KOM - PLZ 3:1

KOM - PLZ 3:1 - Velký boj o první příčku nakonec pro domácí

Plzeň - Indiáni svedli v Brně tuhou bitvu o další extraligové body, vyrovnané střetnutí nakonec pro sebe uzmula Kometa.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

3:1
1:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 7. O. Němec (P. Holík, Zaťovič), 21. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 60. Lev (O. Němec) – 7. Mertl (Gulaš).
Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Rozhodčí: Mrkva, Smetana – Lederer, Seewald

vyloučení
2:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
24:25
Zblokované střely
4:13
Hity
11:14
Vhazování
25:29
Diváci
7524

HC Kometa Brno

Vejmelka (Klimeš) – Svozil, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Štencel, Bartejs, Malec – Kucsera, P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Plekanec (A), Plášek ml. – Lev, Hruška, Orsava – Jenyš, Kusko, Svačina.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček – Gulaš (C), Mertl (A), Straka (A) – Eberle, R. Vlach, V. Němec – Indrák, Kodýtek, Pour – Kantner, Rob, Matiášek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 59 22 2 20 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 0
Jan Eberle 0 0 0 -2 0
Milan Gulaš 0 1 1 -1 2
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 2
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 -1 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -1 2
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Roman Vlach 0 0 0 -1 0
Tomáš Voráček 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Duel odšpuntoval z levého kruhu nekrytý Vlach, ale přestřelil. Vráblík zase tvrdě vypálil od modré, puk ztečoval Malec pouze ke Gulašovi, který od pravé tyče oslovil u levé Tomáše Mertla a Plzeň šla do vedení. Jenže za šestadvacet vteřin našel Holík žabičkou do jízdy Ondřeje Němce, který sám před Frodlem uspěl kličkou do bekhendu. Západočeši vzápětí ustáli bez větších problémů oslabení a sami mohli při plných stavech udeřit. Vlach se trhl do samostatného úniku, ovšem po své kličce zamířil jen do tyče. Další dva tresty, vždy po jednom na každé straně, zůstaly rovněž bez povšimnutí, branky se tak diváci již nedočkali.     

Jen co ale uběhlo z prostřední periody třiačtyřicet vteřin, mohli se začít radovat. Holík táhl po pravé straně přečíslení dva na jednoho, které završil přesnou příhrou na Martina Zaťoviče, který zakončoval prakticky do prázdné. Stejný hráč mohl přidat i uklidňující trefu, když jej mezi kruhy našel z rohu Kucsera, Frodl předvedl bleskurychlou lapačku. Dal o sobě také věděl Plekanec ranou z levého kruhu, touš se plzeňskému brankáři vykutálel těsně mimo. Za indiány odpověděl Pour, který se od mantinelu proháčkoval až na osu hřiště, pokus byl nakonec zblokovaný. Těsně nad břevno zase mířil Pyrocha, pouze do Vejmelky novic v plzeňském dresu Voráček. Drama tak mohlo pokračovat.   

Poslední periodu načal Plášek z ostřejšího úhlu, Frodl se na švestkách nachytat nenechal. Více práce měl po chvilce při spolupráci Horký - Orsava, ovšem ani zde se sít nevlnila. Následně parádní gesto předvedl kapitán hostů Milan Gulaš, když odvolal odpískaný faul na svou osobu. Karma zaúřadovala brzy, když hned  v následujícím střídání zamířila Kometa do čtyř. Jenže vyrovnání nepřišlo. Vejmelka totiž ukryl do lapačky střelu Roba, k němuž se do dobré pozice odrazil zblokovaný pokus Gulaše, později zakročil univerzálně, protože neměl výhled, i proti Moravčíkovi od modré. Více jak minutu to v závěru zkoušeli Západočeši bez gólmana, nakonec se ale těsně před sirénou prosadil do prázdné Jakub Lev.    

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Kometa Brno): "Z našeho pohledu bylo důležité, že jsme po inkasovaném gólů hned další střídání srovnali na 1:1. První třetinu byli hosté nebezpeční hlavně v protiútocích. Druhou periodu, po tom, co jsme dali na 2:1, tam byl dlouhý úsek, kdy jsme měli spoustu příležitostí na vstřelení branky. Otáčeli jsme hru a dostávali se do šancí. Bohužel jsme skóre nenavýšili. Třetí část nás hosté přestříleli, hodně se tlačili k nám do pásma, měli náznaky, ale tutové šance k srovnání si nevytvořili. Hra bez brankáře už je pak hop nebo trop. Hráči dneska pracovali velice dobře a jsem rád, že jsme utkání zvládli za tři body.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Z mého pohledu jsme odehráli skvělou první třetinu, pak ale nechápu tu naši proměnu, jako už poněkolikáté, co s námi udělá inkasovaný gól. Druhá a třetí perioda z naší strany nebyla dobrá, nedařilo se nám hrát s pukem. Když to řeknu diplomaticky, dalo se tady v pohodě hrát a sebrat body.