PLZ - KLA 3:1

PLZ - KLA 3:1 - Indián lepší Rytíře!

Plzeň - Západočeši odšpuntovali nový hrací týden domácím duelem proti Rytířům z Kladna a byl to velký boj. Však jen na úvodní branku střetnutí diváci čekali více jak třetinu.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

3:1
0:0, 2:0, 1:1

Branky a nahrávky: 24. Gulaš (Jank), 37. Budík (Kodýtek, Kantner), 60. Kantner (Gulaš, Mertl) – 57. Zikmund (Jágr).
Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Rozhodčí: Pešina, Kika – Brejcha, Jelínek

vyloučení
4:9
Využití
0:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
32:22
Zblokované střely
16:8
Hity
7:3
Vhazování
30:37
Diváci
7581

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Čerešňák, Budík, Vráblík, Jank, L. Kaňák, Moravčík, Houdek – Gulaš (C), Mertl (A), Kantner – Rob, Kracík, V. Němec – Eberle, Kodýtek, Straka (A) – Pour, Suchý, Malát.

Rytíři Kladno

Godla (Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Romančík, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Stach, Jágr – O'Donnell, Machač, Bílek – Redlich, Melka, J. Strnad (C) – Hajný, T. Kaut (A), Š. Bláha – Jelínek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 22 1 21 95,45 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 1 0 1 1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 2 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 1 1 2 1 0
Bohumil Jank 0 1 1 1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 1 1 2 2 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 1 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 2
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Zápas začal pěkně zostra. Již v první minutě našel Kantner zpoza branky před ní Čerešňáka, Godla zachraňoval betonem. Asistent se po chvilce proměnil ve střelce, když mu nabil v přečíslení dvou na jednoho Gulaš, hostující mág v bráně se opět zaskvěl. V podobné situaci se zjevil po chvilce i Suchý po pasu Maláta, střela na vzdálenější tyč skončila na vyrážečce. A tak málem trestali Rytíři. Jágr se natlačil přes obránce až před Frodla, ten zakončení pod břevno dokázal vytěsnit. Před první sirénou ještě dvakrát pálil Mertl, jenže z osy hřiště lehce nad a z pravého kruhu do brankové konstrukce z vnější strany.

Prostřední periodu načal svým uměním Milan Gulaš. Domácí kapitán uzmul touš na své obranné modré a nastartoval motory. Povedenou stahovačkou se v situaci jeden na jednoho zbavil Kehara a akci zakončil mezi betony hostujícího muže s maskou. Odpovědět mohl v přesilové hře Jágr, ke kterému se kotouč odrazil k pravé tyči, Frodl však dokázal natáhnout svou lapačku a donutit hvězdného útočníka k chycení se za hlavu. Podobně jako vzápětí bývalého spoluhráče Stacha, který se před ním zjevil zcela osamocený. Následně si ovšem Středočeši sami situaci zkomplikovali, když zcela zbytečnými fauly zavinili dvojnásobné oslabení na více než minutu. Škoda sice svírala svého soupeře, jenže v největší šancí Mertla z mezikruží vyčapal Godla. Na druhé straně v klasické výhodě jednoho muže v poli odpověděl dělovkou schovanou mezi hráči Austin od modré, těsně minul pravou tyč. A však při stejné přesilovce Rytíři zapomněli na zadní vrátka. Krásnou akcí cik–cak na jeden dotek toho využil Vojtěch Budík, který po akci Kantnera a Kodýtka zakončoval prakticky do prázdné.

Poslední periodu načal ranou pár kroků za modrou z plné jízdy Bláha, Frodl předvedl ukázkový semafor. Vzápětí se zpoza branky k pravé tyči vymotal Jágr, bekhendem ale ani on neprůstřelnost plzeňského gólmana, čítající již více než šest třetin, nepřerušil. Domácí odpověděli dělovkou Moravčíka od modré, tu protečoval Mertl na brankovišti nad. Němcova rána z mezikruží zase byla zablokována. Cíl minula i střela Gulaše, jehož v přečíslení dvou na jednoho našel Kantner. Definitivní rozuzlení nepřinesla ani další teč Mertla těsně před Godlou, puk skončil těsně mimo pravé tyče. V závěru střetnutí musel za držení hole na trestnou Jank a Kladno dostalo poslední šanci se zápasem ještě zkusit něco udělat. A tak se také stalo, když za necelou půlminutku doklepl vyražený kotouč do sítě Ladislav Zikmund. Jenže než se hosté dostali k power-play, přišel trest pro Nashe a šachová partie tak nakonec dopadla tříbodově pro indiány, pojistku totiž ještě do opuštěné kelce Kladna přidal Matyáš Kantner.  

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "My jsme věděli, že Kladno jde nahoru a velmi dobře hrají doma, ale i venku. Postupně body sbírají a pro nás to určitě zápas vůbec nebyl jednoduchý. My jsme chtěli odčinit prohru s Olomoucí, první třetinu jsme hráli velice slušně, nicméně opět jsme neproměnili šance. Poté jsme si řekli v kabině, že dvakrát do stejné řeky nevkročíme, že ve druhé části budeme pokračovat v aktivní hře a pokusíme se nějaké šance proměnit. Naštěstí se nám to podařilo. Trošku mě mrzí kladenské snížení na 2:1, zápas to trošku zdramatizovalo, Kladno následně hodně dotíralo. Kluci dneska předvedli hodně slušný výkon, Rytíři byli těžký soupeř. Jsem rád, že jsme odehráli celých šedesát minut standardně to, co chceme hrát, nepřišel žádný výpadek a i za stavu 0:0 to furt byla naše trpělivá hra na rozdíl od zápasu s Olomoucí." 

David Čermák (Rytíři Kladno): "My jsme věděli, že Plzeň má dobré první periody, kdy se snaží utkání rozhodnout. To se dneska i potvrdilo, domácí byli jasně lepší, my jsme nestíhali, ale paradoxně ta třetina skončila 0:0. Ve druhé třetině, kdy jsme měli největší šance, tak jsme ji zase prohráli. V poslední části jsme nějaké šance měli, ale to snížení přišlo pozdě a dneska to bohužel nestačilo. "