PLZ - MBL 1:4

PLZ - MBL 1:4 - Indiáni na domácím ledě prohráli s Mladou Boleslaví

Indiáni v nabitém hokejovém víkendu přivítali během nedělního odpoledne na domácím ledě v LOGSPEED CZ Aréně středočeský tým BK Mladá Boleslav. Hostující celek o svém vítězství rozhodl ve třetí třetině.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

1:4
0:0, 1:1, 0:3

Branky a nahrávky: 35. Gulaš (Mertl, L. Kaňák) – 35. Skalický, 43. Zbořil (Skalický), 54. Skalický, 60. Šťastný (Žejdl). 

Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Rozhodčí: Pražák, Micka – Pešek, Malý

vyloučení
5:5
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
37:27
Zblokované střely
16:10
Hity
12:7
Vhazování
33:27
Diváci
5 372

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Moravčík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek, Čerešňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Rob, V. Němec, Indrák – Heřman, R. Vlach, Kantner

BK Mladá Boleslav

J. Růžička (Krošelj) – Ševc (A), Hrbas, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, Kurka – Pabiška, Žejdl (A), Šťastný – Skalický, Zbořil, Vondrka (C) – Grim, R. Zohorna, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 58 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Jan Eberle 0 0 0 -1 0
Milan Gulaš 1 0 1 0 0
Martin Heřman 0 0 0 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Bohumil Jank 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 0 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 2
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 -2 0
Roman Vlach 0 0 0 -2 0
Roman Vráblík 0 0 0 -1 0

komentář

Škodovka se jeden den po výhře v Karlových Varech znovu představila v extraligovém duelu, tentokrát na domácím ledě, kam přijela Mladá Boleslav, která byla posilněna páteční výhrou nad mistry z Třince. První třetina duelu proběhla velice hladce a rychle, hlavně v úvodních deseti minutách se hra přerušovala jen minimálně. Jako první se do šance dostali domácí, už po 50 sekundách si našel puk Petr Straka, který střílel na Růžičku, okolo kterého se ochomýtal Eberle. Hostují brankář si poradil ramenem. Pak se dlouho nic nedělo, až v osmé minutě putoval na trestnou lavici domácí Moravčík a Bruslaři si zkusili přesilovou hru. Během ní stříleli Ševc a po něm Zohorna, ale gólman Frodl oba pokusy s klidem zlikvidoval. Během oslabení se blýskl domácí Straka, který v útočném pásmu na dlouhou dobu zdržel rozehrávku soupeře.

Po nevyužité početní výhodě se Středočeši museli uchýlit do obrany. Kapitán Škody Gulaš nahodil puk do brankoviště, vedle něj si ho našel Tomáš Mertl, který v nepřehledné situaci dokázal z první vystřelit, ale gólman Růžička znovu svůj tým podržel. Na druhé straně pak mohl Flynn zakončit po nepřesné rozehrávce Plzně, ale v ideální pozici se nedostal do pořádného zakončení. Záhy nahodil Vojtěch Němec kotouč na hostující klec, Indrák před ní dobře clonil, následně chtěl Růžičkou vyražený kotouč dorazit do brány ze vzduchu, ale to se mu nepodařilo. Po dvaceti minutách tak v LOGSPEED CZ Aréně platil stav 0:0.

Stěžejní události druhé třetiny by se daly shrnout do posledních šesti minut této části. V čase 34:01 se v utkání poprvé měnilo skóre. První útočná formace Plzně uzamkla Bruslaře v jejich obranném pásmu, Moravčík přihrál na pravou stranu Kaňákovi, jehož nahození jemně tečoval Mertl. Od Růžičky se kotouč odrazil na levý kruh, odkud ho Milan Gulaš poslal do sítě. Dorážka to nebyla ani trochu jednoduchá, kapitán Škody pálil z hodně velkého úhlu. Vedení Západočechům ale vydrželo jen 24 sekund. Mladoboleslavští se vydali do rychlého brejku v přečíslení, Martin Pláněk ještě branku Frodla přestřelil, ale připravený Pavol Skalický si odražený kotouč pohotově našel u pravé tyče a rychle ho poslal do brány. Domácí gólman puk bleskově chytil a přikryl, vytahoval ho ovšem již zpoza brankové čáry, takže bylo vyrovnáno.

Další šance v závěru prostřední třetiny už si připisovali jen indiáni. Gulaš vyslal žabičkou mezi obranou Boleslavi do úniku Tomáše Mertla, který skákající kotouč poslal nad branku Růžičky. Ten poté několikrát zachránil svůj celek. Hostující gólman nejprve zneškodnil střelu Indráka, který pálil po přihrávce od Vlacha z voleje. Záhy Jan Růžička fantasticky vychytal lapačkou i Jana Eberleho, který mohl Plzni vrátit vedení. Stejně tak i Rob s Mertlem v přesilové hře, ale modrobílí i přes obrovský tlak druhý zásah nepřidali. Po čtyřiceti minutách tak v LOGSPEED CZ Aréně platil stav 1:1.

V pokračující přesilovce zkraje třetí třetiny Škodovka nevyužila další obrovskou šanci. Luboš Rob šikovně zachytil vyhození soupeře, jeho pokus mezi betony vyrazil Růžička k Pourovi, který z pohotový dorážky z úhlu napálil nakonec jen tyčku. Při signalizované výhodě během početní výhody pak Bruslaři vstřelili svůj druhý gól, takže se dostali do vedení a navíc jejich pokračovala. Adam Zbořil se protlačil do útočného pásma, nakonec překvapivě vystřelil z pravého kruhu z otočky a Frodlovi propadll kotouč mezi betony až do sítě. Po jedné velké příležitosti pak přišlo na obou stranách, Skalický nejprve v úprku nepropálil Frodla mezi betony, stejně tak při své šanci dopadl na druhé straně i Eberle.

Aktivní Pavol Skalický se poté prohnal jako tank po levé straně až před bránu Plzně a dlouhým forhendovým blafákem překonal gólmana Frodla střelou mezi betony. Mladoboleslavští se tak dostali do vedení 3:1. Pět minut před koncem základní hrací doby to Škodovka zkusila během početní výhody na chvíli v šesti hráčích, ale kontaktní gól indiáni vstřelit nedokázali. Výhru Boleslavi zpečetil trefou do prázdné brány David Šťastný.  Hostující celek už si zbytek duelu pohlídal a odvezl si z Plzně tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Myslím si, že první třetina byla velmi vyrovnaná. Soupeř dobře bruslil a byl skvěle fyzicky připravený. Za stavu 1:0 jsme bohužel propadli, dostali nešťastný gól. Ale pak jsme měli velké šance a tohle prostě musíme proměňovat! Jejich gólman to pochytal, všechno se zlomilo gólem na 2:1, ale hlavní byly naše neproměněné šance, to v zápasech rozhoduje. Kromě výsledku si myslím, že jsme předvedli velmi dobrý výkon.“

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „Do utkání jsme vstoupili dobře, první třetina skončila 0:0, celkově hra byla vyrovnaná, takže stav tomu odpovídal. Potom jsme mohli líbat všechno našemu gólmanovi, měli jsme velké štěstí. Šťastný byl i náš vítězný gól, poté jsme to dokázali udržet, znovu i díky skvělému gólmanovi, proto si odvážíme tři body.“