ČF5: PLZ - OLO 5:0

ČF5: PLZ - OLO 5:0 - Indiáni jsou po roční odmlce opět v semifinále!

Plzeň - Pátý čtvrtfinálový zápas série přivál na západ Čech opět sérii mezi indiány a kohouty. A protože vítěz Prezidentského poháru měl v zádech mečbol, mohl veškeré boje ukončit.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

5:0
2:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 8. Indrák (Stach, Jones), 19. Hollweg (Preisinger, T. Kubalík), 23. D. Kindl (Jones), 54. Moravčík (Kracík, Mertl), 57. Indrák (Kratěna, Jones). Průběh utkání: 0:0, 5:0.

Rozhodčí: Hejduk, Hribik – Barvíř, Blümel

vyloučení
4:5
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:25
Zblokované střely
9:8
Hity
13:5
Vhazování
25:22

HC Škoda Plzeň

M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička (A), Jones, Pulpán – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák – D. Kindl, Kracík, Kantner – Hollweg, Preisinger, T. Kubalík.

HC Olomouc

Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Staněk, Jaroměřský (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek (A) – Burian, J. Knotek, Irgl – J. Káňa, Ostřížek, Skladaný – Laš, Matai, Eberle – Holec, Herman, Jergl.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Miroslav Svoboda 60 25 0 25 100,00 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 1 0 1 1 0
Miroslav Indrák 2 0 2 1 2
Nick Jones 0 3 3 1 0
Petr Kadlec 0 0 0 2 0
Matyáš Kantner 0 0 0 1 0
Jakub Kindl 0 0 0 0 0
Denis Kindl 1 0 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 1 0
Tomáš Kubalík 0 1 1 1 0
Tomáš Mertl 0 1 1 0 0
Michal Moravčík 1 0 1 2 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 1 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 1 2
David Stach 0 1 1 1 0

komentář

Utkání načal v úprku po chybě Plzně v útočném pásmu Holec. V situaci dva na jednoho vypálil, avšak Svoboda zasáhl ramenem. To modrobílí chybu soupeře ihned potrestali. Miroslav Indrák se prohnal kolem obránců Olomouce až před Konráda, jehož překonal svižnou střelou k levé tyči. Po chvilce z mezikruží vypálil Kracík a jen těsně minul zařízení. Poté se u pravé tyče zjevili Jones s Kubalíkem, hostující muž s maskou odolal. Bravurně si pak vedl i proti Denisu Kindlovi, jenž osamocený na brankovišti zkoušel kličku do bekhendu. Stejné šance se dostala i Stachovi, Konrád svůj tým držel nad vodou. A tak mohli udeřit Hanáci. Holec nic nevymýšlel, z levé strany napřáhl a Svoboda puk vyrazil na brankovou konstrukci. Do první pauzy ale přeci jenom ještě udeřilo. Ryan Hollweg obdržel příhru na pravý kruh a vymetl bližší horní růžek.

Prostřední část odšpuntoval dorážkou Kantner, síť však rozvlnil pouze z boku. Mnohem lépe si vedl Denis Kindl, který na pravém kruhu našteloval svůj kanón a divže neprotrhl síť. Čtvrtý gól měl na holi Mertl z mezikruží, zbavil se ještě protihráče, skórem ale nakonec nepohnul. Na druhé straně ihned po buly tvrdě vypálil Houdek, Svoboda srazil do rohu. Z pravého kruhu to zkusil také Eberle, jenže minul zařízení. Lépe si ze stejné pozice na druhé straně vedl z jízdy Kubalík, Konrád černý nesmysl vykopl pravým betonem. Čaroval ale i domácí strážce svatyně, když se do přihrávky ze strany na stranu opřel z první Laš. Když před sirénou do sítě neprošla tečovaná rána Kadlece od modré, nesli si do závěrečné dvacetiminutovky tříbrankový náskok Západočeši.

V ní jako první ohrozil tváří v tvář Konráda Gulaš, gólman kohoutů zakročil vleže ve stylu „Dominik Hašek.“ V početní výhodě zase Kadlecova tečovaná dělovka od modré rozezvučela tyč, vzápětí Mertl z mezikruží z první našel pouze střed branky. Dali o sobě vědět i Hanáci. Ostřížek se prodral k pravé tyči, kde jeho zakončení bekhendem zastavil Svoboda. Pak se do přečíslení dva na jednoho trhl Stach, zasekávačkou se zbavil posledního hráče Olomouce, avšak ne betonu Konráda. Ani on nemohl ale dosáhnout na přesilovkou trefu Michala Moravčíka, který si našel na brankovišti vyražený pokus Kracíka. Téměř vyprodaná Home Monitoring Aréna si následně vyprosila bůra, kterého po akci na jeden dotek vystřelil zamířením z mezikruží do pravé šibenice Miroslav Indrák. Závěr zápasu na západě Čech doprovodily i mexické vlny, ve kterých Miroslav Svoboda prodloužil svoji neprůstřelnost na více než sedm třetin!

Dámy a pánové, indiáni jsou tak po roční odmlce opět mezi nejlepší čtyřkou a mají jistý minimálně bronz! Na svého soupeře si nyní musejí modrobílí počkat, série začíná v Plzni v sobotu a neděli 31.3 a 1.4.2018.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Byli jsme rádi, že jsme uhráli dvě vydřené výhry v Olomouci. Museli jsme trochu krotit emoce, sebevědomí se mohlo přehoupnout do myšlení, že se nemůže nic stát a nechtěli jsme být svázáni. Začali jsme výborně a po celý zápas jsme byli lepším týmem, i když hosté opět hrozili z rychlých protiútoku. Je velmi těžké soupeře porazit čtyřikrát v řadě, ale podařilo se nám to. Musím Olomouc ocenit, výborně bojovali, zasloužili si play-off a předvedli proti nám skvělý a také fair play výkon. Zároveň jsme hrdý na naše kluky, že čtvrtfinále zvládli a můžeme si před semifinále chvilku odpočinout.

Zdeněk Venera (HC Olomouc): Bylo vidět, že Plzeň nabrala po třech výhrách v řadě sebevědomí. Od začátku nás domácí tlačili a utkání se vyvíjelo podle jejich představ. Škoda, že jsme nevyužili nějaké šance v úvodu, nemuselo to být tak jednoznačné. V koncovce už jsme nebyli tak důrazní a možná nám chyběly síly, sehrály jsme po olympiádě o pět zápasů více a možná se to projevilo. Přeji Plzni hodně štěstí do dalších bojů.