LIB - PLZ 2:1pp

LIB - PLZ 2:1pp - Vyrovnanou partii rozsekli domácí v prodloužení

Plzeň - Velký souboj pod Ještědem o postupovou čtyřku sehráli Tygři a indiáni. A důležitosti momentu odpovídal i průběh, po základní hrací době byl stav vyrovnaný 1:1.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

2:1p
0:0, 1:1, 0:0 - 1:0

Branky a nahrávky: 36. Gríger (J. Vlach, Najman), 63. Bulíř (Lenc) – 25. Kodýtek (P. Musil). Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rozhodčí: Hradil, Vrba – Ganger, Rampír

vyloučení
7:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0
střely na branku
43:20
Zblokované střely
15:6
Hity
12:9
Vhazování
37:19
Diváci
hráno bez

Bílí Tygři Liberec

J. Pavelka (Král) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – A. Dlouhý.

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Frodl) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Houdek – M. Lang, P. Musil, Gulaš (C) – Kantner, Kracík (A), Pour – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Michnáč, Přikryl, Rob.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 63 47 2 45 95,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 1 0
Jan Eberle 0 0 0 0 0
Milan Gulaš 0 0 0 1 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
David Jiříček 0 0 0 0 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 1 0 1 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 2
David Kvasnička 0 0 0 0 4
Viktor Lang 0 0 0 -1 2
Martin Lang 0 0 0 0 0
Albert Michnáč 0 0 0 0 0
Pavel Musil 0 1 1 0 2
Jakub Pour 0 0 0 1 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 2
Petr Straka 0 0 0 0 0
Matěj Stříteský 0 0 0 -1 2

komentář

Jako první v utkání zahrozil po rychlém výpadu své letky Šír, Pavlát byl připraven. Následující úvodní početní výhodu duelu nevyužil jak Gulaš z levého kruhu, tak po chvilce svou dělovkou z první Stříteský od modré. Udeřit ale mohli i domácí, když se Pavlík dostal za obranu soupeře, avšak na strážce plzeňské svatyně nevyzrál kličkou a následným pokusem mezi betony. Poté museli do čtyř indiáni a nejvíce zaváněla gólem situace, kdy střílenou příhrou našel Musila Birner. Stejný hráč neuspěl ani po chvilce, tentokrát ho na brankovišti našel Lenc. 

V prostřední části se již skóre měnilo. Pavel Musil oslovil zpoza branky před ní Petra Kodýtka, který trefil náramně pravý horní růžek. O rychlou odpověď se snažil Špaček, který protečovával pokus Hanouska, avšak černý nesmysl zamířil těsně mimo. Ještě blíže byl vzápětí k vyrovnání Knot, od modré nastřelil tyčku. Neujala se ani pumelice Musila, který z vrcholu kruhu Pavláta řádně prověřil. Tygrům pomohla až přesilová hra, ve které po krásné kombinaci cik - cak zakončoval Dávid Gríger prakticky do prázdné. Těsně před druhou sirénou mohl svým barvám vrátit vedení Kracík, který dorážel předcházející ránu Budíka, avšak radost mu překazil beton Pavelky.         

Poslední dějství odšpuntoval od modré Jiříček, gólman Severočechů dokázal i přes klubko hráčů před sebou zakročit. Na druhé straně jedovatě pálil Vlach, i Pavlát se činil. Za nedlouho poté dorážel Straka Stříteského bombu od modré, avšak přestřelil. Podobně minul ve velké šanci i Najman. Těsně před třetí sirénou ještě mohl rozhodnout dorážkou Gulašovy střely Kodýtek, Pavelka se stihl přemístit. Nakonec vše rozetnul až v prodloužení Michal Bulíř, který využil Lencovo pobídky od zadního mantinelu před bránu. 

TOP foto: Jiří Princ

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec): „Myslím si, že jsme viděli velice kvalitní utkání. Soupeř výborně bránil. Snažili jsme se přes řadu osobních soubojů dostat k nějakým šancím a pár jsme si jich i vytvořili. Z naší strany to byl dobře odehraný zápas. Jsem rád, že v závěru jsme urvali vítězství. Samozřejmě musím pochválit kluky z oslabení a několik zákroků Jardy Pavelky.“

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Pojďme si sportovně přiznat, že Liberec byl po celé utkání lepší a aktivnější. Na druhou stranu bych chtěl pochválit kluky, my jsme to dobře odbránili, podpořeno opravdu skvělým výkonem našeho gólmana, drželo nás to ve hře. Samozřejmě jsme rádi, že jsme urvali alespoň bod, ale věděli jsme, o co hrajeme a ten vývoj tomu neodpovídal, Liberec nás tlačil. Mohli jsme rozhodnout v přesilovce pět na tři, bohužel se to nepodařilo a inkasovali jsme v prodloužení.“