KLA - PLZ 7:5

KLA - PLZ 7:5 - Další skvěle rozehrané utkání končí v moci soupeře

Plzeň - Jen co se indiáni vrátili z duelu Ligy mistrů v Zugu, zamířili opět mimo své prérie - do Kladna.

Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň

7:5
0:2, 4:1, 3:2

Branky a nahrávky: 27. Stach (Zikmund, Jágr), 30. Jágr (Stach, Nash), 36. Redlich (Machač, Lakos), 39. Stach (Zelingr), 42. Redlich (Barinka), 47. T. Kaut (O'Donnell, J. Strnad), 53. Machač – 8. Indrák, 18. V. Němec (Budík), 24. Pour (R. Vlach, Budík), 43. Moravčík (Pour), 51. Gulaš (TS). Průběh utkání: 0:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5, 7:5.

Vyšší tresty: Zikmund - Moravčík 10 min.

Rozhodčí: Pražák, Micka – Lhotský, Svoboda

vyloučení
6:6
Využití
2:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:32
Zblokované střely
5:16
Hity
8:16
Vhazování
31:36
Diváci
5200

Rytíři Kladno

Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Zelingr, Smetana, Barinka, Lakos – Jágr, Stach, Zikmund – Valský, T. Kaut, O'Donnell – Redlich, Machač, J. Strnad – Hajný, Melka, Š. Bláha.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Moravčík, L. Kaňák, Budík, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Houdek – Gulaš, Mertl, Heřman – Indrák, V. Němec, Rob – Eberle, Kodýtek, Straka – Kantner, R. Vlach, Pour.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 30 7 23 76,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 2 2 -1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 2 2
Jan Eberle 0 0 0 -2 0
Milan Gulaš 1 0 1 -1 0
Martin Heřman 0 0 0 -2 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 1 0 1 2 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 4
Matyáš Kantner 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -2 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 0
Michal Moravčík 1 0 1 1 12
Vojtěch Němec 1 0 1 2 0
Jakub Pour 1 1 2 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 2
Luboš Rob 0 0 0 2 0
Petr Straka 0 0 0 -2 0
Roman Vlach 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 -2 0

komentář

Utkání lépe načali hosté. Mertl se již v první minutě dostal k zakončení tlaku svého útoku, z mezikruží ovšem těsně minul. Po chvilce z pravého kruhu nebezpečně pálil Straka, Gulda zakročil ramenem. Následně se již Západočeši dočkali. Miroslav Indrák vystihl domácí vyhození podél levého mantinelu, nasadil kličku obránci a z osy hřiště poslal bekhendem zblízka černý nesmysl do sítě. Rytíři mohli kontrovat paradoxně při vlastním oslabení, když Valský zablokoval ránu Gulaše a hnal se do útoku, Frodl svůj tým podržel. Tlak Kladna se stupňoval, jenže Středočeši zapomněli na zadní vrátka, na útočné modré nechali osamoceného Vojtěcha Němce, který svůj únik zakončil bekhendovou kličkou. Snížení měl na holi ještě do první sirény Valský, jedovatou střelu z dobré pozice Frodl vytěsnil hřbetem lapačky.

Prostřední část začala opět lépe pro hosty. Jakub Pour si našel nahození na levé straně a z ostrého úhlu trefil milimetrově přesně. Jenže poté se nad indiány začala stahovat mračna. Vše začal Zikmund, jenž od zadního mantinelu oslovil u levé tyče David Stacha, který z první vstřelil gól naděje. Vzápětí navíc Kladno dostalo výhodu přesilové hry, kterou po bravurní příhře autora první gólu napříč útočným pásmem využil nadvakrát Jaromír Jágr. Další přesilovku sice Rytíři nezužitkovali, jenže v plných stavech vykouzlil příhru od pravého mantinelu mezi kruhy Machač a dostatek času na zakončení měl Tomáš Redlich. Třetinu snů a perfektní obrat dokonali Středočeši těsně před druhou přestávkou, když si znovu David Stach našel zblokovaný pokus od modré a zavěsil.

Těsné vedení v úvodu třetího dějství navýšil pro své barvy další dvougólový střelec Tomáš Redlich, jenž trefil přesně k levé tyči přes obránce z osy hřiště. Drama ovšem pokračovalo. Časomíra odkroutila pouhých osmadvacet vteřin, když propálil vše, co mu stálo v cestě, od modré ihned po buly Michal Moravčík. Jenže Rytíři si pomohli další využitou početní výhodou. Tomáš Kaut vybruslil s pukem po nepřehledné situaci za bránou Frodla k jeho pravé tyči a ihned zavěsil. Fantastická přestřelka pokračovala. Šanci na snížení pro vhozenou hůl dostali indiáni v nařízeném trestném střílení a nepohrdli. Milan Gulaš zamíchal pukem a po rychlé kličce do bekhendu zavěsil k pravé tyči. Poslední dvanáctý gól ale přidali domácí. Patrik Machač nasadil kličku v situaci jeden na jednoho Kaňákovi a poté svůj únik po levém křídle zakončil tváří v tvář Frodlovi z levého kruhu. V následné početní výhodě měl ještě velkou šanci Rob, když Godla neudržel jeho projektil z levé strany, pomohli mu však obránci. Velká přestřelka tak končí vítězstvím Rytířů. 

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): „V vodní části nám vůbec nešly nohy, Plzeň byla jasně lepší a mohla klidně vést větším rozdílem. Do hry nás dostaly první dva góly, pak se chytili i diváci a my skóre otočili. V poslední třetině jsme si zápas komplikovali zbytečnými chybami, přesto bereme tři body. Už se nám povedlo podruhé otočit stav 0:3 a myslím, že nám vždycky pomohly branky na tři jedna. Za stavu 3:0 soupeř občas trochu poleví a je pak strašně těžké dostat se zpátky do hry. To byl asi i případ Plzně.“

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „První třetina byla v našem podání výborná, měli jsme pohyb a vedli zaslouženě 2:0. Věděli jsme, že ve druhé periodě si v Kladně natloukla Olomouc i Liberec. Nechtěli jsme nic nechat náhodě a chtěli přidat čtvrtý gól. Bohužel se nám to nepovedlo a po smolné trefě Kladna jsme se sesypali a absolutně nechápu proč. Nebyl k tomu důvod. Soupeř tak skóre otočil a v poslední periodě to již byla přetahovaná. Pár šancí jsme tam měli, ale gólman je pochytal a nám to tam napadalo. Kdyby to bylo poprvé, tak se nic neděje, ale poprvé to rozhodně není a my s tím musíme něco udělat. Tohle se nesmí stávat.“