PLZ - PCE 5:2

PLZ - PCE 5:2 Šestá výhra v řadě, indiánům proti Pardubicím vyšla odveta!

Plzeň - Dynamo v dosavadních pěti zápasech vyhrálo pouze jednou, bylo to v rámci 2. kola právě doma s Plzní 3:2 v prodloužení. Indiáni ale Pardubicím porážku oplatili a zdolali Východočechy 5:2! Zapsali tak už šestou výhru v řadě a nadále vévodí extraligové tabulce.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

5:2
1:0, 3:1, 1:1

Branky a nahrávky: 2. Suchý (Kracík), 24. Gulaš (Pour), 28. P. Musil (Rob), 32. Straka (Lang, Eberle), 60. Straka – 27. R. Kousal (Blümel), 49. Svačina (Blümel, Mikuš).

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Rozhodčí: Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát

vyloučení
5:5
Využití
1:1
V Oslabení
1:0
střely na branku
25:28
Zblokované střely
11:7
Hity
5:6
Vhazování
29:38
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Kvasnička, Čerešňák, Budík, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Kantner, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

HC Dynamo Pardubice

Kantor (Klouček) – Mikuš, Bučko, S. Zacharčuk, Nakládal (C), J. Zdráhal, Holland, Vála – Mandát (A), Poulíček (A), Svačina – Blümel, R. Kousal, Tybor – Paulovič, Claireaux, Kusý – Machač, Anděl, Zeman.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 28 2 26 92,86 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 2 0
Peter Čerešňák 0 0 0 2 2
Jan Eberle 0 1 1 2 0
Milan Gulaš 1 0 1 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 0 0 1 2
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 2
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Viktor Lang 0 1 1 1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 0 2
Pavel Musil 1 0 1 0 0
Jakub Pour 0 1 1 0 0
Luboš Rob 0 1 1 0 0
David Stach 0 0 0 0 0
Petr Straka 2 0 2 2 0
Matěj Stříteský 0 0 0 1 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Pardubice chtěly odčinit sobotní porážku 1:7 na Spartě a první šanci si vytvořily hned po 88 sekundách. Kusý zůstal volný před brankou, ovšem puk se mu zamotal mezi nohy a nedokázal zakončit. Plzeň se vzápětí naopak z první příležitosti prosadila. Filip Suchý si vyjel s kotoučem na levý kruh a zdánlivě neškodnou střelou překvapil Kantora, který propustil kotouč mezi betony.

V úvodní části se hrál vyrovnaný hokej. Dynamo mohlo odpovědět v šesté minutě zásluhou Jana Mandáta, ke kterému se dostal kotouč u levé tyčky, ale pardubický útočník netrefil branku. Plzeň mohla vytěžit z dobrého napadání druhý gól. Suchý vybojoval puk a posunul ho na osamoceného Kracíka, jehož dělovka skončila na horní tyčce Kantorovy branky. Indiáni poté měli k dispozici přesilovku, ale nezužitkovali ji, do kabin tak šli s těsným náskokem.

Ve druhé třetině znovu jako první zahrozili Východočeši. Čerešňák na útočné modré čáře ztratil kotouč, Radoslav Tybor ujížděl na Frodla, ale dotírající Kvasnička pardubickému křídelníkovi neumožnil dotáhnout bekhendový blafák do gólového konce. O malou chvilku později se prosadila na druhé straně Plzeň, která těžila z produktivity. Přečíslení Mertla s Gulašem na jediného obránce ještě gólem neskončilo, ale Milan Gulaš si poté vzal puk za brankou, vyjel si až mezi kruhy a zamířil z otočky k levé tyči.

Pardubice dokázaly snížit ve 27. minutě. Robert Kousal si našel puk na pravém kruhu a střelou přes obránce vypálil k bližší tyčce. Frodl měl zakrytý výhled a nedokázal zareagovat. Jenže vzápětí bylo znovu všechno jinak. Dynamo doplatilo na nedisciplinovanost, dvakrát během sedmi sekund totiž hosté vyhodili puk do hlediště a nabídli indiánům dlouhou dvojnásobnou přesilovku! Tou modrobílí nepohrdli, Rob našel mezi kruhy Pavla Musila, jemuž střela nesedla podle představ, ale pomalý kotouč zapadl do sítě. Kantor totiž vůbec neviděl přes obránce Nakládala.

Druhou část klasické přesilovky už Východočeši zvládli a z trestné lavice vracející se Zacharčuk, kterému namazal kotouč rozehrávající Frodl, vysunul do úniku Patrika Poulíčka. Ten však ranou zápěstím trefil jen pravou tyč. Při dalším oslabení Dynamo zahrozilo znovu z brejku, přečíslení dvou proti jednomu zakončil Claireaux do připraveného Frodla, který udržel puk mezi rukou a tělem. Pardubicím poté začala zkrácená přesilovka, ale hned v jejím počátku ujel po levé straně Petr Straka a ranou z nápřahu poslal kotouč ke vzdálenější tyčce mimo dosah Kantora. Před poslední třetinou tak Plzeň vedla 4:1.

Dynamo se ještě pokoušelo duel zdramatizovat a bylo aktivnější. Indiáni svému soupeři navíc nabídli tři přesilovky a jednu z nich Východočeši využili. Ve 49. minutě Blümel z pravého kruhu našel na druhé straně volného Vladimíra Svačinu, který střelou z první překonal přesunujícího se Frodla. Další gól už ale Pardubice nevstřelily a při hře bez gólmana inkasovaly. Zacharčuk přišel o puk na útočné modré čáře, Petr Straka ho v klidu dovezl do sítě a svým druhým gólem v zápase upravil skóre na 5:2.

VÍTĚZSTVÍ! 👏 Paráda, Dynamu jsme oplatili porážku z prvního zápasu sezóny a doma si připisujeme vítězství a další tři tělo! Děkujeme VŠEM, kteří jste nám dnes na dálku fandili 💙 Zveřejnil (a) HC Škoda Plzeň dne & nbsp; Pondělí 9. listopadu 2020

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): "Když bych se měl vžít do hlav hráčů, tak musí být strašně složité v takových podmínkách vůbec hrát. Bez lidí, navíc v tak pozdním čase. Je těžké se v hlavách na zápas zkoncentrovat a připravit. Ze zápasu jsem rád, že máme skvělé tři body. Využíváme toho, že jsme v posledních zápasech produktivní, čtyři pět branek by mělo na body stačit. Chtěl bych pochválit Dominika Frodla, drží naší defenzivu a spousta uhraných bodů jde i za ním."

Milan Razým (HC Dynamo Pardubice): "Pro nás to bylo nešťastné utkání. Po minulém debaklu na ledě Sparty a výkonu kterém jsme předvedli, jsme si řekli, že musíme hrát úplně jinak, změnit přístup k zápasu, což hráči ukázali. Sehráli jsme vyrovnanou první třetinu, dovolím si říci s favorizovanou Plzní. I když jsme dostali hned v úvodu nešťastný gól, tak ve druhé periodě, což se málo vidí jsme byli třikrát vyloučení za vyhození kotouče, z čehož jsme byli potrestáni už na 1:3. Po následném ubráněném oslabení jsme trefili pouze tyčku, zatímco Plzeň následně přidala čtvrtý gól, čímž o výsledku zápasu rozhodla. V poslední třetině se nám povedlo snížit, ale do dalších žádných větších šancí už jsme se nedostali."