JUN: PLZ - TRI 5:6sn

Junioři svedli s Třincem obrovskou přestřelku!

Plzeň - Mladé pušky mají za sebou třetí zápas během tří dní. Dnes se totiž po dvou venkovních utkáních na Kladně a Spartě představily před svými fanoušky v duelu s Třincem, který měl být původně premiérovým v nové sezóně.

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec

5:6sn
2:1, 2:2, 1:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 1. Soukup (Šuhaj, Lang), 16. Smola (Malát, Lang), 25. Malát (Lang, Špaček), 39. Kvasnička (Hollar, Eremiš), 44. Lang (Šuhaj, Kremláček) – 8. Bujak (Mikler), 37. Petrovský (Geidl), 39. Petrovský (Čmiel, Kubíček), 48. Geidl (Jobánek, Čmiel), 53. Matěj (Jobánek, Pindel), rozh. náj. Matěj. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:6.

Rozhodčí: Šindel – Malý, Sedláček

vyloučení
3:6
Využití
1:2
střely na branku
65:41
Diváci
105

HC Škoda Plzeň

Bočan (nájezdy Micka) – Páník, Kremláček, Hamšík, Špaček, Vajner, Malák – Kvasnička, Hollar, Adamec, Šuhaj, Smola, Dáňa, Beránek, Eremiáš, Malát, Lang, Korčák, Soukup.

HC Oceláři Třinec

Švančara (Švehlák) – Kareš, Bujak, Kubíček, Hrůzek, Homola, Marcinko – Moškoř, Wardas, Petrovský, Pětník, Mikler, Geidl, Pindel, Przybyla, Čmiel, Matěj, Jobánek, Procházka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
David Bočan 65 41 5 36 87,80 0
Marek Micka 1 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Václav Adamec 0 0 0 -1 0
Jiří Beránek 0 0 0 0 0
Josef Dáňa 0 0 0 0 0
Adam Eremiáš 0 1 1 1 0
Jakub Hamšík 0 0 0 0 0
Tomáš Hollar 0 1 1 1 0
Matěj Korčák 0 0 0 0 2
Vladimír Kremláček 0 1 1 1 0
Vlastimil Kvasnička 1 0 1 1 0
Martin Lang 1 3 4 1 0
Daniel Malák 0 0 0 1 0
Sebastián Malát 1 1 2 0 0
Adam Páník 0 0 0 1 0
Jan Smola 1 0 1 0 2
Dominik Soukup 1 0 1 0 0
David Špaček 0 1 1 0 2
Vojtěch Šuhaj 0 2 2 1 0
Stanislav Vajner 0 0 0 -1 0

komentář

Samotný zápas začal poměrně divoce. Lang zatáhl touš do útočné třetiny, poté oslovil z levého kruhu před brankou Šuhaje, který byl dobře hlídaný, proto černý nesmysl posunul k pravé tyči, odkud bekhendem pod břevno zakončil Dominik Soukup. Po chvilce se protáhl až před Švancaru středem kluziště Malát, jeho bekhend ke vzdálenější tyči byl ale vytěsněn. A tak udeřilo na druhé straně. Na modré vyslal pobídku na teč Patrik Bujak, k jeho radosti nepřesně mířící projektil přímo k vlastní levé tyči srazili hned dva indiáni. Následoval první trest duelu, který Oceláři ustáli. I proto, že dělovku Langa z levého kruhu z první, i podobné zakončení Špačka z mezikruží, na muže s maskou Slezanů neplatilo. V plném stavu mohl vrátit vedení svým barvám zase Adamec, jeho ránu z pravého kruhu Švancara pouze vyrazil, dorážka stejného hráče ale mířila nad. Ujala se tak až výhoda Škody ze závěru úvodní periody, ve které z první z pravé strany tvrdě pálil Malát a s dorážkou na brankovišti přispěchal Jan Smola.    

Prostřední periodu odstartoval přihrávkou z levé strany k pravé tyči Sebastián Malát na Langa, Švancara se stihl betonem přesunout. Po chvilce se z prvně jmenovaného stal střelec, k levé tyči totiž z osy hřiště zakončil přečíslení tři na dva. Stejná situace se o pár minut později opakovala, minisouboj tentokrát ovládl třinecký brankář. Zahrozili také Slezané, když přečíslení dva na jednoho vzal na sebe Geidl, z levé strany našel jen beton Bočana. Jenže za nedlouho poté z podobné pozice trefil horní bližší růžek Servác Petrovský. Za dalších pětasedmdesát vteřin si modrobílí pohodlný náskok vzali zpět, když se dorážkou z osy hřiště prosadil Vlastimil Kvasnička. Jenže Oceláři odpověděli ještě rychleji, za dvaadvacet sekund totiž opět Servác Petrovský zamířil z mezikruží do levého horního růžku. 

Poslední dvacetiminutovku načali domácí v přesilové hře, kterou v jejím závěru dokázali využít. Konkrétně Martin Lang, jenž rychle vlétl do útočné třetiny. Třinec odpověděl stejnou mincí, rychlý ťukes zakončil Nico Geidl. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, až se do úniku dostal Pavel Matěj a procpal bekhendem touš do sítě pod betonem Bočana. Závěr utkání již šanci nepřinesl, to až prodloužení. Dvakrát v něm únik neproměnil Lang, jednou trefil tyč. Na druhé straně zase z hrany brankoviště minul zařízení Wardas. Parádní přestřelku tak až v nájezdech rozetnul Pavel Matěj střelou k levé tyči, celkově tuto disciplínu ovládli hosté 2:0.  

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Je to jednoduché - jsme Santa Clausové. Máme soupeře jednoznačně na lopatě, za stavu 3:1 jsme měli DEVĚT gólovek - navíc 5 na 3 přesilovou hru. Obrovské šance, ze kterých nedáme vůbec nic. Pak uděláme vždycky jednu minelu, kterou nedělají ani žaci, dostaneme z ní gól a táhne se to s námi celý zápas. Za normálních okolností jsme měli vyhrát 7:2, ve vším respektu k soupeři. Bohužel... I takto může juniorský hokej vypadat. Bylo to celé o té prostřední části, ve které jsme to neproměnili, poté spadli do křeče, ve které soupeř vždy dal gól po chybě a závaru. Tyhle šance ale soupeřům nabízíme, nám je nikdo nedá.“

Jiří Juřík (HC Oceláři Třinec): „Domácí vstoupili do utkání aktivně, dostali se do vedení, my ale dokázali srovnat. Musím ale říct, že mírně lepší byli po dvě části Plzeňští, měli výborný tah na branku, zakončení... My jsme se ovšem po celé utkání zlepšovali, pomohli se přesilovými hrami, to rozhodlo. Konec byl šťastnější pro nás. Jsme velmi rádi, že jsme trip zakončili vítězstvím a lépe se nám pojede domů.“