PLZ - TRI 5:0

PLZ - TRI 5:0 - Plzeňští válečníci pěti šípy skolili lídra z Třince!

Plzeň - Indiáni po čtyřiadvaceti hodinách opět na svém ledě přivítali lídra z Třince. A i potřetí v sezóně proti Slezanům dnes otevřeli střelecký výčet.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

5:0
1:0, 0:0, 4:0

Branky a nahrávky: 12. Pour (Stříteský, L. Kaňák), 52. Čerešňák (Gulaš, Suchý), 53. Straka (Gulaš), 58. Straka, 59. Straka (Eberle, Pavlát). Průběh utkání: 0:0, 5:0.

Vyšší tresty: Gulaš - Marcinko oba 10 min.

Rozhodčí: Hodek, Pešina – Malý, Pešek

vyloučení
4:5
Využití
2:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
25:38
Zblokované střely
6:20
Hity
18:11
Vhazování
29:35
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Frodl) – Budík, Čerešňák (A), Lang, Kvasnička, Vráblík, Stříteský, L. Kaňák – Suchý, Kodýtek, Gulaš (C) – Straka (A), Vampola, Eberle – Rob, Stach, Pour – Slanina, Malát.

HC Oceláři Třinec

Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Kundrátek – Hrehorčák, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Stránský, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Martynek, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 38 0 38 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 2 0
Peter Čerešňák 1 1 2 1 0
Jan Eberle 0 1 1 2 0
Milan Gulaš 0 2 2 1 12
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 0
David Kvasnička 0 0 0 0 2
Viktor Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Jan Slanina 0 0 0 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 3 0 3 3 0
Matěj Stříteský 0 1 1 2 2
Filip Suchý 0 1 1 0 0
Petr Vampola 0 0 0 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 2

komentář

Třinečtí hned v úvodu střetnutí dostali výhodu přesilové hry, jedinou vážnější příležitostí ovšem byla jedovatá pumelice Gernáta od modré. Následně vyrazil s pukem až mezi kruhy Kundrátek, Pavlát skvěle zakročil a poradil si i s dorážkou Vrány. Skóre tak otevřela až povedená přesilovková kombinace Škody. Lukáš Kaňák z osy hřiště od modré oslovil na levém kruhu Matěje Stříteského, který místo střely ihned předal Jakubovi Pourovi na druhou stranu, jehož rána z první rozvlnila síť. Rychlou odpověď měl na holi Jaroměřský. Najížděl sám na domácí svatyni, zvolil střelu, kterou její strážce betonem vykopl na svou pravou tyč. Autor prvního gólu ještě těsně před první sirénou zahrozil bekhendem z mezikruží, Kacetl byl připraven.

Prostřední periodu načal povedeným sólem z vlastního pásma až do útočného Kundrátek, následně předal Kurovskému, Pavlát zakončení z mezikruží vytěsnil. Na druhé straně našel Eberle z levé strany u bližší tyče Straku, ten z první puk za Kacetla neprocpal. Nevedlo si ani Gernátovi, který z rohu vytančil až na brankoviště. Sám na muže s maskou Škody následně najížděl Stránský, autor včerejších dvou branek, rána mezi betony mu tentokrát neprošla. Svou šancí pohrdl i Martynek, který z mezikruží zcela minul zařízení. Lépe si na brankovišti počínal Dravecký, zkusil kličku do bekhendu, ale nepřehodil nastavený beton famózního Pavláta. Vše tak mohl těsně před druhou přestávkou potrestat v přečíslení tři na dva Gulaš z mezikruží, rozezvučel ovšem pravou tyč. 

Poslední dvacetiminutovku odstartovalo zakončení Růžičky a dorážky Vrány s Gernátem, brankář indiánů odolal v čele s obránci vleže. Třinecký obránce poté neskóroval ani v úniku, když zvolil kličku do forhendu a síť nerozvlnila ani dorážka Kurovského. Následně na druhé straně oslovil novic v modrobílém dresu Vampola z pravé strany mezi kruhy Eberleho, jeho protečování stihl Kacetl vytěsnit. A tak opět udeřila až plzeňská přesilovková formace. Peter Čerešňák si sjel od modré až k pravé tyči, odkud prakticky do prázdné doklepával parádní pas Milana Gulaše z levého kruhu. Domácí kapitán navíc za 59 vteřin zůstal sám před třineckou svatyní a zkusil kličku do bekhendu. Tu její strážce sice vyrazil, ale pouze k Petru Strakovi, jenž doklepával prakticky do prázdné. Poměrně brzy sáhli hosté díky domácímu vyloučení ke hře bez brankáře, to však potrestal znovu stejný hráč ranou přes celé kluziště. A aby toho nebylo málo, vzal na sebe přečíslení a dokonal tak během necelých sedmi minut čistý hattrick! Jeho parťák Dominik Pavlát pak navíc drží neprůstřelnost již více než sedm třetin a dnes na poslední gól asistoval.       

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Dneska by se dalo říci, že hokej nemá logiku. Zápas nám bezpochyby vychytal Dominik Pavlát. Bylo to jeho utkání, zlikvidoval velké šance Třince, místy jsme byli až pod drtivým tlakem hostů. Výsledek vypadá jednoznačně, ale kdo zápas viděl, tak musí vědět. Velká pochvala pro našeho brankáře."

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): "Náš výkon se mi v prvních padesáti minutách líbil. Hráli jsme velice dobře, ale v posledních zápasech nás tlačí bota v proměňování šancí. Dneska jsme jich měli spoustu, abychom se dostali do vedení. Zápas rozhodl druhý gól Plzně, závěr už měli hráči v hlavách, byli zklamáni z průběhu hry. Bohužel zápas se hraje šedesát minut a to jsme dneska nehráli."