JYP – PLZ 2:6

JYP – PLZ 2:6 – Plzeň dominovala na ledě úřadujícího vítěze Ligy mistrů!

Plzeň – Indiáni jsou již ve své polovině putování základní skupinou Ligy mistrů. Poprvé se představili na půdě soupeře, když se k odvetě sobotního utkání vydali do Finska.

JYP Jyväskylä - HC Škoda Plzeň

2:6
1:4, 0:2, 1:0

Branky a nahrávky: 2. Hytönen (Ratinen, Kalteva), 59. Tomášek (Turkulainen) – 1. Kratěna (Gulaš), 4. Indrák (Stach, Pulpán), 13. Gulaš (Čerešňák, Nedorost), 19. Straka (Allen, Kodýtek), 23. Kodýtek (Straka), 39. Straka (Kodýtek). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6.

Rozhodčí: Schukies, Vikman – Niittylä, Sormunen

vyloučení
8:4
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
23:27
Zblokované střely
2:1
Vhazování
28:24
Diváci
3354

JYP Jyväskylä

Laurikainen (23. Voutilainen) – Kalteva, Honka, Ikonen, J. Jokinen, Kuukka, Vainio, Allén – Tuppurainen, Immonen (A), Perrin – Ratinen, Hytönen (C), Louhivaara (A) – Turkulainen, Tomášek, Kanninen – Kolehmainen, Lahti, M. Jokinen – Saari

HC Škoda Plzeň

Frodl (Miltchakov) – J. Kindl (A), Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík – Nedorost, Novotný, Gulaš (C) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 23 2 21 91,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 1 1 0 0
Peter Čerešňák 0 1 1 1 0
Jan Eberle 0 0 0 2 0
Milan Gulaš 1 1 2 1 2
Miroslav Indrák 1 0 1 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Jakub Kindl 0 0 0 1 0
Denis Kindl 0 0 0 -1 4
Petr Kodýtek 1 2 3 2 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 2 0
Václav Nedorost 0 1 1 1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 2
Jiří Novotný 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 2 0
David Stach 0 1 1 1 0
Petr Straka 2 1 3 3 0
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

A stejně jako na západě Čech i na půdě úřadujícího šampióna přišla v úvodu duelu velká přestřelka. Již po dvaačtyřiceti vteřinách hry se sám před domácí svatyní zjevil Ondřej Kratěna a po rychlé kličce zasunul přesně mezi betony Laurikainena. Přibližně za minutu ale bylo srovnáno. Výtečný pas od levého mantinelu až ke vzdálenější tyči předvedl Ratinen a Juha-Pekka Hytönen dokázal touš zvednout nad přemisťujícího se Frodla. Jenže indiáni se nezalekli a brzy se trhl po pravé straně Miroslav Indrák, jenž z kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Finské mužstvo po chvilce vyrazilo do přečíslení tři na dva, které zakončoval z mezikruží Immonen, muž s maskou Plzně byl na místě. Po zmatcích před brankou hostů se zase do touše opřel Tuppurainen, i tentokrát brankář modrobílých zakročil. A tak udeřili opět Západočeši. Přesilovou hru využili po pouhých čtyřech sekundách, kdy dělovou ranou od modré div neprotrhl síť Peter Čerešňák. Oba celky si poté po řadě vyloučených vyzkoušely i hru ve čtyřech, gólu se ale diváci dočkali až opět v plném stavu. Domácí gólman neudržel střelu Allena z mezikruží a s rychlou dorážkou přispěchal Petr Straka.

A jak indiáni skončili první část, tak započali tu druhou. Petr Kodýtek dostal touš na osu hřiště z levého kruhu a z první vyhnal Laurikainena z brány. Voutilainena přivítal vzápětí Kratěna, který se před ním zjevil osamocen, avšak síť se mu rozvlnit nepodařilo. V podobné pozici stál na druhé straně také Louhivaara, ten však přihrávku zcela promáchl. V polovině utkání se nevedlo ani Tomáškovi, jenž si od mantinelu nabruslil do palebné pozice mezi kruhy, avšak těsně minul zařízení. Na brankovišti poté oslovil Pour Denise Kindla, ten prostor u levé tyčky nenašel. Na stejné místo si po chvilce vybruslil zpoza svatyně domácích Gulaš, dorážel i Nedorost, novic v brance Jyväskylä odolal. Vyzrál na něj až Petr Straka, který provedl bravurní bekhendový blafák v samostatném úniku. Alespoň snížit mohl těsně před druhou sirénou Ratien, který se na Frodla řítil sám z pravé strany, proti ráně ke vzdálenější tyči ale plzeňský mág vytasil beton.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Honka, jenž jedovatě vypálil přes obránce, Frodl byl pozorný. Za Západočechy odpověděl Čerešňák dělovkou z vrcholu pravého kruhu, domácí brankář byl připraven. V oslabení zahrozil Lahti, který vystihl rozehrávku soupeře a orazítkoval brankovou konstrukci. Sám před svatyní soupeře se vzápětí zjevil Jakub Kindl, ale byl příliš blízko jejímu strážci. Zkoušel to i opět Honka. Vymotal se před branku zpoza ní, ale opět jen rozezvučel tyčku. V závěru utkání se ale v této třetině aktivní domácí přeci jenom dočkali. Po křižné přihrávce se sám před Frodlem zjevil David Tomášek a po bravurním bekhendovém blafáku zpečetil dnešní výsledek. Indiáni tak nadále v Lize mistrů zůstávají stoprocentní!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Byli jsme střelecky úspěšnější než soupeř. Soupeř je výborný, bruslivý, technický a my jsme za vítězství rádi."