PLZ - SPA 6:3

PLZ - SPA 6:3 - Spartu zastavíš! Indiáni s Pražany bodovali počtrnácté v řadě!

Plzeň - Domácí víkendový dvojduel uzavřeli modrobílí proti tradičnímu soupeři, pražské Spartě. A vedli si skvěle, po úřadujícím mistrovi si i ona odváží ze západu Čech vysokou porážku.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

6:3
2:1, 2:2, 2:0

Branky a nahrávky: 9. Kracík (P. Zdráhal, Rob), 15. Kantner (Gulaš, Mertl), 37. Pour (L. Kaňák, Kantner), 38. P. Zdráhal (Gulaš, Pulpán), 50. Čerešňák (Kantner), 57. V. Němec (Rob, Kracík) – 13. V. Růžička (Říčka), 22. Pech (Rousek), 40. Buchtele (Pech, Forman).
Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 6:3.

Vyšší tresty: Jánošík a Řepík 10 min, Buchtele a Košťálek DKU

Rozhodčí: Kika, Pražák – Lhotský, Svoboda

vyloučení
8:12
Využití
3:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
25:48
Zblokované střely
13:16
Hity
9:9
Vhazování
24:39
Diváci
7536

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Budík, Čerešňák, Pulpán (A), Jánošík, L. Kaňák, Vráblík, Jiříček – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kracík, Pour – V. Němec, Kodýtek, Rob – Malát, Přikryl, Vracovský.

HC Sparta Praha

Machovský (Wolf) – Kalina, Blain, Koistinen, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, Košťálek, Poizl – Rousek, Tomášek, Řepík (C) – Kudrna, V. Růžička, Říčka – Buchtele, Pech (A), Forman – Pšenička, Sukeľ, Dvořáček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 46 3 43 93,48 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 0
Peter Čerešňák 1 0 1 -1 0
Milan Gulaš 0 2 2 0 0
Adam Jánošík 0 0 0 1 14
David Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Matyáš Kantner 1 2 3 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 1 1 2 2 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 1 1 0 2
Vojtěch Němec 1 0 1 -1 2
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 1 0
Luboš Rob 0 2 2 0 2
Roman Vráblík 0 0 0 1 4
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0
Patrik Zdráhal 1 1 2 1 0

komentář

Jako první zahrozil v utkání Gulaš ze své parkety na levém kruhu, Machovskému puk sice vypadl, ale zachránili ho obránci. Poté se již fanoušci v naplněné LOGSPEED CZ Aréně dočkali. Jaroslav Kracík se vymotal s pukem k pravé tyči a zavěsil přesně do bližšího horního růžku. Vzápětí se dostal ke střele z mezikruží Gulaš, mířil jen do středu branky. Podobně i Vladimír Růžička, přesto se Frodlovi z výstroje touš do sítě vykutálel. Indiáni si ovšem vzali poměrně brzy vedení zpět. Domácí kapitán tentokrát místo střely zvolil parádní příhru z kruhu na kruh a Matyáš Kantner ranou z první nedal sparťanskému gólmanovi šanci zasáhnout. Diváci následně viděli i boxerskou vložku, když po odpískání vyprovokoval potyčku před brankou Škody Řepík, ovšem se zlou se potázal, Adam Jánošík svému sokovi uštědřil nemalou porci tvrdých direktů. Těsně před úvodní sirénou ještě jedovatě vypálil přes obránce Rob z pravého kruhu, Machovský opět puk neudržel, ale černý nesmysl vypadl těsně bližší tyče.

Prostřední část začala divoce, Plzeň musela dokonce na minutu do tří. Sparta branky dosáhla, ovšem ta nemohla být uznána pro bránění Dominiku Frodlovi v brankovišti útočícím hráčem. Po chvilce ale již bylo vše v pořádku, když dorážkou uspěl Lukáš Pech. Svou premiéru si dnes odbyl v listopadu teprve šestnáctiletý David Jiříček a hned zařídil pro svůj tým přesilovku, když ho po odpískání zcela nesmyslně sestřelil Forman. Ten tak zbytečně otupil tlak svého mužstva, přesto i v oslabení zahrozil Dvořáček, který se dokázal natlačit až před domácí svatyni. Její strážce hasil i další chybu v defenzivě svých barev, v přečíslení dvou na jednoho pálil Rousek. A poradil si i s velmi přísně nařízeným trestným střílením, když si na jeho lapačku nepřišel Řepík. Vedení na svou stranu mohla strhnout také Škoda, Mertl ale dorážku rány Vráblíka od modré poslal těsně mimo. Až moc dobře zase mířil Kudrna, který z pravého kruhu orazítkoval vzdálenější tyč. Góly tak přinesl až závěr periody. Nejprve v přečíslení dva na jednoho bravurně předložil Kaňák přes Košťálka Jakubovi Pourovi, který z první div neprotrhl síť. Za minutu a vteřinu navíc na brankovišti dorazil puk za čáru Patrik Zdráhal a Západočeši rázem byli ve velkém trháku. Jenže ten čtyřiadvacet sekund před sirénou ještě stihl ponížit Jan Buchtele, kterému na osu hřiště předložil od levé tyče Pech.

Poslední část načala Sparta v přesilové hře, ale tu domácí skvěle ubránili, Frodl tak řešil, navíc s dobrým výhledem, pouze dělovku Koistinena od modré. Podobně na druhé straně udeřilo, když ze stejné parkety v početní výhodě udeřil tvrdou bombou dnešní narozeninový oslavenec Peter Čerešňák. Pražané chtěli odpovědět vzápětí, ovšem Rouska z mezikruží vychytal Frodl. Naopak půltucet zase mohl trefit Gulaš, tvrdou bombou z plné jízdy z pravého kruhu ale těsně minul. Mrzet ho to však příliš nemuselo. Sparta se na místo na hokej soustředila na vše okolo a závěr tak dohrávala ve třech, navíc předčasně do kabin musel vynervovaný Buchtele a později i po zcela nepochopitelném sekání po odpískání Košťálek. Škoda toho využila k šesté brance, když Robovu střelu dorazil na brankovišti Vojtěch Němec. Indiáni tak se Spartou bodovali počtrnácté v řadě a přeskočili ji na druhém místě v průběžné tabulce!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Do utkání jsme vstoupili dobře. Úvodní perioda byla nahoru-dolů. Byla tam spouta emocí, přišlo hodně lidí a jsem rád, že takový duel byl. Oba soupeři chtěli hrát hokej a toužili po výhře. Prostřední část jsme začali tragicky. Soupeře jsme dostali na koně, tahali jsme za kratší konec. Pomohly jsme si však v přesilových hrách, tím jsme se uklidnili. Máme za víkend dvě cenná vítězství."

Uwe Krupp (HC Sparta Praha): "Prvně bych chtěl pogratulovat domácím k zisku třech bodů. Viděli jsme zápas, který měl parametry play-off. Líbil se mi výkon mého týmu, když se hrál hokej. Rozdílové dnes byly přesilové hry a oslabení. Ve druhé části jsme měli více šancí, přesto Plzeň dala dvě branky. I za stavu 3:4 jsme sahali po bodech, ale hloupými vyloučeními jsme duel ztratili."