ZLN-PLZ 2:1: Radost trvala 33 sekund

Z l í n - Téměř celý zápas neúspěšně bojovali Plzeňáci se zlínskou obranou. V 59. minutě Dušan Andrašovský přeci jen dokázal odpovědět na branku Balaštíka z 8. minuty. Ovšem rychlý výpad Erata s Čajánkem o chvíli později nakonec zařídil domácím výhru. Plzeň tak ani podruhé nevyhrála a i přes výborný výkon Tomáše Duby v brance Plzně si z mistrovského ledu odvezla smolnou prohru 2:1.

PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

2:1
1:0, 0:0, 1:1

Branky: 8. Balaštík (Kristek, Leška), 59. Erat (Čajánek) - 59. Andrašovský (Josef Straka, Výborný). Rozhodčí: Mikula - Lederer, Hlavatý. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5487. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

PSG Berani Zlín

Murín (Altrichter) - Blaťák, Vosátko, Galvas, Tesařík, Nosek, Zubíček - Kristek, Leška, Balaštík - Erat, Čajánek, Barinka - Kováčik, Mokrejš, Okál - Ambruz, Jenáček, Záhorovský.

HC Škoda Plzeň

Duba (Pejchar) - Jindřich, Trnka, Nedoma, Výborný, Cartelli, Špaček, Výtísk - Matějovský, Pospíšil, Šaffer - Havelka, Straka J., Andrašovský - Straka Ma., Kraft, Straka Mi. - Adamský, Kracík, Důras - Mrázek F.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Tomáš Duba 60 36 2 34 94,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 1 2
Dušan Andrašovský 1 0 1 1 0
Mario Cartelli 0 0 0 -1 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Petr Havelka 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Milan Kraft 0 0 0 -1 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 0
David Pospíšil 0 0 0 -1 0
Michal Straka 0 0 0 -1 0
Martin Straka 0 0 0 -1 10
Josef Straka 0 1 1 1 0
Adam Šaffer 0 0 0 -1 2
Jaroslav Špaček 0 0 0 -2 0
Pavel Trnka 0 0 0 0 4
Martin Výborný 0 1 1 1 0

komentář

Přestože Medvědi v úvodu více tvořili hru a měli puk častěji na svých holích, nebezpečnější akce si vytvářela Plzeň. V polovině páté minuty se na Murína řítil se v největší šanci Plzně v úvodu zápasu ocitl Adamský, ale ve vyložené pozici tváří v tvář zlínskému gólmanovi přestřelil branku. Domácí stále pokračovali v aktivitě a ta se jim v 8. minutě vyplatila. Leška tvrdou střelou prověřil Dubu, následně Kristek zpoza branky našel Balaštíka a plzeňský brankář na rychlou střelu zlínského kanonýra neměl nárok - 1:0. Minutu po gólu likvidoval Duba šanci Erata. Asistent u první branky navrátilec Kristek nabil v 16. minutě na gól obránci Noskovi, ale Duba skvělým zákrokem udržel těšný stav. Plzeň hrozila především útokem mladého Jaroslava Kracíka s Adamským a Důrasem na křídlech. Snahu ještě do přestávky srovnat krok zbrzdilo vyloučení Pavla Trnky, kterému se však hokejisté Lasselsbergeru ubránili.

Ve druhé části sledovaly zlínské ochozy vyrovnaný duel. Hned v úvodu prostřední části se naskytla Plzeňákům možnost vyrovnat při vyloučení Tesaříka, ale Murín v oslabení vůbec zasahovat nemusel. Plzeň však postupně přidávala a Murín se začal pomalu potit. V polovině 32. minuty zahrozil útok Milan Krafta, zlínský gólman se ocitl v ohni střel. Za pár chvil Andrašovský se už už radoval z branky, ale bek Vosátko pohotově zabránil cestě puku do sítě. Místo vyrovnání mohlo přijít nedlouho před druhou sirénou navýšení zlínského vedení, ale Leška ani nadvakrát nedokázal Dubu překonat. I po druhé třetině tak odcházela obě mužstvo do kabina za stavu 1:0.

Rozsvítit se mohlo červené světlo v úvodu poslední části za oběma brankami, ovšem ani jedna šance nebyla využita. Na jedné straně útok Petra Lešky, na druhé straně Martin Straka. Brankáři se však vyznamenali. Unikajícího Čajánka zastavil nedovoleně ve 45. minutě Šaffer a Zlín měl výhodu přesilové hry. Gól z přesilové výhody domácí nevytěžili, Plzeň tak byla stále na dostřel. Ovšem přišlo další vyloučení, tentokráte se k trestoměřičům poroučel Adamský. Před Dubu se protáhl Erat, ale i toto oslabení Plzeňáci přestáli. 10 sekund po skončení trestu Adamského jej vystřídal na trestné lavici domácí Zubíček. Jenže Západočeši se spíše trápili a jedinou střelu si připsal Martin Straka. Pět minut před koncem základní hrací doby ukázal sudí Mikula plzeňské lavičce dvouminutový trest za nesportovní chování. Ani tuto přesilovku Medvědi nevyužili, ovšem dvě pro Plzeň drahocené minuty uplynuly. Plzeňáci to přeci jen stihli. Andrašovský využil přihrávky Josefa Straky - 1:1. Jenže přišla blesková odpověď, Čajánek s Eratem ujeli a Erat minutu před koncem opět dostal domácí do vedení -2:1! Půl minuty před koncem začalo plzeňské power-play. Další vyrovnání však již nepřišlo.

Ohlasy trenérů

Ernest Bokroš (Zlín): "Jsem rád, že máme tři body. Ale musím přiznat, že jsme vyhráli šťastným gólem. Sehráli jsme velmi těžké utkání, oba celky by si zasloužily tři body. Tentokrát jsme vyhráli my. V bráně podal vynikající výkon Murín, velmi dobře ale pracoval celý tým."

Jiří Kučera (Plzeň): "Hráli jsme velmi dobře, určitě jsme v dnešním utkání nebyli horším týmem. Vytvořili jsme si šance, které jsme však neproměnili. Nelíbila se nám situace před druhou brankou Zlína, ale nebudu se k tomu vyjadřovat."