JUN: PLZ - SAL 2:3

Junioři svého soupeře přehráli i vysoce přestříleli, přesto prohráli

Plzeň - Mladí indiáni na svém ledě v rámci Superpoháru DHL přivítali zahraničního soupeře - konkrétně rakouský Salzburg.

HC Škoda Plzeň - EC Red Bull Salzburg

2:3
1:2, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Houdek (Kolda, Přikryl), 27. Přikryl (Houdek) – 8. Cimmerman (Wolf, Pronin), 14. Borzecki (Menner, Hložek), 52. Linder (Schwaiger, Reich). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Vyšší tresty: Jiříček - Eham 10 min.

Rozhodčí: Jaroš – Špůr, Hradil.

vyloučení
4:7
Využití
1:0
střely na branku
50:14
Diváci
65

HC Škoda Plzeň

K. Kolář (Micka) – Houdek, Šiller, Jiříček, Pánek, Moravec, Kremláček, Malák– Kopic, Šuhaj, Kolda, Matiášek, Přikryl, Čermák, F. Kolář, Tůma, Malát, Slanina, Princl.

EC Red Bull Salzburg

Bugl (Kolarz) – Obu, Schwaiger, Menner, Wimmer, Reich – Cimmerman, Hänelt, Eham, Lutz, Maier, Winkelmann, Leonhardt, Borzecki, Pronin, Wolf, Linder, Hložek, Müller.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Kristián Kolář 58 14 3 11 78,57 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Čermák 0 0 0 0 0
Michal Houdek 1 1 2 0 0
David Jiříček 0 0 0 0 14
Filip Kolář 0 0 0 -1 0
Matěj Kolda 0 1 1 -1 0
Marek Kopic 0 0 0 -1 0
Vladimír Kremláček 0 0 0 -1 0
Daniel Malák 0 0 0 -2 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 2
Jan Matiášek 0 0 0 0 0
Michal Moravec 0 0 0 0 0
Tomáš Pánek 0 0 0 0 0
Marek Princl 0 0 0 -1 0
Filip Přikryl 1 1 2 1 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
Albert Šiller 0 0 0 -1 2
Vojtěch Šuhaj 0 0 0 0 0
Jan Tůma 0 0 0 -2 0

komentář

Utkání svou ranou od modré načal Malák, Bugl srazil puk na zadní mantinel. Podobně se mu vedlo i při zakončení Přikryla z pravého kruhu. Nakonec se ale indiáni dočkali, když ihned po buly přesně zamířil Michal Houdek. Rakušané o sobě dali vědět vzápětí, když se z pravé strany sám na Koláře hnal Borzecki, ani nadvakrát ovšem neuspěl. Jenže indiáni varování nevzali vážně a brzy tak po rychlém výpadu srovnal krok se Západočechy Sebastian Cimmerman. Vrátit náskok svým barvám mohl v početní výhodě z první z pravého kruhu Čermák, hosty uchránil částečně Bugl a částečně branková konstrukce. Jen co se Salzburg dostal do plných stavů, dokonal v utkání obrat. Mennerovu ránu z pravého kruhu vytěsnil Kolář jen na levý, odkud pohotově doklepával k bližší tyči Jakub Borzecki. O první přestávce se tak z těsného vedení radoval Red Bull.

V úvodu prostřední periody museli hosté po zbytečném ataku na Koláře do tří na sto vteřin. I když byli pod velkým tlakem, situaci ustáli. Avšak neuběhla ani půlminutka hry a rozhozenou pětici Rakušanů dorazil Filip Přikryl. V polovině utkání nejprve prověřil rameno gólmana Škody z levého kruhu Reich, aby po chvilce z mezikruží Maierovo ránu vytěsnil na břevno Kolář. Na druhé straně z obdobné pozice neuspěl ani Šuhaj. Když těsně před druhou sirénou minul z první z vrcholu brankoviště zařízení Malát, měla o osudu duelu rozhodnou závěrečná dvacetiminutovka.

Poslední část načal z levého kruhu Eham, našel jen lapačku gólmana. Za Plzeň odpověděl dvakrát Malák, jednou Bugl vykopl betonem, podruhé zakročil hrudí. Ujalo se tak až nahození od modré na teč od Eliase Lindera, které Kolář přes valnou hromadu před sebou neviděl. Vzápětí Matiášek obkroužil branku a rychle zakončil, puk proskotačil kolem strážce svatyně těsně mimo. Podobně se svou snahu dopadl i Malát, jehož zakončení z mezikruží skončilo z vnější strany na levé tyči. U té později dvakrát zakončoval Kolda, ani jemu se síť rozvlnit nepodařilo. Dvě a půl minuty před třetí sirénou se nechal zbytečně vyloučit hostující Leonhardt a indiáni to ihned zkusili v šesti. Jenže z velkého tlaku již vyrovnání nepřišlo a tři body tak dnes uzmuli hosté.  

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): "My jsme takový vývoj trochu předpokládali. Klukům jsme říkali, že musíme proměnit šance, jinak se s nimi budeme tahat a rozhodne nějaký náhodný gól, protože soupeř těch střel neměl tolik. Bohužel jsme ale neproměnili vůbec nic z těch tutovek. Počet střel byl vysoký, ovšem byla tam spousta jasných gólovek. To byl zápas na pět, šest branek. Jenže jsme je nevyužili a vývoj byl takový, že jsme inkasovali z jedné nebo dvou střel v poslední periodě soupeře. I přes power-play jsme již pak nedokázali odpověď. Opět jsme se ve skupině dostali do problémů, ta je vyrovnaná. Musíme teď vše vyhrát, abychom se ve hře o postup udrželi až do konce."