TRI - PLZ 3:2

TRI - PLZ 3:2 - Hořké dvě vteřiny pro indiány

Plzeň - Modrobílí se dnes představili v dalekém Třinci v souboji týmů z popředí tabulky. Nakonec o osudu střetnutí rozhodla situace v čase 59:58...

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň

3:2
1:0, 0:2, 2:0

Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Rodewald, Kurovský), 43. Rodewald (Roman, Gernát), 60. Marcinko (Rodewald, Martin Růžička) – 24. Pour (Kodýtek), 31. Kvasnička (Dočekal, Přikryl). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lederer, Rožánek

vyloučení
3:4
Využití
0:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
35:18
Zblokované střely
15:8
Hity
13:12
Vhazování
42:23
Diváci
hráno bez

HC Oceláři Třinec

Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Dravecký (A).

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Frodl) – Kvasnička, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Budík, L. Kaňák, Houdek – Suchý, P. Musil, Pour – Straka (C), Kodýtek, Malát – Michnáč, Kracík (A), Rob – M. Lang, Přikryl, Dočekal.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 60 35 3 32 91,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 0
Peter Čerešňák 0 0 0 -2 0
Martin Dočekal 0 1 1 1 0
Michal Houdek 0 0 0 1 4
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 1 0 1 0 0
Viktor Lang 0 0 0 -1 0
Martin Lang 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 2
Albert Michnáč 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 0 0 0 -2 0
Jakub Pour 1 0 1 0 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 -1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 1 0
Filip Suchý 0 0 0 -2 2

komentář

Vstup do utkání měli bravurní domácí. Ti nejprve zachytili před modrou čarou hostující vyhození, od levého mantinelu poté našel na brankovišti Jack Rodewald Tomáše Marcinka, který nadvakrát překonal Dominika Pavláta. Po chvilce pálil z první z pravého kruhu v početní výhodě Hrňa, muž s maskou Škody se vyznamenal. První nepříjemný zákrok vytáhl betonem Kacetl proti Kaňákovi, jenž svou střelu od modré šikovně schoval. Před první přestávkou ještě modrobílí dostali rovněž výhodu jednoho muže v poli, avšak naložili s ní prachbídně, jedinou šancí tak již zůstal pouze bekhend Stránského ze zajímavé pozice.

Úvod prostřední části byl rovněž gólový. Jakub Pour si od vlastní třetiny pohrál s obranou soupeře ve spolupráci s Petrem Kodýtkem a nakonec zavěsil přes obránce z mezikruží. V přečíslení dvou na jednoho mohl následně nejprve udeřit střílející Ondřej Kovarčík, ale vylámal si zuby na Pavlátovi, stejně jako dorážející Hrehorčák. A tak se znovu radovali Západočeši. Ti zamkli Třinec před Kacetlem, kterého svou ranou z úrovně spojnice obou kruhů propálil David Kvasnička. Srovnat mohl brzy v úniku Michal Kovarčík, avšak bekhendové zakončení poslal těsně mimo. Před pauzou ještě tvrdě pálil pár kroků za modrou Doudera, skórem již nepohnul. 

I poslední perioda začala brankou. Osamocený Miloš Roman ještě u pravé tyče neuspěl, avšak dorážkou srovnal stav Jack William Rodewald. Dokonat další obrat v tomto zápase mohl Michal Kovarčík, sám před Pavlátem pálil jen do jeho betonu. Obě mužstva následně ustála oslabení a zdálo se, že se půjde do prodloužení. Avšak dvě vteřiny před třetí sirénou na brankovišti Tomáš Marcinko vydoloval kotouč a poslal jej přesně k pravé tyči.            

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): „Viděli jsme vyrovnaný zápas. Asi jsme měli více šancí, jejich brankář ale chytal velmi dobře. I přes dva góly soupeře z druhé třetiny, které Plzeň dala z brejků, tak hráči nesložili zbraně a chtěli vyhrát. Bylo to na nich znát. V závěru se k nám přiklonilo štěstí, když jsme rozhodli v posledních vteřinách. Je to kruté pro soupeře, který hrál velmi dobré utkání. Pro nás to jsou výborné tři body do tabulky.“ 

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „V zápase jsme určitě nebyli lepším týmem, přesto jsme sahali minimálně po bodu. Ztratit ho takto před koncem je pro nás kruté. Domácí však byli lepší, aktivnější, střelecká převaha byla na jejich straně.“