VSE-PLZ 1:4 - Valašské království nájezdu neodolalo

V s e t í n - Po reprezentační zkušenosti zůstal Tomáš Duba odpočívat na střídačce, plzeňskou klec hájil Rudolf Pejchar a vedl si opět výtečně. Skóre otevřel svoji premiérovou brankou za Plzeň Jaroslav Kudrna. Na zásah Kudrny navázal v 16. minutě Důras a hosté vedli o dva góly. Svůj největší nápor načasovali domácí do druhé třetiny, ovšem skórovali v ní pouze jednou. Definitivu výhře Lasselsbergeru nad trápícím se Vsetínem daly ve třetí třetině zásahy Pavla Trnky a Radka Matějovského. Plzeň opět nevyužila trestné střílení, závěr zápasu okořenila bitka mezi Kleslou a Jindřichem.

VHK ROBE Vsetín - HC Škoda Plzeň

1:4
0:2, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 23. Vak (Němec, Radivojevič) - 5. Kudrna (Nedoma), 16. Důras (Michal Straka, Špaček), 49. Trnka (Michal Straka, Martin Straka), 55. Matějovský (Martin Straka). Rozhodčí: Jebavý - Kostka, Český. Vyloučení: 5:9, navíc Klesla - Jindřich (oba 5 min. a do konce utkání). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3010. střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

VHK ROBE Vsetín

Čechmánek - Jaškin, Gřegořek, Němec, Gýna, Klesla, Frolo, Horák - Veselý, Brabenec, Somík - Zadina, Vlach, Selingr - Radivojevič, Vak, Demel - Dubec, Pavliš, Korotvička

HC Škoda Plzeň

Pejchar - Nedoma, Trnka, Jindřich, M. Výborný, Výtisk, Špaček, od 41. min. navíc Cartelli - Martin Straka, Kracík, Matějovský - Paroulek, Josef Straka, Cibák - F. Mrázek, Kudrna, Pospíšil - Míka, Michal Straka, Adamský - Důras

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Rudolf Pejchar 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mario Cartelli 0 0 0 1 0
Martin Cibák 0 0 0 0 2
Michal Důras 1 0 1 1 2
Robert Jindřich 0 0 0 0 25
Jaroslav Kracík 0 0 0 0 0
Jaroslav Kudrna 1 0 1 1 2
Radek Matějovský 1 0 1 2 0
Petr Míka 0 0 0 1 0
František Mrázek 0 0 0 1 0
Milan Nedoma 0 1 1 2 0
Martin Paroulek 0 0 0 0 2
David Pospíšil 0 0 0 1 0
Michal Straka 0 2 2 3 0
Martin Straka 0 2 2 2 0
Josef Straka 0 0 0 0 2
Jaroslav Špaček 0 1 1 1 0
Pavel Trnka 1 0 1 3 2
Martin Výborný 0 0 0 0 4
Jan Výtisk 0 0 0 1 0

komentář

Umorousaný ospalý den se promítl do obrazu hry, která se v první třetině odehrávala na stadionu Na Lapači. Úvod vzal pod svůj patronát rozhodčí Jebavý, trestné lavice na obou stranách nestačily vychladnout. Do 12. minuty byl rozdán stejný počet trestných minut. Rozkouskovaná hra nenabídla mnoho pohledných okamžiků, Plzeň však už od. 5. minuty hřálo snadné vedení. Jaroslav Kudrna se ukázal být hráčem s čichem na koncovku, nejprve vypálil přes obránce a když domácí zadáci nejevili nejmenší zájem o osud vyraženého puku, dopravil jej Kudrna pohodlně za ležícího Čechmánka. Vzápětí mohl vedení hostů navýšit Důras, ke kterému se záhadně odrazil vyhozený puk, plzeňský forvard ale mířil vysoko nad horní tyčku.

Domácí tým se dostal do své první velké šance také víceméně náhodou, ve vlastním oslabení vyhazoval Němec puk o hrazení a na středu hřiště se s ním potkal střídající Selingr. V nájezdu byl ale odcloněn obráncem, takže se střelou po ledě neměl Pejchar problémy. Že ale mohou být i takové rány nebezpečné ukázala 16.minuta, kdy z nevinné akce a navíc z těžkého úhlu procedil puk mezi Čechmánkovy betony Důras. Vsetín se trochu oklepal až v závěru. Do zápasu mohl tým vrátit Demel, po předchozí Radivojevičově ráně na něj zívala odkrytá branka, kterou však domácí útočník minul.

Vsetínské vzepětí ale nebylo náhodné, což potvrdil ostrý úvod druhé třetiny. Domácí se zřejmě nadopovali živou vodou či jinými amfetaminy a byl jich najednou plný led. Vakův útok rozehrával při svých střídáních útočnou symfonii, jejíž vyvrcholením byla kontaktní branka v okamžiku, kdy na trestné lavici seděl Výborný. Němec nabil nejlepšímu střelci Vsetína, který dělovkou z voleje překonal plzeňského brankáře. A šance se dále hrnuly jedna za druhou: Gýna však neuspěl tváři tvář Pejcharovi, stejně jako Somík, který trefil spojnici tečky a břevna – to byly jen ty nevýznamnější akce domácího celku, který svého soupeře nepouštěl prakticky do žádných šancí. Ve druhé části se ale domácí vyrovnání nedočkali. Až když Vsetín trochu polevil z nasazeného tempa, vystrašili Čechmánka Michal Straka s Matějovským.

Kdo čekal, že Vsetín bude i v závěrečné třetině pokračovat ve svém náporu, šeredně se zmýlil. Už v přesilovce Vsetína ve 42.minutě ujel Pospíšil, byl stažen Němcem a pískalo se trestné střílení, které ovšem sám poškozený neproměnil. Litovat toho nemusel, neboť po vyšachování vsetínské obrany bratry Strakovými překonal Čechmánka ranou mezi betony Trnka. Naději mohl Vsetínu vrátit Vak, ale sám před Pejcharem neuspěl a vzápětí po další ekvilibristické akci Martina Straky dokonal plzeňské vítězství Matějovský. Rozhodnuté utkání okořenila v závěru bitka Klesly s Jindřichem, alespoň v tomto ohledu získal Vsetín vítězství.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (Vsetín): "Začali jsme velmi špatně a pustili Plzeň lacino do dvougólového vedení. Ve druhé třetině jsme se snažili hru vyrovnat, opticky se nám to podařilo a šancí byla spousta. Jenže jsme dali pouze jeden gól. Jak se čas natahoval, bylo cítit, že ztrácíme šťávu. Hráči morálně odcházeli."

Miroslav Přerost (Plzeň): "Na utkání jsme se pečlivě připravovali, věděli jsme, že domácí jsou na svém úzkém kluzišti velmi nepříjemní. Je fakt, že v první třetině jsme dokázali proměnit nabídnuté šance a mužstvo se uklidnilo. Ve druhé části jsme měli trochu problémy. Proto jsme stáhli sestavu na tři pětky, což se osvědčilo. Tím, že jsme v závěrečném dějství dali dva góly, jsme dostali zápas pod kontrolu."