PLZ - TRI 5:2

PLZ - TRI 5:2 - Plzeň doma i podruhé přehrála úřadujícího mistra!

Plzeň - Indiáni vstoupili do domácího dvojboje stylově, na svém ledě přivítali mistrovský Třinec.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

5:2
2:1, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 10. Vracovský (Malát), 15. P. Zdráhal (Budík, Gulaš), 32. Vráblík (Mertl), 43. Budík, 54. Mertl (Gulaš) – 3. Chmielewski (O. Kovařčík), 23. O. Kovařčík (M. Doudera).
Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.

Vyšší tresty: Kodýtek - Hrehorčák oba 10 min.

Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Hynek

vyloučení
6:6
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
25:39
Zblokované střely
13:7
Hity
13:14
Vhazování
26:43
Diváci
6011

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, Jank, Vráblík, L. Kaňák – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kracík, Pour – V. Němec, Kodýtek, Rob – Malát, Přikryl, Vracovský.

HC Oceláři Třinec

Štěpánek (L. Daneček) – Zahradníček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Gernát, Roth, Haman – Dravecký (A), P. Vrána, Martin Růžička (A) – Hrehorčák, Wolski, M. Stránský – Adamský (C), Marcinko, Hrňa – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 1 1 2 2 0
Peter Čerešňák 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 0 2 2 2 0
Bohumil Jank 0 0 0 1 4
Adam Jánošík 0 0 0 -1 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 14
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 1 1 2 0
Tomáš Mertl 1 1 2 2 4
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 0 0 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Luboš Rob 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 1 0 1 2 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 1 0
Patrik Zdráhal 1 0 1 1 0

komentář

Duel třetího a čtvrtého celku Tipsport extraligy začal pěkně od podlahy. Kovarčík táhl přečíslení dva na jednoho, ve kterém předložil z pravé strany na osu hřiště Aronu Chmielewskimu, jenž z první o levou tyč otevřel dnešní střelecký výčet. Domácí odpověděli podobně. Malát svým prvním extraligovým bodem oslovil Tomáš Vracovského mezi kruhy, který zakončil přesně pod břevno. Po chvilce Budík dobrým napadáním získal na Třineckých puk, oslovil z pravého rohu na brankovišti Patrika Zdráhala a ten dokonal obrat v utkání. Do trháku mohl poslat za nedlouho poté své barvy Rob, pár kroků za modrou ale jen těsně minul tyč. Naopak málem srovnal dělovkou z první na pravém kruhu Wolski, Frodl vyrazil ramenem. Jeho tým si tak do přestávky přenesl těsné vedení.

Jenže Slezané opět brzy po startu třetiny udeřili. Doudera zatáhl kotouč po levé straně, objel branku a našel zpoza ní u pravé tyče Ondřeje Kovarčíka, který již měl snadnou úlohu. Obrat chtěl dokonat Galvinš, muž s maskou Škody vykopl betonem. Podobně napřáhl na modré Budík, jenže mířil těsně nad. A tak udeřil jiný obránce. Roman Vráblík se dostal ke střele z osy hřiště, kterou ještě Štěpánek zvládl vyrazit, na dorážku ale již dosáhnout nemohl. Další bek Jank zase pumelicí mířil jen do středu brány. Gól nepřineslo ani přečíslení tři na dva, které z druhé vlny zakončoval Kracík, touš byl ztečován mimo. Když se v závěru vytáhl Frodl proti Gernátovi zakončujícímu zblízka, byla i o druhé přestávce přeci jenom o něco větší radost na straně domácích.

Západočeši si start do poslední periody pohlídali a navíc sami udeřili. Vojtěch Budík svou pumelici od modré otřel o Marcinka a Plzeň byla rázem v trháku. Poté si navedl kotouč z levé strany na střed Gulaš, jenže minul zařízení. V přesilové hře opět mohutně napřáhl na své parketě Budík, Štěpánek povedený pokus nad beton k pravé tyči jen tak tak vyrazil. Fanoušky vytoužený bůr ale nakonec přišel. Po hloupém najetí Hrni do Frodla trestal dorážkou Gulašovy střely Tomáš Mertl po pouhých osmi vteřinách. Zároveň to byla jeho jubilejní padesátá trefa za Škodovku. Třinecká osmaosmdesátka se vše snažila bleskurychle odčinit, z mezikruží si ale na domácího gólmana nepřišla. Závěr utkání se ještě nesl v početní výhodě Třince, ten s ní ovšem naložil prachbídně a navíc sám mohl inkasovat, když pobídku Poura od pravého mantinelu usměrňoval před Štěpánkem těsně mimo Budík. Západočeši tak na svém ledě i podruhé v sezóně výrazným rozdílem přehráli úřadujícího šampiona a pojistili si tedy právě vůči němu třetí místo v průběžné tabulce.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Na ledě byla vidět velká kvalita soupeře, má v zádech dobré zápasy a dneska ten finální výsledek neodpovídá v poměru sil na ledě. My jsme měli menší problém se sestavou, navíc minulý víkend se nám výsledkově nepovedl. Do utkání jsme tak vstoupili s obavami. Rozhodla produktivita, jestli mám správné informace, tak jsme dali z patnácti střel pět gólů. Hráčům je potřeba poděkovat za snahu."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Dobře jsme do utkání vstoupili, dali jsme rychlou branku, měli jsme dobrý pohyb. Pak jsme ale propadli v útočném pásmu, domácí měli rychlý brejk čtyři na dva a se šťastným odrazem nám srovnali. I druhá branka byla pro nás velmi laciná. Hráči zápas dobře odpracovali, byla na nich vidět snaha, to se klukům upřít nedá, ale individuálními chybami jsme přišli o nějaké body. Jak nám Plzeň ve skóre odskočila, tak bylo pro nás velmi obtížně se do duelu vrátit. Závěr si domácí zkušeně pohlídali."