ZLN - PLZ 4:0

ZLN - PLZ 4:0 - Škodovka se ze Zlína vrací s prázdnou

Zlín - Po smolně prohraném zápase proti Mountfieldu čekal na hokejisty Plzně houževnatý Zlín. Ráz utkání udala první třetina, kde Berani vstřelili dvě branky, posléze se trefili ještě dvakrát, zatímco Škodovka puk za Kašíka nedostala ani jednou.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

4:0
2:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 5. Dufek (Claireaux), 16. Honejsek (Kubiš), 24. P. Sedláček (Herman, Řezníček), 44. Honejsek (Claireaux, Ferenc)

Průběh utkání: 0:0, 4:0

Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík – Rampír, Axman

vyloučení
4:3
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
20:32
Zblokované střely
13:14
Hity
10:15
Vhazování
34:30
Diváci
4706

PSG Berani Zlín

Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Freibergs, Ferenc, Řezníček, M. Novotný, Buchta – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Fryšara – Herman, Claireaux, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Gazda.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Kolář) – Pulpán (A), Čerešňák, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Vráblík, Houdek – P. Zdráhal, Mertl (A), Gulaš (C) – Kantner, Kodýtek, Pour – V. Němec, Kolda, Rob – Heřman, Vracovský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 20 4 16 80,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -2 0
Milan Gulaš 0 0 0 -3 0
Martin Heřman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Bohumil Jank 0 0 0 -2 4
Adam Jánošík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -4 0
Vojtěch Němec 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 -2 0
Luboš Rob 0 0 0 -1 0
Roman Vráblík 0 0 0 -2 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0
Patrik Zdráhal 0 0 0 -3 0

komentář

Utkání nezačalo zrovna růžově pro domácího útočníka Okála, po minutě a půl schytal nahození Plzně do obličeje a zlínský forward musel zamířit do kabin. Následně Bedřich Köhler šikovně uvolnil Tomáše Fořta, ten se dostal až před Dominika Frodla, ale betony plzeňského brankáře k sobě sklaply včas. Berany to dlouho mrzet nemuselo. Valentin Claireaux vyhrál buly na hokejku Jana Dufka, který přesnou ranou rozvlnil poprvé síť. Vedení Zlína nemuselo mít dlouhého trvání, po rychlém brejku jeli indiáni ve třech proti jedinému obránci, odpovědnost na sebe vzal Jakub Pour, leč Kašíka neprostřelil. Na druhé straně Antonín Honejsek prostřelil Frodla, nicméně tentokrát mu pomohla branková konstrukce. Stejný hráč si spravil chuť o chvíli později. Pavel Kubiš díky chybě Bohumila Janka získal kotouč, v pádu ho předal na druhou vlnu Antonínu Honejskovi, který už měl snadnou práci. V závěru třetiny Plzeň hrála početní výhodu, v té pálil Adam Jánošík, Kašíka ovšem nepřekonal.

Plzni se poslední zápasy na hřištích soupeřů příliš nedařili, ve druhé periodě chtěli svěřenci Ladislava Čiháka jistě se zápasem ještě něco udělat. Jenomže po třech minutách naservíroval puk před branku Jakub Herman a Pavlu Sedláčkovi zbývalo do přihrávky pouze vložit hůl. Berani pokračovali ve své aktivitě, výsledkem toho byla rána Fořta, nyní byla v akci lapačka Frodla. Chvilku poté pálil v přesilové hře Luboš Rob, plzeňský hráč mířil ke vzdálenější šibenici, na poslední chvíli Zlín zachránil Kašík svým ramenem. Úspěšnější nebyl ani Vojtěch Němec, který pálil z mezikruží. V další velké šanci byl krátce za polovinou utkání Martin Heřman, avšak Kašík předvedl další ze svých skvělých zákroků. Poslední šanci prostřední části měl Řezníček, který měl po ráně Claireauxe před sebou prázdnou bránu, leč netrefil.

Závěrečná dvacetiminutovka začala stejně jak třetina předešlá. Po necelých čtyřech minutách vypálil z osy hřiště opět Claireaux, jeho ránu Frodl neudržel a volný Antonín Honejsek pohotově dorazil kotouč do opuštěné klece. Čtvrtá branka zřejmě rozhodla o osudu utkání a zápas se posléze jen dohrával. Diváky ze sedadel zvedla alespoň bitka mezi Bohumilem Jankem a Pavlem Kubišem. Indiáni se v závěru snažili o čestnou branku, Jakub Pour uvolnil na středu Petra Kodýtka, který před zraky necelých pěti tisíců diváků mířil pouze do Kašíka. Závěr dnešního střetnutí se nesl v domácí režii, nepopulárního "bůra" mohl hostům uštědřit Jakub Herman, avšak Dominik Frodl se zaskvěl reflexním zákrokem. Škodovka počtvrté za sebou celkem jednoznačně prohrává na venkovním hřišti, dnes nestačila na Berany v poměru 0:4.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): "Rozhodujícím faktorem zápasu byl brankář Libor Kašík, Plzeň měla hodně šancí, zatímco my hodně štěstí. Musím pochválit celý tým, herní projev a obraz hry byl zcela odlišný než při nevydařených zápasech ve Vítkovicích nebo Olomouci. Skvělý výkon předvedl gólman a přišla skvělá divácká návštěva. Zkrátka všechno se nám na domácí zápas sešlo. Jsme spokojeni s tím, že do přestávky jdeme s výhrou. Zdeněk Okál naštěstí nemá v obličeji žádnou zlomeninu, doktoři ránu zašili a během přestávky se dá zdravotně do pořádku.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Nebyli jsme horším týmem na ledě, ale Zlín byl efektivní a využil své šance. Průběh zápasů hrál do karet domácímu celku, vedli 2:0 po našich chybách. Na začátku druhé třetiny přidali třetí gól a poté jsme už těžko mohli obrátit nepříznivý vývoj zápasu. Viděl jsem dnes na ledě jinou Plzeň než v předchozích nevydařených venkovních zápasech. Kluci měli snahu se zápasem něco udělat, chtěli se porvat o výsledek na rozdíl od předchozích zápasů."