CHL: PLZ - RSC 9:3

CHL: PLZ - RSC 9:3 - Vysoká výhra za tři body! Škodovka přejela dánského mistra!

Po dvou dnech se šlo v Plzni znovu do LOGSPEED CZ Arény na hokej, na západ České republiky přicestoval dánský mistr Rungsted Seier Capital. Indiánům vyšel i druhý zápas v letošním ročníku Champions Hockey League, svého soka tentokráte porazili v základní hrací době, proti dánskému mistrovi si připsali vysoké vítězství!

HC Škoda Plzeň - Rungsted Seier Capital

9:3
3:2, 3:0, 3:1

Branky a nahrávky: 1. Vlach (Kantner, Němec), 3. Gulaš (Mertl), 16. Mertl (Němec, Gulaš), 28. Gulaš (Moravčík, Pavelka), 32. Mertl (Gulaš, Vráblík), 39. Němec (Čerešňák, Indrák), 43. Indrák (TS), 44. Pour (Gulaš), 47. Gulaš (Rob) – 10. Rosenthal (Raskob, Green), 20. Moore (Andersson, Boysen), 53. Lucia. Průběh utkání: 2:0 2:1, 3:1, 3:2, 9:2, 9:3.

Rozhodčí: Ansons, Pražák – Svoboda, Zíka

vyloučení
7:10
Využití
3:1
V Oslabení
0:1
střely na branku
35:14
Zblokované střely
20:5
Vhazování
37:30
Diváci
3 261

HC Škoda Plzeň

Pavelka (Frodl) – Pulpán (A), Čerešňák, Moravčík, Kaňák, Budík, Vráblík – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Němec, Vlach, Kantner – Rob, Kracík, Indák – Straka, Kodýtek, Eberle – Kolda

Rungsted Seier Capital

Lillie (41. Lee-Olsen) – Raskob, Fredriksson, Schulze, Hanna, Møller, Jelert – Rosenthal, Moore, Lucia – Persson, Olsson (C), Andersson – Boysen, Poulsen, Høeg-Jørgensen – Gade, Green, Andersen – Nistrup, Harries Andersen

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jaroslav Pavelka 60 14 3 11 78,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 2
Peter Čerešňák 0 0 0 -1 2
Jan Eberle 0 0 0 0 2
Milan Gulaš 3 3 6 3 0
Miroslav Indrák 1 1 2 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 3 0
Matyáš Kantner 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 -1 2
Matěj Kolda 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 2 1 3 3 0
Michal Moravčík 0 2 2 3 2
Vojtěch Němec 1 2 3 0 0
Jakub Pour 1 0 1 3 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 2
Luboš Rob 0 1 1 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 0
Roman Vlach 1 0 1 1 0
Roman Vráblík 0 1 1 1 0

komentář

Po úvodním ceremoniálu, kdy bývalý plzeňský útočník František Černý obdržel památeční dres k šedesátým narozeninám, se už šlo na hokej. A indiáni do zápasu vlétli opravdu dosti zostra, hokejisté dánského celku nevěděli, kde jim hlava stojí. Ale věděli, kde je kotouč, protože ten se už v první minutě dostal do jejich sítě. Kaňák totiž zavezl puk do útočného pásma, Kantner byl v dobré šanci, ale hodně blízko u gólmana, takže nakonec napálil jen jeho. Roman Vlach byl ale pohotový a dorazil kotouč do sítě. Thomas Lillie, gólman hostí, mohl puk lovit z branky i o minutu později, když po akci Eberleho střílel Straka, ten trefil brankářovu vyrážečku. Západočeši se tedy podruhé radovali až o další minutku později. Kapitán Milan Gulaš předvedl brilantní individuální akci. Protáhl se kolem protihráčů až před branku, kde si pohrál i s gólmanem, poté zakončil bekhendem přesně - 2:0 pro Plzeň. Nemuselo zůstat jen u toho, Luboš Rob se v páté minutě dostal do dalších obrovských šancí, ale v těchto případech Lillie svůj celek podržel. 

Tým Rungstedu si musel vzít po druhé inkasované brance oddechový čas, aby trenér Hjalmarsson své svěřence mohl pokud možno uklidnil. I po něm však vládli nadále indiáni, jenže brzy přišel problém v podobě oslabení. Během něj nejprve Straka s Eberlem skvěle operovali v útočném pásmu, když se hra přesunula na druhou stranu, oba útočníci rychle vyrazili za napadáním, leč kotouč se dostal za jejich záda blíže k bráně Plzně. Nikolaj Rosenthal měl tak v útočném pásmu dost prostoru, otočil se a vystřelil přesně do levého horního rohu Pavelkovy klece. Početní výhodu si pak zkusili i domácí, Rob nejprve napálil tyčku, Mertl po něm střílel do betonu gólmana hostí. Na řadu přišla dokonce dvojnásobná přesilovka indiánů. Gulaš s Němcem připravili pozici pro Tomáše Mertla, jenž vypálil z mezikruží z voleje, trefil se náramně pod břevno. Dánský mistr však stihl korigovat ještě v poslední minutě úvodní třetiny. TJ Moore dobře podržel puk v nabídnuté výhodě, také on se trefil střelou švihem přesně pod břevno, Jaroslav Pavelka byl bezmocný. Po dvaceti minutách tak Škoda vedla 3:2.

Prostřední třetinu utkání naprosto ovládla Škodovka jak herně, tak i výsledkově. Nejprve však zahrozil dánský mistr, který byl během svých přesilových her hodně nepříjemný v okolí branky Jaroslava Pavelky. Navíc si hosté zahráli i dvojnásobnou přesilovku, během početních výhod nebezpečně stříleli Persson a Andersson, leč plzeňský gólman se v obou případech bezvadně přemístil a neinkasoval. Po ubráněném oslabení už vládl jen jeden tým, a to domácí. Indiáni využili přesilovou hru, když si kapitán Milan Gulaš přebral kotouč na vlastní modré čáře, prokličkoval se do pásma a rychle vystřelil švihem. Gólman Lillie nestihl včas sklapnout betony, a tak plzeňská 77 zaznamenala svůj druhý gól v duelu.

První plzeňská útočná formace si pak na ledě dělala, co chtěla. Před další trefou elitní formace Škody pálil bek Vojtěch Budík, jeho tvrdá bomba orazítkovala pravou tyč hostující svatyně, až to tribunami zahučelo. Pak už se domácí fanoušci mohli radovat. Pour šikovně udržel kotouč u mantinelu, Vráblík záhy vypálil od modré čáry. U brankoviště hlídkoval opět Gulaš, jenž přistrčil kotouč na Tomáše Mertla, také on si připsal svůj druhý zásah a celkově pátý gól Plzně. Po skončení další početní výhody střílel v závěru třetiny od modré čáry Čerešňák, první u puku byl Vojtěch Němec, který ho doklepl do sítě. Po čtyřiceti minutách hry vedli modrobílí 6:2.

Od třetí třetiny nastoupil do branky hostí gólman Jon Lee-Olsen, který se musel hned hodně ohánět. Nejprve ho po rána Michala Moravčíka zachránila tyčka, záhy na něj sám ujížděl Miroslav Indrák. Toho hostující gólman sice vychytal, ale puk za ním zůstal ležet v brankovišti. Povalující se kotouč ale zalehl jeden z hostujících hráčů, a tak následovala trestné střílení! To Miroslav Indrák proměnil po bekhendovém blafáku tak chladnokrevně a přesně, že celý jeho zásah ještě musel posvětit rozhodčí u videa. Pak si další akci v útočném pásmu rozjela elitní formace Plzně, Tomáš Mertl mohl završit hattrick, ale nakonec trefil jen břevno. Nemuselo ho to mrzet, protože Jakub Pour se také dočkal gólu, když se trefil svižnou ranou švihem mimo dosah Lee-Olsena. 

V další přesilové hře, v tomto případě 4 na 3, dokonal Milan Gulaš hattrick! Luboš Rob mu přihrál příčně středem hřiště, plzeňský kapitán vypálil z první a mohl se jít radovat. 9:2 pro Škodovku.Osm minut před koncem základní hrací doby se zničehonic prosadili i hosté. Čerešňák to zpětnou přihrávku neusnadnil Indrákovi, který jako poslední hráč o kotouč poté přišel. Napadající Mario Lucia puk vybojoval a řítil se sám na Pavelku, kterého překonal šikovným blafákem mezi betony. Indiáni nakonec zvítězili 9:3, Milan Gulaš si v utkání připsal neuvěřitelných šest bodů!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (trenér HC Škoda Plzeň): Výsledek je zavádějící, věděli jsme, že Rungsted hrál s Zugem minimálně půlku zápasu vyrovnanou partii. Je to velmi bruslivý tým, možná se na nich trochu podepsalo cestování. Připravili jsme se na ně, chci hráče opravdu pochválit, že jsme šedesát minut hráli přesně tak, jak hrát chceme. Nesklouzlo to do pasivity, dohrávání zápasu a jsem rád, že to takhle nakonec dopadlo.

Erik Hjalmarsson (trenér Rungsted Seier Capital): Od prvního střídání to z naší strany nebylo ono. Dnes proti nám stál podobný soupeř jako v Zugu, ale od nás to dnes od začátku bylo špatné a každým střídáním to šlo hůř a hůř. Nakonec se nám v průběhu zápasu nepodařilo zlepšit.