PLZ - BAB 6:4

PLZ - BAB 6:4 - Nadále stoprocentní! Škodovka v Lize mistrů porazila Banskou Bystrici

Plzeň - Po odmlce se o slovo opět přihlásila Champions Hockey League, na led stoprocentní Škodovky zavítal k dalšímu utkání ve skupině H celek ze Slovenska – HC 05 iClinic Banská Bystrica. Duel nakonec skončil přestřelkou s vítěznou tečkou pro indiány!

HC Škoda Plzeň - HC 05 Banská Bystrica

6:4
3:1, 1:1, 2:2

Branky a nahrávky: 5. Stach (Vráblík), 10. Stach (Preisinger), 13. Kaňák (Stach), 28. Pour (Kodýtek), 50. Kodýtek (Stach), 57. Kracík (Kindl, Němec) – 3. Varga (Gabor, Košecký), 31. Sýkora (Ďatelinka, Miller), 46. Gavor, 53. Török (Tamáši). Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4.

Rozhodčí: Wannersted, Hejduk – Brejcha, Špůr

vyloučení
3:8
Využití
2:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
39:18
Zblokované střely
12:10
Vhazování
36:24
Diváci
3 196

HC Škoda Plzeň

Miltchakov (Kolář) – Allen, Kaňák, Pulpán (A), Jones, Kvasnička, Vráblík – Straka, Kodýtek, Eberle – D. Kindl, Kracík (C), Němec – Stach (A), Preisinger, Kantner – J. Roubal, Pour

HC 05 Banská Bystrica

Baroš (Williams) – Ďatelinka (C), Kubka, Miller, Kupec, Mihalik (A), Košecký, Petrinec – Török, Češík (A), Kabáč – Sýkora, Tamáši, Asselin – Gabor, Varga, Giľák – Sarváš, Bodnár

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dmitri Miltchakov 60 18 4 14 77,78 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Conor Allen 0 0 0 1 2
Jan Eberle 0 0 0 -1 0
Nick Jones 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 1 0 1 1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 2
Denis Kindl 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 1 1 2 1 0
Jaroslav Kracík 1 0 1 1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Vojtěch Němec 0 1 1 2 0
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Miroslav Preisinger 0 1 1 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Josef Roubal 0 0 0 0 2
David Stach 2 2 4 0 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 0 1 1 0 0

komentář

Do duelu vstoupily aktivně oba týmy, nejprve se dopředu prohnali indiáni, kteří však úvodní šanci ve vedoucí trefu nepřetavili. Puk se rychle dostal na druhou stranu hřiště, ve třetí minutě se hokejisté slovenského týmu usadili v území okolo branky Dmitrije Miltchakova. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde napřáhl banskobystrický obránce, jehož tvrdý pokus domácí gólman za prvé vůbec neviděl, za druhé byl ještě tečovaný, když dráhu touše změnil Róbert Varga, takže se hosté dostali do vedení. Poté si však Západočeši zahráli přesilovou hru, ve které svého soupeře notně mačkali okolo vlastní branky. David Stach nakonec vzal akci na sebe, vypálil, puk se odrazil z branky tak rychle, že skoro nikdo na stadionu nevěděl, že se jedná o gól. Rozhodčí u videa to však věděl, modrobílí tak srovnali na 1:1.

V desáté minutě tentýž hráč, tedy plzeňský Top Scorer David Stach, svým druhým gólem v utkání otočil skóre. Varga nejprve neuspěl v samostatné úniku proti domácímu gólmanovi, načež se indiáni dostali do rychlého brejku, který zakončil právě Stach přesnou ranou mezi betony brankáře Samuela Baroše. A plzeňský útočník s číslem 20 měl prsty i ve třetím gólu Škody. Stach dlouho kouzlil s pukem v útočném rohu, poté se procpal před branku, odkud kotouč propadl kousek za kruhy, kde mohutně napřáhl obránce Lukáš Kaňák, který propálil všechno, co mu stálo v cestě. Následně se kvůli technické závadě první třetina předčasně ukončila, po přestávce a úpravě ledu se dohrála, záhy ihned začala část druhá.

Prodloužená prostředí část začala urputně, v tomto duchu se nesla několik prvních minut. Hostující celek se v útočném pásmu trápil v koncovce, všechny pokusy slovenského týmu v klidu pokryl gólman Miltchakov. Tak to bylo až do dvacáté osmé minuty, kdy domácí zvýšili své vedení na 4:1. Kodýtek se dostal k puku před brankou, bleskově vypálil, Baroš jeho pokus nedokázal udržet ve výstroji, čehož využil pozorný Jakub Pour, který pohotově dorazil kotouč do sítě. V polovině utkání pak hostující brankář odolal i střelám a dorážkám Denise Kindla a Vojtěcha Němce.

Poté se v přesilové hře prosadili podruhé v mači hosté, trefil se bývalý plzeňský útočník Ján Sýkora. A bylo to s velikém štěstím. Hostující forvard během početní výhody vypálil z vrcholu pravého kruhu do tyče, odkud se puk smolně odrazil do zad Miltchakova, poté se dokutálel až za brankovou čáru. O minutu později to mohlo být už jen o gól. Po bekhendovém zakončení Češíka se odrazil kotouč k volnému Mateji Giľákovi, který zakončoval do poloprázdné branky, ovšem Plzni pomohlo štěstí, touš skončil na tyči. A když se po krásném sólu neprosadil ani domácí Němec, šlo se do kabin za stavu 4:2 pro Škodovku.

Ve třetí třetině si domácí jako první zahráli přesilovku, v ní opět uzamkli svého soupeře v obranném pásmu, ale gólman Baroš všem pokusům odolal. Nejvíce ho prověřil Roman Vráblík se svou bombou od modré čáry, kterou hostující gólman vytěsnil lapačkou mimo. A poté přišel další neuvěřitelně smolný moment po plzeňský celek. Nahození do útoku zastavil čárový sudí příhodně pro hosty, následně pálil z pravé strany Gilbert Gabor. Puk se několikrát odrazil a nakonec zapadl k tyči domácí branky. Banská Bystrica snížila na 3:4. Deset minut před koncem základní hrací doby přišla další přesilovka Plzně, David Stach si připsal čtvrtý bod v utkání, když přesně našel Petra Kodýtka, jenž svou střelou zvýšil na 5:3.

Banská Bystrica však dokázala v padesáté třetí minutě opět odpovědět, Tomáš Török dostal přihrávku do jízdy, v souboji s Vráblíkem se kolem něj šikovně prosmýkl i s kotoučem a samostatný únik zakončil střelou k levé tyči nad beton Miltchakova. Poté se Jaroslav Kracík se prokličkoval až za branku, následně poslal na přední tyč povedenou zadovku na Vojtěcha Němce, jehož střelu z první však skvěle pokryl lapačkou Baroš. Tři a půl minuty před koncem přidali Západočeši pojišťovací gól. Trefil se i plzeňský kapitán pro dnešní utkání, Jaroslav Kracík se nejrychleji zorientoval před brankou a poslal puk neomylně do sítě – indiáni zvýšili na 6:4! Tímto výsledkem duel i skončil.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): “Je hezké, že jsme zvládli i pátý zápas Ligy mistrů za tři body. Ovšem byly tam pasáže, které nebyly dobré. Ale jsme rádi, že jsme vyhráli. Speciálně pak pro lidi, kteří náš přišli podpořit. Osobně mě těší, že i začala fungovat přesilovková formace, hlavním záměrem ale bylo, aby se ukázali mladí hráči.”

Dan Ceman (HC 05 iClinic Banská Bystrica): “Zápas se mi líbil, možná ale byl místy až příliš divoký. Oběma celkům chyběli nějací hráči a ostatní je o to více chtěli nahradit. Plzeň zvítězila díky využitým přesilovým hrám. Já jsem na své hráče pyšný, že to nevzdali za žádných okolností.”