MBL - PLZ 3:2

MBL - PLZ 3:2 - O osudu derby Škodovek rozhodl závěr prostřední části

Plzeň - Poprvé se v aktuální sezóně představili indiáni ve středních Čechách a polovinu zápasu byl duel bezbrankový. Pak ale náhle do druhé přestávky domácí třikrát udeřili a tím vyrovnaný souboj rozhodli.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň

3:2
0:0, 3:0, 0:2

Branky a nahrávky: 31. J. Stránský (Bernad, P. Kousal), 32. Šťastný (Flynn), 38. J. Stránský (J. Strnad) – 41. Pour (L. Kaňák, Rob), 59. Pour (Gulaš). Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Rozhodčí: Hradil, Pilný – Lučan, Kis

vyloučení
2:2
Využití
1:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
33:35
Zblokované střely
11:11
Hity
7:2
Vhazování
33:39
Diváci
hráno bez

BK Mladá Boleslav

Krošelj (J. Růžička) – Hrbas, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Allen, Moravec – Lunter, A. Zbořil (A), Šťastný – Jääskeläinen, Cienciala, Kotala – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák (A), V. Lang, Jiříček, Kvasnička, Stříteský, Budík – M. Lang, Kodýtek, Gulaš (C) – Eberle, Suchý, Pour – Straka (A), P. Musil, Rob – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 58 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Martin Dočekal 0 0 0 -1 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 1 1 0 0
David Jiříček 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Viktor Lang 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 -1 0
Albert Michnáč 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 0 0 0 1 0
Jakub Pour 2 0 2 1 0
Filip Přikryl 0 0 0 -1 0
Luboš Rob 0 1 1 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Matěj Stříteský 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil Stránský najíždějící z druhé vlny. Mířil mezi betony, tam Frodl místo nenechal. Na druhé straně se do dobré pozice dostal také Pour, vzdálenější tyčku jen těsně minul. Úvodní vyloučení duelu hosté ustáli, v největší šanci Šťastný špatně seřídil mířidla. O první přestávce tak platil bezbrankový stav.


Prostřední periodu odšpuntoval v dosud největší šancí střetnutí Rob číhající u levé tyče, jenže povedenou příhru přizvedl až moc. Následovalo druhé vyloučení v tomto souboji, opět na straně Škody, a jako kdyby odstartovalo velké věci. Nejprve se ještě tečí neprosadil na brankovišti osamocený Zbořil, aby po chvilce kolem klubka hráčů před Frodlem poslal kotouč z pravého kruhu k bližší tyči Jan Stránský. Za další přesně minutku se navíc Mladá Boleslav vymanila ze sevření a v přečíslení dvou na jednoho usměrnil pobídku Flynna David Šťastný. Korigovat mohl později zblízka Straka, Krošelj vytěsnil vyrážečkou. A tak opět udeřili Středočeši po rychlém výpadu. Zblokovali střelu od modré, Strnad viděl za obranou Jana Stránského a ten nadvakrát po kličce do forhendu překonal beton muže s maskou Západočechů.               

Poslední dějství načal Jakub Pour v přesilové hře, když ihned po buly trefil krásně do levého horního růžku z první z osy hřiště. Následovala povedená kombinace modrobílých, na konci které stal Viktor Lang, avšak drama zatím nenastalo. Naopak střelecký zápis klidu měl na čepeli Šťastný, jenž se protáhl až před Frodla, jenže po dlouhé kličce nepřelstil jeho beton. Hosté sáhli ke hře bez brankáře téměř čtyři minuty před koncem základní hrací doby a u levé tyče nadvakrát dodal naději svým barvám opět Jakub Pour. Avšak Škodě zbývalo jen třiašedesát vteřin a vyrovnat již nedokázala.      

TOP foto: Jan Pavlíček

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (BK Mladá Boleslav): „Potkaly se dva bruslivé a vyrovnané týmy. Ve druhé třetině jsme byli produktivní a dali jsme tři góly. Nejvíc nám pomohl první gól, pak jsme se dostali na koně. Na začátku třetí třetiny jsme hráli dlouhé oslabení a vyšli jsme z toho jenom s jedním inkasovaným gólem, což bylo dobře, protože Plzeň má dobrou přesilovku. Závěr zápasu jsme pak měli odehrát zkušeněji, ale dobře to dopadlo.“ 

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Herně to bylo v pořádku, já si myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Měli jsme jít do vedení v úvodní části a vývoj by pak asi byl jiný. První polovinu zápasu jsme na šance určitě vyhráli, jenže poté jsme dostali tři branky a už se to pro nás nevyvíjelo dobře. Snažili jsme se s tím do poslední minuty ještě něco udělat, ale... Chtělo to jít jít do vedení alespoň 1:0 a podle mě na to šance byly.“