PLZ - KOM 0:1

PLZ - KOM 0:1 - Indiánské šípy dnes svůj terč minuly

Plzeň - Západočeši se po venkovní sérii představili konečně ve svých prériích, přivítali brněnskou Kometu.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

0:1
0:0, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 35. Zámorský (P. Holík). Průběh utkání: 0:0, 0:1.

Vyšší tresty: Straka, Malát (oba PLZ) 5+DKU

Rozhodčí: Šír, Úlehla – Bryška, Axman

vyloučení
3:2
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
32:28
Zblokované střely
16:15
Hity
16:17
Vhazování
29:32
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Kvasnička, Čerešňák (A), Budík, L. Kaňák, Vráblík, Jiříček, Houdek – Suchý, P. Musil, Pour – Straka (C), Kodýtek, Malát – Kantner, Kracík (A), M. Lang – Michnáč, Přikryl, Dočekal.

HC Kometa Brno

Klimeš (Vejmelka) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Trška, Bartejs – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Plášek ml., V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Střondala, Vincour – Bondra, Kusko, Schneider.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 59 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 0 2
Peter Čerešňák 0 0 0 0 0
Martin Dočekal 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 25
Albert Michnáč 0 0 0 0 0
Pavel Musil 0 0 0 0 0
Jakub Pour 0 0 0 0 2
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 0 25
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 2

komentář

Jako první zahrozil v utkání Kodýtek, který dostal mnoho prostoru mezi kruhy, avšak Klimeš se vytáhl zákrokem ramenem. Poté putoval za seknutí do sprch Petr Straka a v dlouhé přesilové hře nejprve po příhře z levého na pravý kruh pálil osamocený Holík, avšak vzdálenější tyč minul. Po chvilce z osy hřiště zakončoval Schneider, Frodl vykopl betonem. Vše mohl potrestat v plných stavech Kaňák v dobré příležitosti na brankovišti, ještě ale hledal Kodýtka, ten byl již dobře pokrytý.

Bojovná první třetina je za námi. I přes to, že jsme se museli bránit v pětiminutovém oslabení, byli jsme nebezpečnějším týmem, gól ale zatím žádný nepadl.

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Neděle 21. února 2021

Úvod prostřední periody rozčísla dvě vyloučení, po jednom na každé straně. Klimeš řešil dělovku od modré Budíka a později Čerešňáka z levého kruhu, Frodl se zase musel rychle přesouvat proti Pláškové bombě z prvého kruhu z první. Po chvilce tečoval před domácí svatyní Střondala, její strážce bravurně zareagoval. Následovalo další pětiminutové vyloučení, tentokrát za hit Sebastiána Maláta na Pláška a tentokrát již hosté trestali. Nejprve ještě Holík zprava trefil bližší tyč, později se ale náramně do kotouče opřel z voleje pár kroků za modrou  Petr Zámorský a zavěsil do levého horního růžku.      

Poslední dvaceminutovku odšpuntoval hned dvakrát Kantner. Nejprve se proháčkoval až před Klimeše, ale stejně jako později z vrcholu levého kruhu, na muže s maskou Komety nevyzrál. Na druhé straně se do touše opřel Zámorský od modré, Frodl vytěsnil vyrážečkou. Bravurně zakročil i proti protečování Klepiše z mezikruží pobídky Muellera z levého kruhu. Následně v přečíslení dva na jednoho obdržel přihrávku před branku Zámorský, ale byl příliš blízko na lepší zakončení. V závěru se v dobré pozici ocitl na pravém kruhu rozjetý Kodýtek, ale i kvůli velké sekeře protihráče nezakončil tak, jak by si přál. Hra bez brankáře již domácím nepomohla, ti tak poprvé letos doma prohrávají bez čestného úspěchu. Branku nakonec vstřelil Filip Suchý, ale až vteřinu po závěrečné siréně z dorážky...   

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Pro nás opět kruté. V první třetině jsme byli lepší, tam jsme měli vytěžit gól. Naše fauly nás ale opět potrestaly. Kometa hrála defenzivně, čekala na přesilovky. Nedokázali jsme na to odpovědět. Oslabení nám vzala hodně sil, člověk lepí sestavu. Ve třetí třetině jsme za to měli vzít, bohužel jsme ale nestačili. Ty fauly by se neměly stávat.“

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Dnešní zápas byl velice těžký, proto jsme strašně rádi za tři body. Věděli jsme, že Plzeň hraje celoplošný hokej a je aktivní ve všech zónách. Ze začátku jsme byli pasivní, domácí měli mírný tlak, nicméně od druhé třetiny jsme hráli účelně, dokázali jsme využít přesilovou hru a to nakonec zápas i rozhodlo.“