MBL - PLZ 4:2

MBL - PLZ 4:2 - Bruslaři opět rozhodli jednou třetinou

Plzeň - Škoda po dvou kolech znovu vyrazila na souboj o šest bodů na led Bruslařů. A stejně jako před necelými dvěma týmy úvodní dějství branku nepřineslo.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

4:2
0:0, 0:1, 4:1

Branky a nahrávky: 46. Claireaux (Cienciala, Allen), 49. Jääskeläinen, 57. Allen (Claireaux, Cienciala), 59. Fillman – 37. Budík (Kodýtek, Eberle), 58. Čerešňák (Musil). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Rozhodčí: Pešina, Kika – Gerát, Hynek

vyloučení
4:2
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
34:26
Zblokované střely
12:11
Hity
10:15
Vhazování
35:27
Diváci
hráno bez

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman, Vacík – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang – Suchý, P. Musil, Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – M. Lang, Kracík (A), Pour – Michnáč, Přikryl, Dočekal.


Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 1 0 1 -2 0
Peter Čerešňák 1 0 1 0 0
Martin Dočekal 0 0 0 -2 0
Jan Eberle 0 1 1 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
David Kvasnička 0 0 0 0 2
Viktor Lang 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Albert Michnáč 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 0 1 1 0 0
Jakub Pour 0 0 0 -3 0
Filip Přikryl 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 0 0 1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 1 2

komentář

Utkání odstartoval Bičevskis, avšak střela z úhlu na Frodla neplatila. Poté si oba celky vyměnily po početní výhodě, skóre zůstalo neměnné. A to i po zakončení Kodýtka, jenž dostal puk k levé tyči a po rychlé kličce se jal zakončovat ke druhé. Nevedlo se ani Eberlemu, který obdržel pas zpoza branky před ní, z první těsně minul pravou tyčku. Na druhé straně vlétl před svatyni Škody Kousal, který se protáhl mezi obránci, avšak její strážce zakročil držadlem hole. Když se neujal ani průnik Flunna k pravé tyči od mantinelu a následné dorážky, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.      

Po nevýrazném úvodu prostřední periody se Bruslaři prezentovali povedenou kombinací, na jejímž konci stál Ševc, Frodl ovšem bravurně betonem zakročil proti ráně do poloodkryté klece. Na druhé straně pálili od modré Kaňák a po chvilce i Jiříček, Krošelj pumelici druhého jmenovaného vytěsnil vyrážečkou, první pokus mířil mimo. A tak skóre otevřela až nešťastná vlastní branka. Vojtěch Budík hledal od levé tyče ke druhé svého spoluhráče, jenže touš si mezi betony svého brankáře ztečoval Stránský. Náskok modrobílých vzápětí málem navýšil Kracík, který si sjížděl v přesilové hře k pravé tyči, jenže nedokázal zvednout puk.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Valentin Claireaux, a to hned gólově. Obdržel černý nesmysl od pravého mantinelu na levý kruh a uspěl ranou ke vzdálenější tyči. Po chvilce navíc dokonal obrat v utkání Joona Jääskeläinen, který z první z druhého kruhu trefil stejný růžek. Třetí trefu Bruslařů zapsal bývalý indián Conor Allen, jenž se dostal až před Frodla a po naznačení rychle zakončil. Jenže Západočeši se nevzdávali a za necelou minutku si sjel od modré až na vrchol pravého kruhu Peter Čerešňák a zametl puk pod břevno. Hra bez brankáře ale vyrovnání nepřinesla, naopak. Čtvrtý "cizinecký" gól Mladé Boleslavi poslal do prázdné Mitchell Fillaman. V poslední části domácí indiáni přestříleli 16:4.       

TOP foto: Jan Pavlíček

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a v první třetině jsme byli o malinko lepší. Ve druhé části byla už lepší Plzeň a my jsme byli rádi, že to bylo jenom o gól. I když jsme dostali nešťastnou branku, tak nás podržel gólman. V poslední periodě jsme předvedli parádní otočku. Jsme neskutečně rádi za tři body.“

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Dvě třetiny jsme hráli s Boleslaví vyrovnaný hokej. Přesto jsme hráče před třetí periodou upozorňovali, že aktivita bude jistě na straně domácích. Za naši pasivitu jsme byli potrestáni, první střela přišla od nás až v desáté minutě. Nebyli jsme důrazní v našem předbrankovém prostoru a byli za to potrestaní.“