PLZ - ZLN 7:5

PLZ - ZLN 7:5 - Gólů jako trpaslíků a Plzeň slaví další extraligovou výhru!

Plzeň - Páteční lov Beranů vyšel indiánům náramně. I přes značný odpor hostí nakonec Západočeši zapsali po obrovské přestřelce cenné vítězství.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

7:5
2:0, 4:2, 1:3

Branky a nahrávky: 8. Přikryl (Rob), 18. Čerešňák (Gulaš, Kracík), 23. Kantner, 26. Straka (Budík, Kracík), 30. Gulaš (Kantner, Suchý), 39. Přikryl, 46. Přikryl (Malát) – 39. Karafiát (Honejsek, Ferenc), 40. Vopelka (Kubiš), 45. M. Novotný (Suhrada, Herman), 49. Poletín (Suhrada, Vopelka), 55. Herman (Karafiát). Průběh utkání: 6:0, 6:3, 7:3, 7:5.

Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Komárek, Kis

vyloučení
9:6
Využití
1:2
V Oslabení
0:0
střely na branku
27:33
Zblokované střely
8:14
Hity
12:11
Vhazování
25:41
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Budík – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Stach, Eberle – Pour, Kantner, Rob – Přikryl, Malát.

PSG Berani Zlín

Kašík (27. Huf) – Řezníček, Ferenc, Suhrada, M. Novotný, Žižka (C), Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), P. Sedláček, Vopelka – Václavek, Poletín, J. Ondráček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 60 28 5 23 82,14 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 1 1 0 4
Peter Čerešňák 1 0 1 3 4
Jan Eberle 0 0 0 1 0
Milan Gulaš 1 1 2 1 2
David Jiříček 0 0 0 2 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 1 0
Matyáš Kantner 1 1 2 -1 2
Jaroslav Kracík 0 2 2 2 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Sebastián Malát 0 1 1 2 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 2
Filip Přikryl 3 0 3 2 0
Luboš Rob 0 1 1 3 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Petr Straka 1 0 1 1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 0 2
Filip Suchý 0 1 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 1 0

komentář

Jako první varování v utkání pro Zlín znamenala střela Kantnera, kterého v dobré pozici oslovil Pour a výsledkem byla zvonící branková konstrukce. Hosté si ale hrozbu nevzali k srdci a brzy přišel trest. Rob krásnou přihrávkou od levého mantinelu našel hůl před branku najíždějícího Filipa Přikryla, který protečoval černý nesmysl až do sítě. Podobně vyzval Kracík po chvilce k navýšení náskoku Kantnera, Kašík se tentokrát vytasil se skvělým zákrokem. Hosté odpověděli Poletínem, který se po návratu z trestné lavice zjevil sám před Frodlem, ale ani nadvakrát na něj nevyzrál. A tak platil otřepané: „Nedáš - dostaneš.“ Domácí bleskově otočili hru, Gulaš se vytasil s krásnou přihrávkou z levého rohu k pravé tyči, kam si sjel Peter Čerešňák, jemuž opět pouze stačilo nastavit hůl.

První třetina je za námi a my máme dvoubrankový náskok! Skóre otevřel Filip Přikryl, druhý gól přidával v závěru třetiny Peter Čerešňák. Jen tak dál 🙏

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Pátek 4. prosince 2020

Prostřední periodu načal v přečíslení Honejsek, jenž z pravé strany servíroval ke vzdálenější tyči Šlahařovi, proti snížení byl bleskurychlý Frodl. Udeřilo tak znovu na druhé straně. Kracík v přečíslení dvou na jednoho předal i přes zásah obránce Matyáši Kantnerovi a ten zavěsil pod břevno. Již čtvrtou trefu svých barev přidal za necelé tři minuty Petr Straka, který na brankovišti dorazil předchozí pumelici Budíka od modré. To už bylo moc na Libora Kašíka, kterého v brance nahradil Daniel Huf. Jenže toho přivítal Milan Gulaš gólově, když si v početní výhodě na levém kruhu touš zasekl kolem Řezníčka a zamířil přesně k bližší tyči. Zlínský bek se vše snažil brzy odčinit, po jeho dělovce ještě dorážel Köhler, muž s maskou indiánů sklapl betony včas. A tak přišel tenisový kanár. Filip Přikryl se přes dva protihráče natlačil od pravého mantinelu až k levé tyči, během dlouhé kličky si položil strážce svatyně Beranů a podél jeho betonu akci ukončil. Následně se dočkali i modrožlutí. Jiří Karafiát nic nevymýšlel, přejel útočnou modrou a z vrcholu levého kruhu poslal kotouč přesně do bližšího horního růžku. Těsně před druhou sirénou navíc ještě Kubiš hezkou zadovkou v přečíslení dvou na jednoho oslovil Lukáše Vopelku, jenž pro změnu trefil růžek druhý.

Poslední periodu Zlín rozjel přesilovkou trefou. A poměrně šťastnou, protože dělovku od modré Martina Novotného do sítě ztečovala zlomená hůl Kvasničky. Domácí se ale nenechali rozhodit, navíc svůj premiérový extraligový hattrick zkompletoval Filip Přikryl. Mladý forvard, který navíc bojuje o účast na blížícím se mistrovství světa juniorů, dostal příhru před Hufa, zvolil rychlou kličku do bekhendu a zasunul mezi betony.

Přestřelka ovšem pokračovala. Na modré našteloval kanón Suhrada a rychlou dorážkou se prosadil Michal Poletín. Definitivní tečku za utkáním udělal až Jakub Herman, jenž z podobné pozice na brankovišti zakončil snažení Karafiáta u pravého mantinelu. Divoké střetnutí, které přineslo hned dvanáct střeleckých zápisů, tak nakonec pro sebe uzmuli modrobílí a zapisují další tři body do extraligové tabulky. Třemi asistencemi se na úspěchu Škody podílel i Jaroslav Kracík, který tak navázal na minulé kolo v Liberci, kdy zaznamenal gól a dvě nahrávky.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): "Dobře jsme do zápasu vstoupili, měli jsme dobrý pohyb, gólově jsme se prosadili a hře nic nechybělo. Vše se obrátilo ve druhé třetině, kdy chyběla minuta do konce a my jsme inkasovali dva góly. To byla kaňka prvních čtyřiceti minut, jinak jsem byl s týmem spokojený. V závěrečném dějství nastal pravý opak. Měli jsme hodně vyloučených hráčů, nakonec nás Zlín i přestřílel. Měli jsme zápas rozjetý na daleko lepší výsledek, nicméně soupeř byl velmi agresivní v předbrankovém prostoru a utkání zdramatizoval."

Martin Hamrlík (PSG Berani Zlín): "Zápas se mi hodnotí špatně, utkání jsme začali bez pohybu a můžeme být rádi, že z Plzně neodjíždíme s daleko větším výpraskem. Klasicky jsme začali hrát až v poslední třetině. Před zápasem jsme hráče upozorňovali, že tady nesmíme začít vlažně. Čtyři branky jsme dostali z brankoviště. Lituji brankáře, mají to těžké s takovým výkonem, který předvádíme. Hráči mají jediné štěstí, že na soupisce máme dvanáct útočníků a ti hrají. Na některé hráče se fakt těžce dívá a zatím nemáme žádné nápady, co s tím uděláme."