ČF1: SKE – PLZ 3:3

ČF1: SKE – PLZ 3:3 - Tuhý severský boj! Indiáni udrželi neporazitelnost i v devátém utkání CHL!

Plzeň – Západočeši se vydali na sever Evropy, kde svedli tuhý boj s domácím celkem Skellefteå. A vedli si dobře, v letošní Lize mistrů zapsali devátý zápas bez prohry a přivezli si na svůj led zajímavý výsledek.

Skelleftea AIK Hockey - HC Škoda Plzeň

3:3
0:1, 0:2, 3:0

Branky a nahrávky: 48. Aaltonen (Wingerli, Alm), 53. L. Lindström (Aaltonen, Djuse), 58. L. Lindström (Granberg, Alm) – 12. Gulaš (Kantner), 26. Kantner, 29. Kodýtek (Kvasnička, Straka). Průběh utkání: 0:3, 3:3.

Rozhodčí: Vikman, Heikkinen – Yletyienen, Käck

vyloučení
4:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:27
Zblokované střely
19:9
Vhazování
36:29
Diváci
1570

Skelleftea AIK Hockey

Armalis (Lindvall) – Granberg, Djuse, Pudas, Norén, Berglund, Lindgren, Alm – Alvarez, Pettersson, Holloway – J. Lindström, Olimb, Möller – Ericsson, L. Lindström, Aaltonen – Hedberg, Sundsvik, Wingerli – Hedman.

HC Škoda Plzeň

Miltchakov (Frodl) – Čerešňák, Kvasnička, Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík – Gulaš, Stach, Indrák – Němec, Kracík, Kindl – Eberle, Kodýtek, Straka – Pour, Preisinger, Kantner.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dmitri Miltchakov 60 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Jan Eberle 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 1 0 1 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -2 2
Nick Jones 0 0 0 -2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 1 1 2 1 0
Denis Kindl 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 1 0 1 2 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 1 1 1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Miroslav Preisinger 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 1 1 1 6
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

Jako první v utkání zahrozili hosté. Armalis neudržel bekhend Eberleho, dorážející Straka ale jeho dílo nedokonal. Za domácí odpověděl ranou z pravého kruhu Lindström, Miltchakov vyrazil. Švédové nevyužili dvě početní výhody, což indiáni potrestali. Milan Gulaš dostal puk mezi kruhy, popojel směr brána, potáhl si touš na bekhend a zavěsil přesně pod břevno. Srovnání měl na holi znovu Lindström, jehož ránu muž s maskou Západočechů neudržel a po zmatcích před jeho svatyní zazvonilo i břevno. Další tutovku měl Möller, který přebruslil obranu soupeře, zastavila jej však hůl gólmana. Před první sirénou ještě zpoza branky oslovil Denis Kindl Vráblíka. Jeho dělovka sice litevskému strážci branky Skellefteå propadla, včas jí ale zastavil napodruhé.

Zkraje prostřední periody vypálil z pravého kruhu Gulaš, ještě dorážel Indrák, skóre se nepohnulo. Po chvilce ale již ano. Matyáš Kantner dobře napadal obranu soupeře, získal černý nesmysl a nadvakrát uspěl sám před Armelisem. Vzápětí Indrák v situaci dva na jednoho oslovi Stacha, proti jeho zakončení byl beton gólmana soupeře. Z mezikruží zase střílel Vrablík, ani on na strážce svatyně Švédů nevyzrál. To se povedlo až Petru Kodýtkovi, který na brankovišti doklepl do sítě pokus Kvasničky od modré. S nepříznivým stavem se snažil rychle něco udělat Wingerli, z dobré pozice ale jen těsně minul zařízení. Poté se mezi kruhy zjevil Pettersson, ovšem bekhendové zakončení nebylo příliš razantní. Nevedlo se ani Indrákovi, kterého na brankovišti oslovil Gulaš. Když pak před druhou pauzou v tísni nezakončil dobře v úniku ani Hedberg, zůstalo skóre neměnné.

Stejný hráč načal i poslední dvacetiminutovku. Z pravé strany vypálil jedovatě, Miltchakov měl zakrytý výhled a touš jen o kousek minul brankovou konstrukci. Domácí poté vykombinovali pozici na levý kruh pro Lindgrena, brankář indiánů se však skvěle přemístil. Poté již Skellefteå udeřila. Juhamatti Aaltonen se trhl po pravé straně a svižnou střelou ke vzdálenější tyči duel zdramatizoval. Vzápětí dorážel u pravé tyče Lindström, Miltchakov svůj tým podržel. Na druhé straně navíc Stach s Gulašem vykombinovali zajímavou příležitost, prvně jmenovanému ale při blafáku utekl kotouč. A přišel pro Západočechy další trest. Aaltonen se ze stejné pozice, ze které vsítil první gól, podíval a přihrál na opačnou stranu hřiště přesně Linusu Lindströmovi, jenže zavěsil pod břevno. Za nedlouho poté navíc stejný hráč z pravého kruhu přes obránce trefil přesně bližší horní růžek a rozhodl, že do Čech se série přesune za stavu 3:3.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Špaček (HC Škoda Plzeň): “Myslím, že jsme velmi dobře odehráli prvních čtyřech minut, měli jsme i dobrou disciplínu. Hráli jsme rychle, svižně, vytvořili si řadu šancí. Mohli jsme přidat další góly, ale to se nám nepovedlo a naopak poté domácí prokázali svou sílu. Změnili pár věcí ve svém systému a prokázali, jak moc kvalitním týmem jsou.”