SF1: LIB - PLZ 3:2

SF1: Junioři na severu Čech těsně padli, v sobotu doma odvracejí mečbol

Plzeň – V semifinálové sérii hrané na dvě vítězná utkání načali boje indiáni na ledě Liberce. Série se v sobotu a případně v neděli dohraje na západě Čech.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929

3:2
0:0, 2:0, 1:2

Branky a nahrávky: 32. Kunst (Burda, Průžek), 38. Teplý (Miročnikov), 52. Burda (Průžek) – 42. Eret (Rubner, Kodýtek), 59. Vracovský (Kvasnička, Kaňák). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Rozhodčí: Petružálek, Škrobák – Ondráček, Špůr

vyloučení
3:5
Využití
0:0
střely na branku
29:35
Diváci
188

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík (Polášek) – Miročnikov, Hanousek, Bednář, Krejsa, Turský, Benák, Kunst, Starosta – Janele, Holenda, Šír, Průžek, Piroutek, Wiencek, Nezbeda (C), Jursa, Teplý, Hrabík, Chrtek.

HC Plzeň 1929

Kolář (41. Beran) – Kvasnčka, Kačena, Staněk, Váchal, Kaňák, Sysel – Chalupa, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Kodýtek, Vavřička, Pour, D. Roubal, Kovařík, Vracovský, Eret, J. Roubal (C), Rubner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 18 10 1 9 90,00 0
Kristián Kolář 40 19 2 17 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 1 0 1 0 2
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 2
Matěj Chalupa 0 0 0 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 2 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 1 1 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 0
Vít Reitspies 0 0 0 -1 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 2
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 1 1 2 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Jakub Sysel 0 0 0 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 -1 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 0 0

komentář

Úvod utkání patřil oslabení Liberce, Plzeň ale zahrozila pouze Josefem Roubalem, Žejdlík si místo u své bližší tyče pohlídal. To při hře v pěti na obou stranách se po pěkné kombinaci zjevil v jeho blízkosti Kodýtek a přidělal libereckému brankáři pořádně starostí. Na druhé straně zahrozil Teplý, jeho rána přes obránce ovšem mířila pouze na střed branky. Lépe si vedl Chrtek, jenž v letěl do pásma a Kolář se musel činit lapačkou. Mezi dokonce třemi protihráči se prodral do zakončení i Eret a brankář Severočechů musel černý nesmysl krotit na několikrát. Wiencek za nedlouho poté zamířil z levého kruhu do protipohybu muže s maskou Západočechů, ten dokázal zakročit betonem. Indiáni následně putovali do tří a Kolář již zakročit nedokázal proti Kunstovi, puk ovšem zamířil těsně mimo levé tyče. Když před úvodní sirénou z brejku nadvakrát nepohnul skórem ani Hanzlík, odcházely oba celky do kabin za bezbrankové remízy.

Prostřední část načal David Roubal, který se zjevil sám před Žejdlíkem, ten se zaskvěl lapačkou. Zuby si na něm, lépe řečeno jeho betonech, vzápětí nadvakrát vylámal i Chalupa. Dali o sobě vědět i Tygři. Wieneckův pokus z pravého kruhu Kolář neudržel, pomohli mu spoluhráči. Pak se již skóre měnilo. Vratislav Kunst šikovně schoval svou střelu a nenápadný pokus skončil až v síti. Na 2:0 brzy málem zvýšil Nezbeda, když plzeňského brankáře sice prostřelil, avšak černý nesmysl skončil nakonec těsně mimo. Naopak srovnat mohl Vracovský, tváří v tvář Žejdlíkovi zasáhl pouze jeho rameno. A tak znovu udeřili Podještědští. Michal Teplý nejprve vybojoval puk, poté vlétl do útočného pásma a zakončil dělovou ránou k tyči.

Hned ve druhé minutě třetí periody přišlo drama. Před brankou Liberce vznikla nepřehledná situace, kterou zakončil Petr Eret. Vyrovnat mohl po chvilce Vavřička, sám před Žejdlíkem zkusil zakončit mezi betony, tam místo nebylo. Poté z mezikruží dostal možnost na srovnání Vracovský, minul však zařízení. A tak přišel trest. Ve stejném prostoru zakončoval Václav Burda a domácí měli pohodlný náskok zpět. Muž s maskou Tygrů poté betonem vykopl dělovku Rubnera, podobně se natáhl i proti kotouči z hole Chalupy, který již zakončoval do poloprázdné klece. V závěru utkání se Západočeši ale ještě dočkali. Tomáš Vracovský využil valnou hromadu na brankovišti, prodloužení bylo rázem na dostřel. To nakonec i proti šesti šelmy s odřenými zády ustály a v sobotu, případně v neděli, tak musí Plzeň, chce-li do finále, vždy vyhrát.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): Vyhráli jsme, takže se utkání hodnotí velmi dobře. Známe sílu soupeřů, mezi čtyřmi nejlepšími v republice už není slabý tým. Jsme hrozně rádi, že jsme to zvládli. Od začátku jsme chtěli hrát a šli si za vítězstvím.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Samozřejmě jsme trochu zklamaní, že jsme prohráli. Tahali jsme za malinko kratší konec, co se týče proměňování gólových příležitostí. Zápas byl podle nás velmi vyrovnaný a kvalitní. Vytvářeli jsme si hromadu šancí, bohužel jsme neskórovali. To byl náš problém v zápase.