PK1: PLZ - OLO 1:2

PK1: PLZ - OLO 1:2 - První utkání série patří Olomouci

Plzeň - Úvodní zápas série Předkola Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy pro sebe uzmuli hosté, kteří duel ovládli těsně 2:1.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc

1:2
0:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 53. Kvasnička (Eberle, Jiříček) – 8. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 25. J. Káňa (Nahodil). Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Hynek, Kajínek

vyloučení
8:4
Využití
0:1
V Oslabení
0:0
střely na branku
30:31
Zblokované střely
20:11
Hity
19:13
Vhazování
33:28
Diváci
hráno bez

HC Škoda Plzeň

Frodl (Pavlát) – Budík, Stříteský, Kvasnička, Jiříček, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík – P. Musil, Mertl (A), Gulaš (C) – Suchý, Kodýtek, Rob – Straka (A), Kracík, Malát – Dočekal, Přikryl, Eberle.

HC Olomouc

Konrád (Lukáš) – Rašner, Dujsík, Valenta, Škůrek, Švrček (C), A. Rutar – J. Káňa, Nahodil, V. Tomeček – Ostřížek, Kolouch, Olesz – Klimek, J. Knotek (A), Navrátil – Kucsera, Strapáč, Bambula – Burian.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Frodl 58 30 2 28 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vojtěch Budík 0 0 0 -1 2
Martin Dočekal 0 0 0 0 0
Jan Eberle 0 1 1 1 0
Milan Gulaš 0 0 0 0 4
David Jiříček 0 1 1 1 2
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 2
Petr Kodýtek 0 0 0 1 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
David Kvasnička 1 0 1 1 2
Viktor Lang 0 0 0 0 0
Sebastián Malát 0 0 0 -1 0
Tomáš Mertl 0 0 0 -1 0
Pavel Musil 0 0 0 -1 2
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Luboš Rob 0 0 0 0 0
Petr Straka 0 0 0 1 0
Matěj Stříteský 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Roman Vráblík 0 0 0 0 0

komentář

Duel odstartoval Jan Káňa, který se dostal za záda plzeňské obrany, avšak na Frodla si nepřišel. Jenže po chvilce se stejný hráč již prosadil, když v přesilové hře obdržel kotouč na vrchol pravého kruhu, popojel směr brána a uklidil jej pod břevno. Rychle odpovědět mohl Lang, ovšem z mezikruží mířil jen do středu branky. Podobně se ze stejného místa na druhé straně nevedlo i Klimkovi, který zachytil domácí vyhození. V úvodní třetině plné vyloučení tak padl jediný gól.

Prostřední perioda mohla rychle přinést další, avšak ujíždějícímu Eberlemu z levé strany pádem pod nohy vyrazil černý nesmysl zpod kontroly Konrád. Kohouti zahrozili Nahodilem, ten z osy hřiště rozezvučel brankovou konstrukci. Udeřil tak až znovu Jan Káňa, který zprava trefil milimetrově přesně nad rameno Frodla a pod břevno. I Kodýtek překonal muže s maskou soupeře, avšak přesně na brankové čáře mu pomohl Knotek. Za nedlouho poté pláchl všem na ledě Nahodil, na strážce svatyně Škody si nepřišel. Poté zleva přiťukl Gulaš Stříteskému k pravé tyči, ani tato šance střelecký zápis nerozšířila. 

Poslední část načal z mezikruží Straka, zamířil však až příliš přesně, do tyče. Ze stejného místa to poté zkoušel i Kodýtek, Konrád vytěsnil ramenem. Střeleckou smůlu neprotrhl ani Jiříček, jenž si pár kroků za modrou připravil tvrdou bombu. Ujala se až dorážka Davida Kvasničky, který na brankovišti doklepl ránu Jana Eberleho z pravého kruhu. Po vyrovnání sahal v následném velkém tlaku Musil, Hanáky však podruhé zachránila tyč, při dorážce Kracíka z vrcholu brankoviště zase pozorný gólman Olomouce. Při power play se již šance neurodila, první bod v sérii tak berou hosté. 

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme něco v hlavách, nebyli jsme vůbec nachystaní. Kluci chtěli až moc a bylo to kontraproduktivní. Věděli jsme, do čeho půjdeme. 40, 50 minut jsme nedokázali reagovat. Byl to slaboučký výkon, z naší strany to nemělo play off řád. Když Olomouc vede, je to s nimi těžké. V závěru jsme se alespoň dokázali nadechnout, dali jsme gól. Garantuju stoprocentně, že se zítra zlepšíme.“

Zdeněk Moták (HC Olomouc): „V celém zápase jsme podali kvalitní výkon. V první i ve druhé třetině jsme si vytvořili spoustu brankových příležitostí, bohužel jsme naše vedení nenavýšili, nicméně do třetí třetiny jsme šli s tím, že budeme hrát aktivně. Jsme strašně rád, že jsme ten důležitý první bod urvali my, chlapci si ho zasloužili a já jim gratuluji.“