PLZ - VSE 4:1 - Po boji zůstaly body doma!

P l z e ň - Po dvou domácích porážkách čekal hokejisty plzeňského Lasselsbergeru třetí zápas v řadě před vlastním publikem. Předcházející neúspěchy se značně projevily na návštěvě, která klesla pod pět tisíc diváků. Ti, kteří přišli, sledovali bojovné utkání, jehož úvod patřil modrobílým. Plzeň rychle utekla do dvougólového trháku, ale do konce první části stihl Vsetín snížit. Domácí definitivně uklidnil až v závěrečném dějství Jaroslav Kracík. A když hosté nezvládli závěrečnou power-play, mohli Plzeňští po poslední siréně slavit vítězství o tři branky.

HC Škoda Plzeň - VHK ROBE Vsetín

4:1
2:1, 0:0, 2:0

Branky: 5. Kracík (Pospíšil), 8. Kraft (Šaffer, Jindřich), 43. Kracík, 60. Matějovský - 15. Klesla (Brabenec). Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: bez využití. Diváci: 4 799. střely na branku:. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Škoda Plzeň

Pejchar - Jindřich, Trnka, Výtisk, Špaček, Nedoma, Výborný, Cartelli - Adamský, J. Straka, Pospíšil - Mrázek, Kracík, Matějovský - Mich. Straka, Mar. Straka, Důras - Šaffer, Kraft, Polák - Havelka

VHK ROBE Vsetín

Čechmánek (53. Masný) - Jaškin, Frolo, Hrabal, Kowalczyk, Klesla, Němec, Vašut - Brabenec, Vlach, Selingr - Zadina, Vak, Pištěk - Radivojevič, Pavliš, Stantien - Kovář, Hruška, Korotvička

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Rudolf Pejchar 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 1 1 2 0
Jaroslav Kracík 2 0 2 2 0
Milan Kraft 1 0 1 1 0
Radek Matějovský 1 0 1 2 2
František Mrázek 0 2 2 2 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 2
Michal Polák 0 0 0 1 0
David Pospíšil 0 1 1 0 0
Michal Straka 0 0 0 1 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Josef Straka 0 0 0 0 2
Adam Šaffer 0 1 1 1 0
Jaroslav Špaček 0 1 1 1 0
Pavel Trnka 0 0 0 2 4
Martin Výborný 0 0 0 0 0
Jan Výtisk 0 0 0 1 2

komentář

Plzeň po dvou domácích prohrách za sebou nastoupila do zápasu se Vsetínem v brance s Romanem Čechmánkem ve značně pozměněné sestavě. V útočných lajnách nezůstal kamen na kameni, do branky se postavil od začátku Rudolf Pejchar. Svoji premiéru v plzeňském dresu si odbyl Michal Polák.

Ochozy, které oproti minulým zápasům poněkud prořídly, viděly od začátku zápasu útočný hokej, aktivnější byli v prvních minutách domácí. Plzeň byla také první, kdo si zahrál přesilovku. Za faul na Adamského putoval k trestoměřičům v 3. minutě Radivojevič. Přesně v okamžiku, kdy už hrál Vsetín v plném počtu, si vyjel Jaroslav Kracík a zasunul puk do branky - 1:0. Neuplynuly ani tři minuty a domácí se radovali podruhé. V čase 7:12 ujel po pravém křídle Milan Kraft, rychlým švihem překvapil Čechmánka a vstřelil tak první extraligovým gól své kariéry – 2:0. Plzeň byla na koni, ale o slovo se tu a tam přihlásili i hosté. Až před Pejchara se probil Ondřej Němec. V přesilovce při vyloučení Jaškina v 11. minutě objel branku David Pospíšil a už se radoval z gólu. Puku se ale za brankovou čáru nechtělo. Oslavný rituál tak plzeňský stadion viděl až v 15. minutě, tentokráte však slavili hosté. Při vsetínské přesilovce Pejchar akrobaticky pokryl dvě šance, na střelu Rostislava Klesly byl už ale krátký – 2:1. Lasselsberger mohl odpovědět rovněž v početní výhodě tři minuty před první sirénou, na Čechmánka šla řada střel, ten si ale vleže poradil i se střelou Špačka.

Spokojení domácí vstoupili do prostřední části hry poněkud ležérně a dali soupeři šanci pořádně rozchytat Rudolfa Pejchara. Tvrdě pálil Němec, o chvíli později nadvakrát Stantien. Dvacátá šestá minuta odstartovala asi tříminutovou divočejší pasáž utkání, Vsetín hrál dvakrát po sobě krátkou přesilovku pět na tři. Valaši si ale s celkem půlminutou dvojnásobné převahy neporadili příliš dobře. Při hře čtyři na čtyři vypracoval Robert Jindřich lahůdkovou šanci pro Michala Straku. Ten jí ale pohrdl, nevystřelil ani nepřihrál. Ve 34. minutě se na druhé straně zkoušel prosadit Zadina, Pejcharův beton byl však na místě. Kvalit hry šla rapidně dolů, k vidění byl nemastný, neslaný hokej. Ojediněle zajímavým momentem byla šance Milana Krafta při přesilovce v 37. minutě. Střelec druhé plzeňské branky už překonal Romana Čechmánka, puk ale zamířil těsně mimo brankovou konstrukci.

Vodu třetí části poprvé rozčeřil Tomáš Vak, když po úvodním buly ujel modrobílé obraně. V brance však skončil pouze on společně s plzeňským gólmanem. V 43. minutě poslal puk na vsetínskou branku Pavel Trnka, touš se odrazil k volnému Jaroslavu Kracíkovi, který byl odměněn za velmi dobrý výkon svým druhým gólem v zápase - 3:1. Hosté se ale nevzdávali. Ve vyložené šanci neuspěl Klesla ani Stantien ve 47. minutě. Pejchar si poradil i s Pištěkem o několik okamžiků později. Na konci 53. minuty ze hry odstoupil Roman Čechmánek, který si při jednom ze zákroků natáhl tříslo. Jeho náhradníka Radka Masného hned vzápětí otestoval dělovkou Cartelli, který se v polovině zápasu zapojil do hry. Vsetín se nepříznivý stav pokusil zvrátit ještě hrou bez brankáře v poslední minutě. Do prázdné klece však plzeňské vítězství 4:1 stvrdil Radek Matějovský půl minuty před koncem zápasu.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzeň): "Bylo znát, že jsme měli za sebou sobotní televizní utkání. Ze začátku jsme dali dva rychlé góly, pak se hosté sice snažili o zvrat, nás však podržel brankář Pejchar."

Zdislav Tabara (Vsetín): "Chtěli jsme začít aktivně, protože Plzeň měla v nohou sobotní zápas. Celkově ale naší hru ovlivnil první inkasovaný gól. V druhé třetině, kdy mohlo dojít ke zvratu, jsme neproměňovali šance."