PLZ - CHM 4:5sn

PLZ - CHM 4:5sn - Indiáni dvakrát dotáhli dvoubrankové manko a berou tak cenný bod!

Plzeň - Již třetí zápas v tomto týdnu čekal na indiány v rámci extraligy. Podruhé se přitom představili doma – hostili Chomutov.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

4:5sn
1:2, 2:2, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 7. Indrák (Nedorost, Kantner), 34. Gulaš (Allen, Jan Kovář), 40. V. Němec (D. Kindl, Jones), 55. Moravčík (Eberle, Kantner) – 5. J. Stránský (Raška), 5. Vantuch (Marjamäki, Knot), 35. Trefný (Raška, L. Kovář), 36. Sklenář (T. Svoboda, Dietz), rozh. náj. J. Stránský. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5.

Rozhodčí: Hribik, Lacina – Lhotský, Klouček

vyloučení
2:7
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
49:28
Zblokované střely
13:9
Hity
10:11
Vhazování
38:27
Diváci
6335

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – Pulpán, Vráblík, Allen, Jones, Moravčík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – Straka, Kodýtek, Eberle – V. Němec, Preisinger, D. Kindl – Kantner, Nedorost, Indrák (A) – Roubal.

Piráti Chomutov

Peters (Stezka) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Trefný – Sklenář, V. Růžička (A), T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica (C), Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 65 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 1 1 -1 0
Jan Eberle 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 1 0 1 0 0
Miroslav Indrák 1 0 1 1 0
Nick Jones 0 1 1 -1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 0 1 1 2 0
Denis Kindl 0 1 1 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -2 0
Jan Kovář 0 1 1 0 0
Michal Moravčík 1 0 1 1 0
Václav Nedorost 0 1 1 2 0
Vojtěch Němec 1 0 1 -1 2
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Josef Roubal 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 -2 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Utkání začalo pěkně od podlahy. Již po sedmnácti vteřinách hry oslovil Gulaš od pravého rohu před branku sjíždějícího Poura, ten přestřelil. To na druhé straně po chvilce hosté udeřili. Adam Raška zatáhl kotouč k zadnímu mantinelu, vymotal se k levé tyči Frodla a vypálil z otočky. Jeho rána se sice ještě neujala, dorážka Jana Stránského ale již ano. Za dalších sedmnáct sekund navíc nabral rychlost Lukáš Vantuch, natlačil se po pravé straně kolem obránce před bránu a zavěsil pod břevno. Za přesně minutu a půl ale bylo sníženo. Peters neudržel ránu Václav Nedorosta ihned po buly, čehož hbitě na brankovišti využil Miroslav Indrák. Po chvilce mohlo být i srovnáno. Moravčík si popojel od modré a orazítkoval pravou tyč. Následně zakončil přečíslení Kindl z levého kruhu, gólman Pirátů zasáhl vyrážečkou. Činil se i po chvilce, když si poradil s pokusem Němce z mezikruží. Domácí byli ve velkém tlaku, jejich nadšení ale málem rázně uťal Tomáš Svoboda. Bývalý indián nejprve u pravé tyče nevyužil příhru z levé strany, po chvilce na Frodla nevyzrál ani kličkou do bekhendu, když se před ním zjevil po situaci tři na dva. Když před první sirénou neproměnil pokusem mezi betony svůj samostatný únik ani Němec, odcházelo se do kabin za těsného vedení Severočechů.

Prostřední dějství načalo dvojité vyloučení v rychlém sledu na straně Chomutova. Nejprve nebezpečně pálil z pravé strany Moravčík, poté byla sražena příhra Gulaše mezi kruhy na dva spoluhráče. Indiáni se poté ale provinili nedovoleným bráněním a zbytek oslabení již hosté ustáli. Při hře v pěti na obou stranách Gulaš proskočil mezi třemi protihráči až před Peterse, ten vykopl puk pravým betonem. Naopak nemusel zasahovat po chvilce, protože Kindl z mezikruží zamířil bekhendem mimo. Cíl netrefila ani hezká teč Poura na brankovišti dělovky Gulaše z vrcholu levého kruhu. Trest tak mohl Raška, který obdržel přihrávku od Buchteleho v přečíslení dva na jednoho, indiány zachránil nejprve Frodl a před dorážkou pravá tyč. Pak se již modrobílí dočkali. Milan Gulaš se na levém kruhu zbavil svého strážce zasekávačkou a nakonec zamířil přesně do bližšího horního růžku. Jenže za třináct vteřin se dostal za obranu Západočechů Raška a bekhendovou kličkou na Frodla nevyzrál. Puk ale rychle vrátil mezi kruhy, odkud pod břevno zamířil Jakub Trefný. Poté na sebe vzal přečíslení dva na jednoho Duda, muž s maskou indiánů vyrazil. Avšak po chvilce modrobílí chybovali znovu, Svoboda ve stejné situaci z pravé strany našel před brankou Jakuba Sklenáře a Piráti byli opět v trháku. Ten sedm sekund před druhou sirénou snížil Vojtěch Němec z mezikruží bekhendem. Velká přestřelka tak mohla pokračovat…

Poslední část odšpuntoval Kindl, jeho ránu z mezikruží Peters vyrazil pravou rukou. Neujala se ani střela Eberleho z osy hřiště, byla tečována těsně mimo. Za hosty odpověděl Kovář, který byl osamocen na levém kruhu, Frodl povolal do zbraně vyrážečku. Pak se dostal do úniku po levé straně Němec a mířil ke vzdálenější tyči, puk si cestu do sítě nenašel. Podobně jako po ranách Straky a Kantnera z mezikruží. Uspěl tak až Michal Moravčík dělovkou od modré, který zakončil velký tlak Plzně. Obrat mohl dovršit Straka, tváří v tvář Petersovi neuspěl ranou na teploměr. Naopak vedení málem vrátil svým barvám Sklenář, z mezikruží jej ale parádním semaforem vychytal Frodl. A protože oba týmy v závěru základní hrací doby nevyužily přesilovou hru, duel musel do prodloužení. To příliš vzruchu nepřineslo a celé se odehrálo místo ve třech ve čtyřech bruslařích na obou stranách. Po návratu vyloučeného Stránského na led se totiž již nepřerušovalo. Zahrozil pouze dorážkou Pulpánovy rány od modré na brankovišti Straka. Na řadu tak musely přijít nájezdy, ve kterých se prosadil jediný exekutor - právě Jan Stránský. Bonusový bod tak putuje na sever Čech.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Přijel houževnatý soupeř. Vstup do zápasu jsme měli katastrofální, soupeř to potrestal. O přestávce jsme si něco řekli. Pak jsme to zlepšili, ale za stavu 2:2 nesmíme dělat takové individuální chyby. Ale hodně dobré je, že když prohráváme 2:4, tak se do zápasu dokážeme vrátit a srovnat, i když soupeř velmi dobře bránil. Piráti byli pak při nájezdech šťastnější. Musím apelovat na lepší začátky třetin, to musíme zlepšit.

Vladimír Růžička (Piráti Chomutov): Přijeli jsme s cílem dobře bránit a pokusit se rozbourat hru Plzně. Podle mě domácí hrají nejlepší hokej v extralize, hlavně když přišel Honza Kovář. Dali jsme rychlé dva góly, Plzeň se vrátila do zápasu, totéž se stalo ve druhé třetině. Ve třetí části jsme byli pod tlakem, domácí srovnali. Vážím si toho, že jsme v prodloužení zvládli hru 4 na 4. Za dva body jsme nesmírně rádi, chtěl bych pochválit gólmana za vynikající výkon.