PLZ - SPA 1:5

PLZ - SPA 1:5 - Odveta se Spartou další body do tabulky nepřinesla

Plzeň - Indiáni mají za sebou letošní domácí premiéru, stylově ji otevřel duel s pražskou Spartou. Ta přitom začala lépe, otevřela střelecký výčet již ve druhé minutě zápasu.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha

1:5
0:1, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 24. Suchý (Kodýtek, Straka) – 2. Zikmund (Pavelka), 23. Kudrna (Košťálek, Pech), 31. Tomášek (Košťálek, Rousek), 41. Dvořáček (Sukeľ), 60. Klimo (Říčka, Piskáček). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Rozhodčí: Svoboda, Šindel – Jelínek, Pešek

vyloučení
2:4
Využití
0:2
střely na branku
48:41
Diváci
825

HC Škoda Plzeň

Pavlát (Micka) – Lang, Kaňák, Houdek, Čerešňák, Vráblík, Jiříček – Malát, Musil, Gulaš (C), Stach, Mertl (A), Kantner, Pour, Kracík, Přikryl, Straka (A), Kodýtek, Suchý.

HC Sparta Praha

Machovský (Neužil) – Piskáček, Košťálek, Jandus, Kalina, Pavelka, Jeřábek, Chvátal – Rousek (A), Pech, Kudrna, Tomášek, Sukeľ(A), Dvořáček, Buchtele (C), Říčka, Zikmund, Pšenička, Vitouch, Klimo.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Pavlát 59 41 4 37 90,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Peter Čerešňák 0 0 0 -2 0
Milan Gulaš 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 0 0 -1 0
David Jiříček 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 2
Matyáš Kantner 0 0 0 -2 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -1 0
Viktor Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 0 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -2 2
Pavel Musil 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Filip Přikryl 0 0 0 -1 0
David Stach 0 0 0 -1 0
Petr Straka 0 1 1 1 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Duel začal pěkně zostra. Neuběhlo ani sto vteřin, když na modré napřáhl Pavelka a před Pavlátem šikovně protečoval do pravého horního růžku Ladislav Zikmund. S rychlou odpovědí se snažil přispěchat Gulaš, ránu z levého kruhu udržel ve výstroji Machovský, podobně jako po chvilce Houdkovu nabídku na teč od modré či Čerešňákovu pumelici ze stejné pozice. Naopak druhý zásah se jal přidat Buchtele, který se ze středního pásma protáhl až mezi kruhy, strážce plzeňské svatyně zakročil vyrážečkou. Poté v přesilové hře Plzeň doslova mačkala svého soupeře, ten odolal. V největší šanci neudeřil ani Mertl z mezikruží. Těsně před úvodní sirénou ještě mohl ze samostatného úniku rozvlnit síť Sukeľ, svižnou střelu ale v lapačce ukryl plzeňský brankář.

I prostřední dějství načali Pražané rychlou brankou. Po sporném vyloučení na domácí straně vypálil od modré Košťálek, před Pavlátem se touš zamotal mezi nohama hráčů, až si jej našel Andrej Kudrna a dorazil do sítě. Plzeň ovšem rychle odpověděla. A dalo by se říct, že stejnou kartou. Po střele Kodýtka z osy hřiště se nejlépe na brankovišti zorientoval Filip Suchý. Vyrovnání měl na holi Gulaš, který se na Machovského řítil sám z levé strany, ten ránu mezi betony udržel. Podobně jako po chvilce, když se souboj obou hráčů opakoval, jen se změnila palebná pozice - vrchol pravého kruhu. A tak znovu udeřilo na druhé straně. V početní výhodě obdržel křižnou příhru David Tomášek a z první propálil vše, co mu stálo v cestě. Před druhou sirénou ještě na sebe vzal přečíslení tři na jednoho Kantner, avšak síť nakonec rozvlnil pouze z boku.   

I úvod poslední dvacetiminutovky patřil hostům. Napadající David Dvořáček vybojoval puk a z jízdy jej z osy hřiště poslal za záda Pavláta. Z podobné pozice na druhé straně po křižné příhře pálil také Stach, Machovský zakročil ramenem. Vzápětí hřbetem lapačky proti Mertlovi, který se protáhl do zakončení mezi beky soupeře. Nevedlo se ani Košťálkovi, který se zjevil před domácí svatyní, její strážce kličku do bekhendu vystihl. Činil se i gólman Sparty, který nejprve pravým betonem zakročil proti ráně Gulaše z první z levého kruhu, následně i vleže lapačkou ukradl gól dorážejícímu Mertlovi. Stejný hráč neuspěl ani vzápětí, když sám na brankovišti zvolil kličku do bekhendu, ale následně poslal kotouč mimo. V závěru utkání ještě zkusili indiáni hru bez brankáře, avšak pátý gól přidal Michal Klimo, který dobruslil vyhozený kotouč ze svého pásma.              

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): Výsledek odpovídá dění na ledě. Jsme tým, který má hokej založený na fyzické kondici, na pohybu, houževnatosti... A pokud to v tom našem hokeji není, tak s takto kvalitním týmem jakým je Sparta prostě neuspějeme. Hosté nás v tom předčili, stejně tak hrou s pukem.

Josef Jandač (HC Sparta Praha): Byl to náš nejlepší zápas z dosud odehraných čtyř. Nejen výsledkem, ale i předvedenou hrou. Jsme rádi, že jsme výkon zlepšili a navázali na poslední třetinu z Kladna. Pořád je to ale hokej v létě, týmy se pohybují v různých fázích přípravy, ale už se tam objevovaly věci, které chceme.