SPA – PLZ 3:4

SPA – PLZ 3:4 - Parádní obrat zajistil další export bodů z Prahy!

Plzeň – Shodou okolností dvakrát v řadě vyrazili indiáni na led pražské Sparty. Po reprezentační přestávce v našem hlavním městě rozehráli dohrávku šestnáctého kola.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň

3:4
1:0, 1:1, 1:3

Branky a nahrávky: 8. Jarůšek (Forman, Piskáček), 21. Jarůšek (Košťálek), 50. Jarůšek (Pech) – 22. Kodýtek (Allen, Eberle), 45. Pour (Gulaš, Moravčík), 53. Eberle (Preisinger), 56. Nedorost (Indrák, L. Kaňák). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

Rozhodčí: Šír, Kika – Gebauer, Lederer

vyloučení
4:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:1
střely na branku
29:40
Zblokované střely
4:9
Hity
9:4
Vhazování
27:36
Diváci
8818

HC Sparta Praha

Machovský (Škorpík) – Piskáček (C), Delisle, Kalina, T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Košťálek – Buchtele, Klimek, Kudrna – Jarůšek, Pech (A), Forman (A) – Smejkal, Klíma, Rousek – Beran, Sill, Černoch – Kumstát.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, L. Kaňák, Moravčík – Preisinger, Pour, Jan Kovář (A) – Gulaš (C), Straka, Kodýtek – Eberle, V. Němec, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 29 3 26 89,66 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 1 1 1 0
Jan Eberle 1 1 2 2 2
Milan Gulaš 0 1 1 -1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Denis Kindl 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 1 0 1 1 0
Jan Kovář 0 0 0 -1 0
Michal Moravčík 0 1 1 3 0
Václav Nedorost 1 0 1 0 2
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 -1 2
Miroslav Preisinger 0 1 1 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 2
Petr Straka 0 0 0 2 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Úvod utkání byl z obou stran aktivní. Jako první vypálil nebezpečně z jízdy Indrák, Machovský vyrazil na zadní mantinel. Podobně si vedl i Frodl proti Hošťálkovi, který se před ním zjevil na brankovišti. Muž s maskou Sparty zase odolával proti tlaku Strakovy letky, sám její lídr protečovával mezi kruhy. Jenže v největším zámku zapomněli Západočeši na zadní vrátka. Piskáček od vlastní branky rozjel akci, kdy puk na útočné modré pouze zastavil Forman pro Richarda Jarůška. Ten měl rychlost, rychle objel obránce a sám před plzeňskou svatyní nezaváhal. Srovnání měl brzy na holi Němec. Uspěl v situaci jeden na jednoho, místečko mezi betony ale poté nenašel. To navýšit náskok svých barev málem zrealizoval Kudrna, ještě doráželi Smejkal s Klimkem - skóre zůstalo nezměněno. Před první sirénou modrobílí dostali výhodu dvou po sobě rychle jdoucích přesilových her, ale ani ty jim nepomohly. Machovský se skvěle přesunul proti ráně Poura z první, kterého z kruhu na kruh oslovil Gulaš. Nevedlo se ani Strakovi, jenž se zpoza klece vymotal před ní. Poté po zakončení Němce zvonila branková konstrukce.

Neuběhla ani minuta z prostřední části a domácí se opět mohli radovat. A byl to znovu Richard Jarůšek, který si našel vyraženou ránu Piskáčka a doklepl touš do sítě u levé tyčky. Podobně se vzápětí na druhé straně zapsal na listinu střelců i Petr Kodýtek. Mladý forvard si na levém kruhu zpracoval odražený kotouč a drama mohlo v poklidu pokračovat. Zkusil jej okořenit Kudrna z levého kruhu ranou pod břevno, Frodl zasáhl. Sparťanům se nevedlo ani v přečíslení dva na jednoho, kdy Jarůšek oslovil Silla, kterému rána příliš nesedla. Síť nerozvlnil ani Denis Kindl, který na brankovišti tečoval příliš nad. Neujala se ani dělovka Vráblíka od modré, Machovský za nedlouho poté i sklapl betony včas proti Pourovi z mezikruží. Přetahovaná tak měla gradovat v poslední periodě. Plzeň tou dobou vedla na střely 31:18.

Poslední dvacetiminutovku načal Frodl parádním skokem ke své pravé tyči, kde zakončoval Pech. Udeřilo ale až na druhé straně. Gulaš zavezl černý nesmysl podél levého mantinelu, našel mezi kruhy Moravčíka, který jen přenechal Jakubu Pourovi, jenž zavěsil osamocený o břevno. Vzápětí asistent sám střílel z pravého kruhu, Machovský ránu na teploměr jen tak tak udržel. Další souboj obou hráčů vyzněl znovu lépe pro muže s maskou. Útočník Západočechů se na něj řítil sám ze strany, ale vytrčená hokejka situaci vyřešila. Naopak Kovář z mezikruží zcela přestřelil. Na druhé straně Richard Jarůšek ze stejné palebné pozice zamířil přesně k tyči a zkompletoval hattrick. Indiáni odpověděli při vlastním oslabení. Do úniku se dostal Jan Eberle. Dravý útočník nic nevymýšlel a zavěsil do levého horního růžku. Vyloučený Václav Nedorost poté vše svému týmu splatil, když si najel k levé tyči na dlouhý pas Indráka od modré a dokonal obrat Západočechů. Další úspěch slavili indiáni v bitce, kterou sice vyprovokoval Tomáš Pavelka, ale s Jakubem Pourem se zlou potkal. Závěr utkání se nesl v přesilové hře Sparty čtyři na tři, ale stejně jako power-play soupeře Plzeň ustála a po skvělém obratu slaví zisk všech bodů.

Ohlasy trenérů

Uwe Krupp (HC Sparta Praha): "Plzeň byla lepší, byla více na puku, více hrála v útočném pásmu, měla více střel i šancí. My jsme ale měli šanci získat body, i tři. Hráli jsme dobře v obraně, Machovský byl dobrý. Udělali jsme ale chyby v kritických situacích, a přestože nebyly smrtelné, dobrý tým je dokáže využít a Plzeň takový tým je. Jsme zklamaní, tvrdě jsme makali, ale je to stejné jako v předešlém vzájemném zápase. Minule jsme získali bod, teď ne. Plzeň má jeden z nejsilnějších týmů v lize, my se teď musíme soustředit na další důležitý zápas, který nás čeká ve středu v Pardubicích. Musíme koukat dopředu."

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "I když jsme velkou část zápasu výsledkově tahali za kratší konec, prohrávali jsme, tak si myslím, že naše výhra je zasloužená. V zápase jsme byli aktivnějším a lepším týmem, vypracovali jsme si více šancí. I když někdy takové zápasy nedopadnou, tak dnes se to myslím spravedlivě otočilo na naši stranu."