SF2 JUN: PLZ - LIB 0:3

SF2: Jízda juniorů končí v semifinále, ti nakonec berou BRONZOVÉ medaile

Plzeň - Indiáni se představili na domácím ledě ve druhém semifinálovém utkání proti Bílým Tygrům z Liberce. Ti získali první bod v sérii na severu Čech, Plzeňští tedy museli v Home Monitoring Aréně zápas vyhrát. To se jim nakonec nepovedlo, Tygři zvítězili 3:0 a postoupili do finále. Pro Západočechy sezona končí bronzovými medailemi.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

0:3
0:1, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 12. Průžek (Burda), 45. Miročnikov (Teplý, Chrtek), 58. Nezbeda. Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Rozhodčí: Horák, Bejček – Frodl, Klouček

vyloučení
4:3
Využití
0:0
střely na branku
37:29
Diváci
123

HC Plzeň 1929

Kolář (Beran) – Kvasnička, Kačena (A), Staněk, Váchal, Kaňák, Sysel – Chalupa, Reitspies, Červenka, Hanzlík (A), Kodýtek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Vracovský, Eret, D. Roubal (C), Rubner

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík (Polášek) – Mirochnikov, Hanousek, Krejsa, Turský, Benák, Kunst, Starosta (A) – Janele, Holenda, Šír, Průžek, Piroutek, Rychlovský, Wiencek (A), Nezbeda (C), Jursa, Burda, Teplý, Hrabík, Chrtek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Beran 59 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Petr Eret 0 0 0 -1 2
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Matěj Chalupa 0 0 0 0 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 -2 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 4
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Vít Reitspies 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 0
Marek Rubner 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 -1 0
Jakub Sysel 0 0 0 -2 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 0 0 -2 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -2 0

komentář

Úvodní třetina druhého semifinálového utkání mezi Plzní a Libercem přinesla celkem svižný a rychlý hokej. Indiáni byli v útoku aktivnějším týmem, ale za celých dvacet minut se nemohli přes perfektně zorganizovanou obranu Liberce prosadit do nějakého tutové šance. Naopak Tygři byli nesmírně nebezpeční v přesilové hře, kdy Západočechy podržel gólman Adam Beran. Ten si nejprve poradil se střelou Chrtka, následně ho nepřekonal ani hostující asistent kapitána Wiencek, jenž možná trefil i brankovou konstrukci. Liberecká přesilovka byla skutečně nebezpečná, první gól z ní ale nepadl.

Brankář Beran byl i nadále pozorný, ale ve dvanácté minutě nemohl dosáhnout na neomylnou ránu, kterou vyslal hned po buly útočník Severočechů Jiří Průžek. Vhazování u branky Plzně vyhrál Burda, k puku se okamžitě dostal Průžek, jenž bleskovou ranou otevřel skóre a poslal Bílé Tygry do vedení. Následně se hostující tým vytasil s perfektně zorganizovanou obranou, mnoho akcí Plzně skončilo už na modré čáře. Nejpilnějším střelcem indiánů byl Petr Eret, toho dvakrát vychytal gólman Liberce Žajdlík. Po úvodních dvaceti minutích tedy do kabin odcházeli spokojenější hosté.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí borci, kteří se sice častěji tlačili dopředu, ale zároveň se začaly objevovat okénka v plzeňské defenzivě. Hlavně z levé strany to Tygři zkoušeli, postupně stříleli Janele, jeho střelu k brance nedošla, po něm Hrabík, tuto střelu zlikvidoval gólman Beran v klidu, ale hodně se zapotil při pokusu Nezbedy, ten střílel nepříjemně pod břevno, domácí brankář na poslední chvíli kotouč zastavil ramenem. Po těchto akcích přebrali iniciativu utkání Západočeši, Liberečtí hrozili hlavně z rychlých brejků.

V útočném pásmu puk po teči Chalupy nepříjemně poskakoval kolem tyče hostující branky, ale domácím chybělo při této akci štěstí. Záhy střílel z otočky Vavřička, ten trefil jen hlavního rozhodčího, který stál v rohu hřiště, po něm pálil David Kvasnička, jenž si sjel před branku od modré čáry, ale mezi betony puk do sítě nepropasíroval. Následně to zkusil po vlastní akci Pour, který se dostal také k dorážce, ale v obou případech trefil jen Žajdlíkův beton. Ten úřadoval i při tvrdé střele Kaňáka od modré čáry, neujala se ani následně skrumáž, ve které se nejrychleji zorientoval Kodýtek. Indiáni měli ke konci prostřední části velký tlak, ale vyrovnání se nedočkali.

Ve třetí třetině domácí tlačili, ale gólu se znovu celkem nenápadně dočkali hostující hokejisté. Tygři vyhráli buly v obranném pásmu a bleskově vyrazili do útoku. Jako u první branky, tak i v tomto případě udeřili jako blesk z čistého nebe! Semen Miročnikov se dostal ke kotouči a přesnou ranou, která se odrazila ještě od břevna, zvýšil vedení Severočechů. A indiáni byli v hodně těžké pozici. Navíc jim liberecká obrana prakticky nic nedovolovala. Při hře Plzně bez brankáře se Tomáš Nezbeda za brankou domácích zmocnil puku, když skvěle dotíral na domácí obranu, poté hostující kapitán, i když byl faulován, přidal rozhodující třetí branku utkání.

Dámy a pánové, klub HC Plzeň 1929 tak v kategorii juniorů končí v sezóně 2017/18 na celkovém TŘETÍM místě!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Obě utkání jsme odehráli velice dobře, měli jsme hodně šancí, ale bohužel jsme je neproměňovali. V tom jsme měli velikou smůlu. Hráčům nemám co vyčítat.

Valdemar Jiruš (Bílí Tygři Liberec): Jsme nesmírně šťastní! První třetinu jsme zvládli na očekávání, v té druhé nás soupeř zmáčknul, ale zvládli jsme to velice dobře do defenzivy. Tam se utkání lámalo. Ve třetí části jsme soupeři odskočili na rozdíl dvou branek, pak jsme si to pohlídali. Za celou organizaci Bílých Tygrů jsme šťastní, že jsme ve finále, a samozřejmě soupeři patří velké díky, měli jsme k Plzni respekt.