MHK - PLZ 0:3

MHK - PLZ 0:3 - Indiáni si na ledě Mountfieldu rozbalili dárek se třemi body!

Plzeň - Škoda odehrála poslední duel před Štědrým dnem, představila se na ledě Mountfieldu, kde koncem září spustila jedenáctigólovou přestřelku.

Mountfield HK - HC Škoda Plzeň

0:3
0:0, 0:2, 0:1

Branky a nahrávky: 35. Rob (Pour, Indrák), 37. Mertl (Gulaš), 59. Gulaš.
Průběh utkání: 0:0, 0:3.

Vyšší tresty: Zámorský - Straka 10 min.

Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Lučan, Kis

vyloučení
4:5
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
31:33
Zblokované střely
7:2
Hity
10:6
Vhazování
30:29
Diváci
4676

Mountfield HK

Mazanec (Š. Lukeš) – Čáp, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Cibulskis, R. Pilař – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Červený, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Rákos, Klíma – Miškář, Kubík, Paulovič.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Jank, Vráblík, Pulpán (A), Moravčík, L. Kaňák – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kracík, V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle – Pour, Indrák, Rob.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 30 0 30 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Jan Eberle 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 1 1 2 2 0
Miroslav Indrák 0 0 0 1 2
Bohumil Jank 0 0 0 1 4
Matyáš Kantner 0 0 0 1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 1 0 1 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 1 0
Vojtěch Němec 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Luboš Rob 1 0 1 1 0
Petr Straka 0 0 0 0 12
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

Předvánoční duel načal domácí Čáp, po valné hromadě na brankovišti ale ani nadvakrát neuspěl. Z pravého kruhu to zase zkoušel Klíma, Frodl byl připraven. To indiáni odpověděli gólově, avšak puk v síti jako vedoucí trefa nakonec nebyl uznán, Mountfield uspěl s trenérskou výzvou pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Vzápětí to zkoušel pár kroků za modrou Budík, to již Mazanec odolal. Podobně si poradil i s tvrdou dělovkou Moravčíka z levé strany. Nedosáhl až na pokus Kantnera zblízka při početní výhodě modrobílých, tu zastavila ovšem tyč. Když tísněný v samostatném úniku Smoleňák nevyzrál na strážce hostující svatyně, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Prostřední periodu načal Zámorský dělovkou z pravé strany, Frodl krotil puk nadvakrát. Na druhé straně se k domácí svatyni tlačil Straka, nakonec jí ale minul. Západočeši začali udávat tempo hry, avšak gól ne a ne přijít. Nevedlo se ani Luboši Robovi, který zblízka rovněž nezamířil přesně. Po chvilce již ruce nad hlavu ovšem zvedal. Indrák byl na pravém kruhu zastavený dvěma protihráči, černý nesmysl posunul Kubík pouze na vrchol k plzeňské jednasedmdesátce, která trefila přesně k levé tyči. Po přibližně dvou minutách hry Zámorský pouze stínoval Gulaše na levé straně, ten tak našel na brankovišti špatně Pilařem hlídaného Tomáše Mertla, jenž šikovně protečoval do sítě. Následné oslabení Škoda ustála, mohla se tak o druhé přestávce radovat z pohodlného vedení. 

Zkraje třetí periody obdrželi zajímavé příhry mezi kruhy Chalupa s Cingelem, ale nenaložili s nimi dobře. Druhému jmenovanému zase po chvilce chyběl krok k dorážce, situaci pro hosty zachránil tygřím skokem Frodl. Ten si poradil ramenem i s Koukalem, který pálil po křižné příhře od Rasandiče. Plzeň mohla naopak rozhodnut přesilovou hrou, kdy Milan Gulaš střílel z velké blízkosti, Mazanec svůj tým podržel betonem. Přesto to byl právě kapitán Západočechů, který nakonec stvrdil export všech bodů, když trefil opuštěnou domácí klec. Jednalo se o jeho jubilejní dvoustou trefu v extralize. Výhra navíc Plzeň katapultovala na třetí místo tabulky!  

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Pro nás to samozřejmě nebylo nic jednoduchého, protože venkovní zápasy se nám v poslední době nedařily. Hradec prohrál tři utkání v řadě a byl na špičkách. Jsem rád, že jsme byli trpěliví a i přes mečování lajny Milana Gulaše jsme si s tím poradili. Asi to bylo o jednom gólu, kluci ze čtvrtého útoku to výborně sehráli a velmi dobrým výkonem jsme získali i náskok na 2:0 a 3:0. Pak už jsme si to pohlídali a nepovolili soupeři snížit, což bylo hodně důležité. Chtěl bych kluky za výkon pochválit. Odpracovali to tak, jak se má."

Vladimír Růžička (Mountfield HK): "První třetina byla poměrně vyrovnaná, ve druhé jsme udělali dvě chyby a dostali dva góly. První prolétl přes dva hráče a náš brankář to neviděl. Jinak ostatní šance Plzně pochytal. Je to pořád dokola, za tři utkání dáme tři góly a když nepočítám ten do prázdné, tak jich sedm dostaneme. V zápasech, kde se nedávají góly, nejde vyhrát. Nás nemá co nastartovat, co postrčit trošičku dopředu. Obrovská bojovnost tam je, ale chybí nám koření hokeje, což jsou góly."