubránit všechna oslabení. Vyzdvihl bych výkony Zbyňka Irgla a Branislava Konráda.